Креми для обличчя: основні види та типи


Кожна жінка в незалежності від віку, переконань і звичок хоче залучати захоплені погляди оточуючих і, звичайно ж, дивувати їх протягом багатьох років природною красою шкіри обличчя. Однак досягти такого результаті можна тільки за допомогою ефективних кремів.

На сьогоднішній день існує колосальна кількість косметичних засобів для догляду за шкірою обличчя. Але серед такого розмаїття не кожна представниця прекрасної статі зможе правильно підібрати крем для обличчя. До його вибору необхідно підходити з усією відповідальністю і знати основні види кремів. Тільки лише в цьому випадку крем для обличчя зможе творити чудеса, приносячи чудовий настрій і постійне відчуття впевненості у власній красі і привабливості.

Значна увага при підборі крему для обличчя слід звернути на час доби, для якого він призначений. За цим принципом вони поділяються на денні та нічні.

Денний крем для обличчя

Денний крем для обличчя призначений для захисту шкіри від впливу несприятливих факторів зовнішнього середовища (ультрафіолетового випромінювання, вітру, морозу, пили і т. д.), які висушують шкіру, закупорюють пори і прискорюють її старіння. Також денні креми забезпечують збереження рівня вологи в шкірі. Як правило, такі косметичні засоби має легку і нежирну консистенцію.

До складу денного крему повинні входити такі основні компоненти:
1. вітаміни A, C, E, F — припиняють процеси старіння шкіри, зменшують зморшки, ліквідують вільні радикали, захищають і зволожують шкіру обличчя, відновлюючи її пружність;
2. UV-фільтр (не нижче 15) — захищає шкіру від згубного впливу ультрафіолетових променів;
3. зволожуючі рослинні екстракти або гіалуронова кислота — утримують вологу в шкірі;
4. ліноленова і олеїнова кислоти — відновлюють бар'єрну функцію шкіри.

Нічний крем для обличчя

Нічний крем для обличчя призначений для харчування, відновлення, зняття втоми і стимуляції регенерації шкіри. Вночі шкіра обличчя, як і весь організм, перебуває в розслабленому стані, вона відпочиває від денної активності, набирається сил і відновлюється. Тому надзвичайно важливо забезпечити шкірі належне харчування для її повного відновлення.

У нічний час активні речовини крему більш глибоко проникають в шкіру, в результаті чого відновлюється її тонус, оновлюються клітини, виробляється еластин і колаген, вирівнюється тон, поліпшується мікроциркуляція крові. Формули нічних кремів для обличчя більш насичені, ніж денних.

Існує багато різних типів кремів для обличчя. Однак перед придбанням крему обов'язково потрібно враховувати свій вік і правильно визначити свій тип шкіри. Щоб не помилитися, краще зверніться до косметолога, який точно визначить тип шкіри і порекомендує необхідний крем.

Зволожуючий крем для обличчя

Одним з основних типів кремів для обличчя є зволожуючий крем. дане косметичний засіб надає пружності та еластичності шкірі обличчя, зволожує її, візуально згладжуючи невеликі зморшки, стимулює кровообіг, надаючи шкірі молодості та здоров'я.

Зволожуючий крем ідеально підходить для нормальної і сухої шкіри. Такий крем має щільну і насичену консистенцію на водній основі. Легшу текстуру мають зволожуючі креми, призначені для комбінованої і жирної шкіри. Багато хто може не погодитися, але комбінована і жирна шкіра, також як і нормальна і суха, потребує повноцінного зволоження.

Ефективність зволожуючого косметичного кошти залежить від його зволожуючих компонентів. До складу зволожуючого крему обов'язково повинні входити вітаміни і екстракти лікарських рослин, які додатково зволожують і пом'якшують шкіру, а також мають протизапальну дію. За рахунок високого вмісту води зволожуючий крем швидко вбирається в шкіру, не залишаючи при цьому жирного блиску.

Поживний крем для обличчя

Багато вважають, що живильний крем для обличчя призначений для використання виключно в нічний час, оскільки його формула заснована на великій кількості жирів (близько 70%) і він має більш щільну консистенцію. Але це не так. Існують емульсійні живильні креми, які розроблені для денного використання. Такі косметичні засоби, крім поживних компонентів, містять ще й зволожуючі, і захисні активні компоненти. Дані креми ідеально вбираються шкірою і чудово підходять усім типам шкіри.

Антивіковий крем для обличчя

З роками в шкірі сповільнюється вироблення колагену і елластіна, що відповідають за пружність і еластичність шкіри. Але не треба занадто рано починати користуватися антивіковими кремами для обличчя. Дані косметичні засоби косметологи рекомендують використовувати після 30 років, коли шкіра обличчя стала суші, тонше і з'явилися перші зморшки. На рубежі зрілості вже буде недостатньо звичайних поживних і зволожуючих кремів для обличчя. Лише антивікової крем тепер впорається з основними ознаками старіння шкіри.

Антивіковий крем повинен бути заснований на таких компонентах:
1. гіалуронова кислота — зволожує шкіру обличчя, надаючи їй пружність і гладкість;
2. АНА і ВНА кислоти — очищають шкіру, відлущують роговий шар, в результаті чого регенеруються клітини шкіри, вона стає більш здоровою і гладкою, зменшуються мімічні зморшки.
3. коензим Q10, вітаміни Е і С — нейтралізують вільні радикали, защащают шкіру, знімають запалення;
4. вітамін А — сприяє розгладженню зморшок, омолоджує шкіру.

Пам'ятайте, що антивікової крем на основі АНА (альфа-гідроксикислоти) не рекомендується використовувати влітку, оскільки можуть з'явитися опіки!

Дивитися всі статті
ТОП товарів по догляду за обличчям
  • Оригінальна
    продукція

    Ми продаємо тільки оригінальну продукцію від офіційних дистриб'юторів.

    Ви можете перевірити товар при отриманні, під час доставки.

  • Безкоштовна
    доставка по
    Україні від 1500 грн

    Безкоштовно на склад Нової Пошти при замовленні від 1500 грн.

  • Професійна
    консультація
    менеджера

    Наші менеджери професійно проконсультують вас з будь-якого товару, допоможуть підібрати доглядають кошти.

    Вони мають багаторічний досвід роботи в beauty-сфері та регулярно проходять навчання.

  • Накопичувальна
    дисконтна
    система

    Знижка 3% за реєстрацію на сайті.

    Знижки в залежності від суми замовлення:
    5% на замовлення від 5000 грн
    7% на замовлення від 7000 грн

    Також діє накопичувальна система знижок для постійних покупців.

ruua