Як правильно доглядати за жирним волоссям?

Жирне волосся – завжди не найприємніше для дівчат і жінок, адже голову доводиться мити мало не кожен день, щоб добре виглядати. З цією проблемою стикаються багато людей. Проте, можна порадіти тому, що саме жирне волосся, як і жирна шкіра обличчя, наприклад, краще захищені.

Потрібно розуміти, що шкіра голови, як і на обличчі, може бути різних типів, і це потрібно враховувати при підборі засобів для догляду за волоссям. Чому наше волосся жирніє? Справа в тому, що, як і на шкірі обличчя, на шкірі голови присутні сальні залози, які і відповідають за вироблення себума. Від кількості себума буде залежати, яка у вас шкіра: суха, нормальна або жирна. Зовсім без цього секрету не можна, так як він захищає шкіру голови від шкідливих впливів, немов щит, але це зовсім не значить, що нічого не можна вдіяти.

Як правильно мити жирне волосся?
Догляд за шкірою голови починається безпосередньо з її миття. Оптимально починати цю процедуру з того, щоб промокнути волосся теплим потоком води, так як занадто гаряча вода змусить працювати сальні залози інтенсивніше. Далі потрібно нанести шампунь і легкими, масажними рухами розподілити його по всій довжині волосся. Не варто поспішати на цьому етапі, так як подібні рухи простимулюють приплив крові, що сприятливо для росту волосся. Також важливо робити все це акуратно, не травмуючи шкіру нігтями при різких рухах.

Після цього потрібно промити волосся і нанести шампунь вдруге. Так потрібно робити з тієї причини, що в перший раз ми змиваємо лише пил і залишки засобів для укладки, а ось у другій якраз і змивається жир з волосся. Після чого потрібно ретельно промити волосся і обережно прибрати з них надлишки води. Після цього обережно загорнути їх рушник і дати їм висохнути. Дуже важливо не терти і не вичавлювати їх, так як це вкрай згубно позначається на структурі волосся.

Який вибрати шампунь?
Перш за все потрібно звернути увагу на рівень pH. Він повинен бути вище значення 6,7, щоб легко видалити себум з поверхні волосся. Також варто перевірити вміст в них сірки, цинку, рослинних екстрактів і деяких інших, що коректують вироблення секрету сальними залозами і підсушують шкіру голови, хоча для підтримки балансу можуть додавати і компоненти, що сприяють зволоженню - алое, гіалуронова кислота.

При використанні кондиціонера важливо знати, що його небажано наносити на коріння, так як це знизить обсяг. Він ускладнює волосся, згладжуючи лусочки волосся.

Що може відбуватися в організмі і впливати на жирність волосся?
Слід знати, що вироблення секрету сальними залозами тісно пов'язана з одним гормоном – тестостероном, і швидше за все його буде в надлишку. Можливий і інший сценарій, пов'язаний з ендокринною системою – деякі залози можуть навпаки почати погано виробляти деякі гормони. Як тільки стануть помітні будь-які ознаки гормонального збою, слід відвідати ендокринолога.

Ще з боку організму реакція у вигляді жирного волосся може проявлятися на:

        
  • Проблеми з травним трактом;
  •     
  • Захворювання нервової системи, постійні стреси;
  •     
  • Менопауза;
  •     
  • Синтетичні головні убори;
  •     
  • Вагітність;
  •     
  • Споживання фастфуду, алкоголю, газованих напоїв, а також гострого, жирного і маринованого.

Якщо волосся стали швидше жірнеть не по останнім двом причинам, то є ймовірність, що коштувати відвідати лікаря. Почати можна з відвідин трихолога, який направить на дослідження волосся і шкіри голови, а пізніше порадить фахівця.

Що ще може посилити жирність волосся?
Перш за все, жирність волосся підвищується від температурних впливів. Слід відмовитися від фена, прасування, а також мити голову не гарячою водою. Крім того, стимулюють вироблення сала масаж голови, занадто часте розчісування, використання засобів для укладки волосся, особливо гелів і восків, носіння тугих зачісок. Крім того, бажано не носити металеві шпильки.

Ще одна порада для власниць жирного волосся – це короткі стрижки. Таким чином, можна і свій образ оновити, зробивши собі приємно, і полегшити процес розчісування і укладання волосся.

Дивитися всі статті
ТОП товарів по догляду за волоссям
  • Оригінальна
    продукція

    Ми продаємо тільки оригінальну продукцію від офіційних дистриб'юторів.

    Ви можете перевірити товар при отриманні, під час доставки.

  • Безкоштовна
    доставка по
    Україні від 1500 грн

    Безкоштовно на склад Нової Пошти при замовленні від 1500 грн.

  • Професійна
    консультація
    менеджера

    Наші менеджери професійно проконсультують вас з будь-якого товару, допоможуть підібрати доглядають кошти.

    Вони мають багаторічний досвід роботи в beauty-сфері та регулярно проходять навчання.

  • Накопичувальна
    дисконтна
    система

    Знижка 3% за реєстрацію на сайті.

    Знижки в залежності від суми замовлення:
    5% на замовлення від 5000 грн
    7% на замовлення від 7000 грн

    Також діє накопичувальна система знижок для постійних покупців.

ruua