Крем - універсальний засіб для красивої шкіри

Одним з найпоширеніших видів косметичної продукції вважається крем. Ним користуються не тільки жінки, а й чоловіки. Крем можна віднести і до найдавніших засобів по догляду за шкірою. У країнах Середземномор'я користувалися мазями та кремами на основі оливкового масла, яке і сьогодні застосовується в косметиці. В африканських країнах для приготування крему брали масло пальм, в Океанії – кокосова олія. В креми додавали настої квітів, трав і інші цілющі суміші.

Склад крему

Виникнення такого косметичного засобу, як крем, пов'язане з ім'ям Галена. Він вперше поєднав віск, воду, мигдальне масло і спермацет. Цю суміш назвали «Кольдо-крем», що перекладається як «холодні вершки». Тривалий час цей склад був практично єдиним засобом догляду за шкірою.

Будь-яка жінка хотіла б мати бездоганну шкіру. Зараз існує величезна різноманітність кремів, але як і раніше основою для них є вода, жир і різні біологічні компоненти. Креми призначаються для різних цілей. Найбільш популярні серед цих косметичних засобів живильні, зволожуючі, денні, нічні. Крім того, існують креми для шкіри навколо очей, креми, що мають ефект ліфтингу. Для того щоб вибрати крем, треба вирішити, для чого він потрібен. Як дізнатися, який саме крем потрібен вашій шкірі?

Основні види кремів

Денний крем застосовується для харчування, захисту та зволоження шкіри. Спеціальні засоби, що захищають від УФ-променів, актуальні влітку. Застосування нічного крему необхідно для відновлення шкіри. Жінкам старше 30 років рекомендується використовувати засоби, що містять колаген, зволожуючі засоби – вони дають можливість освіжити шкіру в нічний час. Назва кремів говорить про те, коли їх використовувати.

Крем прийнято застосовувати в залежності від типу шкіри. У холодну пору краще користуватися живильним кремом, так як зволожуючі засоби містять багато вологи, і на холоді вони шкодять структурі шкіри. Зволожуючі креми роблять шкіру м'якою і, наповнюючи вологою, захищають її від проникнення шкідливих речовин.

Протистояти ознаками старіння допоможе крем проти зморшок. Серед цих косметичних засобів розрізняють денні та нічні види кремів. Використання крему фінансово доступніше в порівнянні з пластикою і дорогими ін'єкціями. Від кремів немає кардинальних результатів, але можна очікувати поступового поліпшення шкіри.

В кремах для боротьби з акне містяться вітамін Е, цинк і сірка, які сприяють одужанню шкіри людей, що мають подібний недолік.

Поява кремів для шкіри навколо очей пов'язано з великою чутливістю цієї ділянки шкіри. Мета застосування засобу – боротьба зі зморшками навколо очей. Такі креми також видаляють чорні кола або набряки під очима. Правда, такий ефект не завжди можна досягти, так як подібні ознаки не пов'язані зі станом шкіри.

Спеціалізовані засоби

Крім основних видів кремів виготовляються спеціалізовані засоби. Серед них – антицелюлітний крем. Всупереч рекламі, він не призводить до зникнення целюліту, засіб можна розглядати лише як доповнення до антицелюлітного комплексу, який складається з дієти і фізичних вправ. До подібного виду кремів відноситься скраб. Це очищає засіб, тверді частинки якого видаляють омертвілі клітини і забруднення. Скраби бувають м'які, їх можна застосовувати щодня. Звичайні скраби використовують двічі на тиждень для тіла, обличчя та ніг. Вид скрабу визначається розміром і жорсткістю очищувальних частинок.

До спеціалізованих засобів відносять сонцезахисний крем. Їм необхідно користуватися в теплу пору. Він служить захистом шкіри від ультрафіолетових променів і небажаного засмаги.

Слід назвати і такий крем, як автозагар. Він забарвлює шкіру і створює ефект засмаги. У цьому кремі містяться речовини, що виробляють меланін, що і створює потемніння шкіри. Такий ефект кошти утримується протягом кількох днів.

Дуже популярним в країнах СНД є дитячий крем. Він створювався для захисту шкіри дитини від надлишку вологи і роздратування. Ефективність крему пов'язана з наявністю в даному засобі тальку та оксиду цинку – ці речовини і зменшують вологість. Крем виробляє великий ефект, тому він до сих пір залишається популярним не тільки для дітей, а й для дорослих – як заспокійливий засіб.

З часу свого виникнення це косметичний засіб пройшло тривалий шлях. Зараз у продажу є велика кількість видів кремів, що мають різне призначення. Сучасні технології дозволяють розвивати цю сферу косметики і створювати новітні засоби по зволоженню, живленню шкірного покриву, захисту від старіння і ультрафіолетового випромінювання. Наявність такого величезного асортименту косметичної продукції дозволяє кожному підібрати підходящий для нього крем.

Дивитися всі статті
ТОП товарів по догляду за обличчям
  • Оригінальна
    продукція

    Ми продаємо тільки оригінальну продукцію від офіційних дистриб'юторів.

    Ви можете перевірити товар при отриманні, під час доставки.

  • Безкоштовна
    доставка по
    Україні від 1500 грн

    Безкоштовно на склад Нової Пошти при замовленні від 1500 грн.

  • Професійна
    консультація
    менеджера

    Наші менеджери професійно проконсультують вас з будь-якого товару, допоможуть підібрати доглядають кошти.

    Вони мають багаторічний досвід роботи в beauty-сфері та регулярно проходять навчання.

  • Накопичувальна
    дисконтна
    система

    Знижка 3% за реєстрацію на сайті.

    Знижки в залежності від суми замовлення:
    5% на замовлення від 5000 грн
    7% на замовлення від 7000 грн

    Також діє накопичувальна система знижок для постійних покупців.

ruua