Особливості догляду за шкірою обличчя взимку


Казкова зимова пора, припорошені снігом вулички, будинки і дерева, свіжий і чистий морозне повітря – все це захоплює і переносить в чарівний світ. Проте зима приносить не тільки красиві засніжені дні, а й численні проблеми для шкіри обличчя. Адже постійний перепад температури, сильний поривчастий вітер і мороз є справжнім випробуванням для ніжної шкіри обличчя. Вона стає сухою, роздратованою і обвітреною, на поверхні шкіри з'являються почервоніння, сильне лущення і судинний малюнок, навіть спостерігається свербіж. Тому зимовий догляд за шкірою обличчя повинен грунтуватися на додатковому зволоженні і харчуванні. Але для збереження краси і здорового вигляду шкіри обличчя необхідно знати основні правила догляду за нею взимку.

Очищення шкіри обличчя в зимовий період

Найпростіше, але при цьому дуже значуще правило догляду за шкірою обличчя взимку — більш дбайливе очищення. Якщо в теплі місяці Ви використовували гель для вмивання, то з приходом холодів його слід замінити, оскільки він буде стягувати шкіру. Власницям жирної шкіри гель потрібно замінити на пінку для вмивання, а власницям сухої — на косметичне молочко або вершки. Для вмивання використовуйте кип'ячену воду кімнатної температури або настої трав.

Не забувайте після умовно протирати шкіру обличчя тоніком, оскільки він освіжає і тонізує шкіру обличчя, а також знімає залишки косметичного засобу для вмивання. Обов'язково простежте за тим, щоб тонік був без спирту, так як він сушить шкіру, що абсолютно ні до чого взимку.

Для більш ретельного очищення шкіри обличчя в зимовий час скраби слід замінити на кремоподібні пілінги, оскільки в їх складі відсутні абразивні частинки. Після використання пілінгу шкіра обличчя буде менше лущитися, стане шовковистою і, до того ж, отримає мінімальний масаж. Пам'ятайте, що додатково очищати шкіру можна не частіше 2-х разів на тиждень.

Зволоження шкіри обличчя взимку

Шкіра обличчя потребує зволоження не тільки влітку, а й взимку. Адже шкірі необхідне зволоження в усі пори року! Кращим засобом в цьому випадку є зволожуючий крем, який слід використовувати тільки ввечері! Дане правило не можна порушувати ні в якому разі, оскільки в зволожуючий крем міститься багато води, і якщо його використовувати вранці, то можна нанести шкірі обличчя сильного удару: вона буде швидко охолоджуватися на морозі, почне сильно лущитися і свербіти.

Для більш інтенсивного зволоження шкіри взимку рекомендується використовувати зволожуючу маску. Її слід робити не менше одного разу на тиждень, але тільки після пілінгу, в іншому випадку її компоненти не зможуть проникнути в глибокі шари шкіри.

Харчування шкіри обличчя в зимову пору

Взимку шкірі обличчя дуже необхідні поживні речовини, недолік яких допоможе заповнити живильний крем. Його слід наносити вранці, але не пізніше ніж за годину до виходу на морозне повітря! Адже у всіх кремах міститься вода, яка на морозі відразу ж перетворюється в микрокристаллические крижинки, що в результаті призводить до мікротріщини і ранки на шкірі обличчя. До того ж, вода, що міститься в косметичних засобах, випаровується з шкірних покривів, викликаючи переохолодження і навіть обмороження.

Вибираючи живильний крем для обличчя скрупульозно вивчіть його склад. Він повинен містити SPF-фільтри, вітаміни А, С і Е, натуральні масла дерева ши, Аргана, авокадо, жожоба, виноградних кісточок, а також рослинні екстракти календули, ромашки, алое, зеленого чаю – всі ці компоненти чудово живлять, пом'якшують і захищають шкіру обличчя, створюючи на її поверхні невидиму захисну плівку, що захищає шкіру від негативного впливу морозного, холодного повітря.

Для більш інтенсивного живлення шкіри взимку рекомендується балувати її поживними масками. Дані косметичні засоби наповнюють шкіру поживними компонентами, роблять її ніжною, м'якою і іскриться здоров'ям. До того ж, живильні маски чудово допомагають впоратися з почервоніннями і алергічними реакціями на холод. Для отримання максимального ефекту від маски використовуйте її регулярно 1-2 рази на тиждень.

Додатковий захист шкіри обличчя взимку

В холодну зимову пору не нехтуйте тональним кремом. Взимку якісний тональний крем дозволить не тільки надати шкірі обличчя необхідний тон, а й створить надійну додаткову захисну для шкіри обличчя. Він захистить її від морозу, вітру і різких перепадів температури.

Навіть в дуже сильний мороз ні в якому разі не закривайте ваше обличчя шарфом, навіть якщо він м'який. Шарф на морозі натирає шкіру. А найголовніший шкоду шарфа в тому, що він притримує вологу, яка виділяється при диханні, що може привести навіть до обмороження.

До того ж, заходячи в приміщення з морозу, не поспішайте сісти ближче до джерела тепла (кондиціонеру, батареї або каміна). Це може привести до ще більшого висушування і без того збезводненої шкіри. Надалі на ній можуть з'явитися роздратування, почервоніння і лущення.

Дивитися всі статті
ТОП товарів по догляду за обличчям
  • Оригінальна
    продукція

    Ми продаємо тільки оригінальну продукцію від офіційних дистриб'юторів.

    Ви можете перевірити товар при отриманні, під час доставки.

  • Безкоштовна
    доставка по
    Україні від 1500 грн

    Безкоштовно на склад Нової Пошти при замовленні від 1500 грн.

  • Професійна
    консультація
    менеджера

    Наші менеджери професійно проконсультують вас з будь-якого товару, допоможуть підібрати доглядають кошти.

    Вони мають багаторічний досвід роботи в beauty-сфері та регулярно проходять навчання.

  • Накопичувальна
    дисконтна
    система

    Знижка 3% за реєстрацію на сайті.

    Знижки в залежності від суми замовлення:
    5% на замовлення від 5000 грн
    7% на замовлення від 7000 грн

    Також діє накопичувальна система знижок для постійних покупців.

ruua