Правда про коензиму Q10 - таємничому косметичному інгредієнті

Багато сучасні косметичні засоби містять загадковий компонент, званий коензимом Q10. Якщо вірити фахівцям, такий інгредієнт в першу чергу рекомендований жінкам зі зрілою шкірою. Йому приписали ряд чудодійних властивостей:

        
  1. Уповільнення старіння.
  2.     
  3. Розгладження зморшок.
  4.     
  5. Підвищення тонусу шкіри.

Сьогодні ми поговоримо про те, що являє собою ця речовина. А також з'ясуємо, чи дійсно воно допомагає впоратися з проблемою старіння шкіри.

Що слід розуміти під коензимом Q10? Особливості його роботи

Друга назва загадкового компонента – убіхінон (далі У.) – входить в групу вітаміноподібна речовин. Його молекули можуть з'єднуватися з білками нашого організму і брати участь в енергетичному обміні. У. – це надійний захист клітин від шкідливих радикалів. За його участю швидше вивільняється і переноситься енергія.

Відкриття речовини і розшифровка його структури припали на 50 рр. минулого століття. Про його антиоксидантну дію стало відомо в 78 м Це відкриття належить англійському біохіміку П. Мітчелл.

З тих пір почалися активні дослідження. Було встановлено, що У. накопичується в найбільш енергоємних органах, до яких відносяться серцевий м'яз, мозок і печінку. Було встановлено, що кількість У., що міститься в цих тканинах у великій мірі визначається розвитком різних патологій. Сьогодні В. використовується при боротьбі з недугами серцево-судинної системи, шлунково-кишкового тракту, НС, онкологічними патологіями.

Порівняно недавно вченими було зроблено сенсаційну заяву. Виявилося, речовина пов'язано зі швидкістю старіння – нейтралізує вільні радикали, що призводять до різних поломок в клітинах або до їх загибель. Ця речовина дуже корисно і в плані формування запасів вітаміну Е, що також позитивно асоційоване з молодістю. З віком вміст В. знижується, що прискорює старіння.

У. що міститься в продуктах харчування, БАД, засвоюється печінкою, серцем і мозком, але він не позбавляє від зовнішніх ознак старіння.

Щоб домогтися візуального омолодження, вчені вирішили спробувати вводити У. в шкіру безпосередньо. Для цього його стали додавати в косметичні засоби, що перешкоджають старінню.

Ідея була відмінною, але хімікам і біологам довелося зіткнутися з низкою проблем. Речовина виявилося дуже примхливим і нестійким. Наприклад, для його руйнування досить 48-градусної температури. У. також руйнують кисень і сонячне світло. Нові технології дозволили вирішити ці проблеми. І сьогодні У. відноситься до найбільш ефективних засобів, які загальмовують процес старіння. З цієї причини воно присутнє в левової частки коштів проти старіння.

Джерела чудо-інгредієнта

У., Який використовується в медицині і косметології, отримують з водоростей, які ростуть поблизу берегів Японії. Їх висушують, перемелюють в порошок, а потім додають в лікарські засоби та косметику по догляду.

На всіх етапах виробники стежать за тим, щоб В. не піддавався впливу високої температури, УФ і О2. Завдяки цьому, речовина зберігає всі свої властивості.

Ефекти У., що міститься в косметиці:

        
  • захист клітин шкіри від дії вільних радикалів і відповідно уповільнення старіння;
  •     
  • прискорення регенерації шкіри;
  •     
  • зволоження шкіри;
  •     
  • прискорення метаболізму, що допомагає організму розщеплювати жири;
  •     
  • прискорення синтезу колагену і профілактика руйнування еластину;
  •     
  • прискорення загоєння ран, подряпин, сонячних опіків, зниження ймовірності запалень.

Завдяки цим властивостям У. широко використовується для створення денних і нічних омолоджуючих кремів для обличчя, антивікових сироваток, антицелюлітних кремів і обгортань для тіла і багатьох інших косметичних продуктів.

Щоб ці кошти довго зберігали свої властивості, зберігати їх треба в щільно закритих баночках і пляшечках, щоб сонячне світло і кисень не зруйнували У.

Протипоказання

Ми говоримо про БАВ, яке асоційоване з багатьма процеси в організмі, тому використовувати його потрібно з обережністю. Косметичні засоби і лікарські препарати, що містять У., протипоказані при вагітності і годуванні груддю. Також їх не рекомендують застосовувати тим, хто страждає від перепадів артеріального тиску.

В інших випадках У. може стати надійним помічником в справі збереження молодості і краси.

Дивитися всі статті
ТОП товарів по догляду за обличчям
  • Оригінальна
    продукція

    Ми продаємо тільки оригінальну продукцію від офіційних дистриб'юторів.

    Ви можете перевірити товар при отриманні, під час доставки.

  • Безкоштовна
    доставка по
    Україні від 1500 грн

    Безкоштовно на склад Нової Пошти при замовленні від 1500 грн.

  • Професійна
    консультація
    менеджера

    Наші менеджери професійно проконсультують вас з будь-якого товару, допоможуть підібрати доглядають кошти.

    Вони мають багаторічний досвід роботи в beauty-сфері та регулярно проходять навчання.

  • Накопичувальна
    дисконтна
    система

    Знижка 3% за реєстрацію на сайті.

    Знижки в залежності від суми замовлення:
    5% на замовлення від 5000 грн
    7% на замовлення від 7000 грн

    Також діє накопичувальна система знижок для постійних покупців.

ruua