Як вибрати зволожуючий крем для обличчя?

Зберегти молодість шкіри можливо, якщо обов'язково мати серед своїх косметичних продуктів зволожуючий крем для обличчя. Особливо необхідно їм користуватися тим жінкам, у кого суха, зневоднена шкіра.

Якщо постаратися і вибрати зволожуючий крем правильно, то можна забезпечити своїй шкірі не тільки гарне зволоження, а ще й зняти запальні процеси, підготувати до нанесення декоративної косметики, захистити від негативних зовнішніх впливів.

Вибір зволожуючого крему

Щоб зробити правильний вибір відповідного крему, потрібно враховувати такі моменти:

        
  1. Сезонність. Крем підбирають, орієнтуючись на яку пору року, і коли він буде застосовуватися.
  2.     
  3. Рівень чутливості.
  4.     
  5. Тип шкіри і індивідуальні особливості. Шкіра різного типу вимагає наявності складових компонентів, які підходять саме для нього.
  6.     
  7. Вік. Найчастіше, в кремі для молодої шкіри є провітамін В5, натуральні масла. Для зрілої шкіри необхідно в складі мати інгредієнти, що стимулюють вироблення колагену.
  8.     
  9. Спосіб життя. У період дотримання дієти, під час стресів шкіру необхідно особливо інтенсивно зволожувати.

З чого складається зволожуючий крем для обличчя?

Різні інгредієнти, що входять до складу зволожуючого крему, роблять свій вплив на шкірний покрив.

До них відносять:

        
  • Зволожувачі, що притягають вологу з нижніх шарів шкірного покриву, з повітря. Такими речовинами є гліцерин, алантоїн, пантенол, сорбіт та інші. Але з ними потрібно бути обережними, тому що вони можуть сильно висушувати шкіру, якщо вологість навколишнього повітря буде низькою.
  •     
  • Пом'якшувальні кошти — емоленти, які здатні розгладжувати шкіру і перешкоджати випаровуванню вологи (бджолиний віск, вазелін, жожоба та інше). Такі речовини можуть не підійти, тому що можуть перешкоджати шкірному диханню.
  •     
  • Бар'єрні активні компоненти, що пом'якшують шкіру (схожі з емолентов, тільки діють, не перешкоджаючи шкірному диханню) і не дозволяють випаровуватися волозі.
  •     
  • плівкоутворювальний речовини, такі як алое вера, гіалуронова кислота, екстракти водоростей, поліпептиди і інші.

Основні активізують складові зволожуючого крему для обличчя

        
  • Колаген, здатний зробити шкіру еластичною і міцною. Він надає зволожуючу, пом'якшувальну дію, здатний трохи підтягнути шкіру. Незважаючи на таку властивість, тільки лише їм не можна замінити природний колаген.
  •     
  • Гіалуронова кислота (він же гіалуронат натрію), здатна інтенсивно зволожувати поверхню шкірного покриву і утворювати на ньому тонку плівку.
  •     
  • Аскорбілфосфат магнію (стійка форма вітаміну С). Цей вітамін допомагає відновлюватися шкірі, виробляти колаген, а також бореться з інфекцією. Захищає від руйнівного впливу на шкірний покрив ультрафіолету.
  •     
  • Натуральні добавки, що містять різні вітаміни, речовини, які сприяють поліпшенню стану шкірного покриву.

Вибір крему з урахуванням типу шкіри

Щоб вибрати відповідний особі зволожуючий крем, необхідно враховувати особливості свого конкретного типу шкіри. У кожного з них можливий підвищений рівень чутливості.

1. Нормальна

Найбільш & laquo, не проблемним» вважається нормальний тип шкіри, правда, все одно потребує зволожуючих засобах. Причому для молодої шкіри (до тридцяти років) необхідно підібрати крем невеликий жирності без вмісту в складі активних речовин, жінкам за тридцять краще орієнтуватися на крем з колагеном.

2. Жирна

Існує хибна думка, що жирній шкірі не потрібна додаткова волога. Такому типу шкіри часто потрібне додаткове зволоження в кремоподібну вигляді, але в складі якого виключені масла. Зволожуючий крем для жирної шкіри нерідко виробляють гелевою консистенції, як добавка може бути вітамін Е, знімає запальні процеси.

3. Суха

Сухий тип шкіри вимагає високого ступеня зволоженості і засоби, що не викликає алергічні реакції. У складі зволожуючого крему, що випускається для сухого типу бажано наявність вітамінних та олійних добавок. Денний крем випускається частіше у вигляді емульсії або легкої консистенції, нічний — з поживними речовинами. Бажаними складовими крему для вже не молодий шкіри сухого типу є еластин, колаген.

4. Комбінована

Найчастіше поширеним типом шкіри є комбінований — для нього виробляють спеціальний крем. Як варіант можна використовувати той же зволожуючий крем для жирного або нормального типу шкіри, що не містить олії.

За великим рахунком зволожуючий крем для обличчя досить не складно виготовити і вдома, правда, потрібно знати добре тип шкіри і ступінь необхідної зволоженості. У складі свого індивідуального крему можуть бути мед, сік алое, вітамін Е і А, бджолиний віск, трав'яні настої, рослинні масла.

Основні нюанси, щоб вдало вибрати зволожуючий крем, — це взяти до уваги сезон, коли буде застосовуватися даний засіб, і індивідуальні особливості своєї шкіри.

Дивитися всі статті
ТОП товарів по догляду за обличчям
  • Оригінальна
    продукція

    Ми продаємо тільки оригінальну продукцію від офіційних дистриб'юторів.

    Ви можете перевірити товар при отриманні, під час доставки.

  • Безкоштовна
    доставка по
    Україні від 1500 грн

    Безкоштовно на склад Нової Пошти при замовленні від 1500 грн.

  • Професійна
    консультація
    менеджера

    Наші менеджери професійно проконсультують вас з будь-якого товару, допоможуть підібрати доглядають кошти.

    Вони мають багаторічний досвід роботи в beauty-сфері та регулярно проходять навчання.

  • Накопичувальна
    дисконтна
    система

    Знижка 3% за реєстрацію на сайті.

    Знижки в залежності від суми замовлення:
    5% на замовлення від 5000 грн
    7% на замовлення від 7000 грн

    Також діє накопичувальна система знижок для постійних покупців.

ruua