11 речей, про які вам варто знати, якщо у вас жирний тип шкіри

Що може дратувати сильніше, ніж жирна T-зона? Особливо коли доклала масу зусиль, щоб приховати цей недолік, але шкіра все одно поблискує там, де це зовсім не потрібно. Щоб краще зрозуміти, які процеси провокують надмірне виділення шкірного сала, ми проконсультувалися з фахівцями з проблем зі шкірою. Ось все, що потрібно знати, якщо природа нагородила вас надто «сяючої» шкірою, починаючи з причин цього явища і закінчуючи секретами макіяжу.

1. Перше, про що варто пам'ятати, так це про те, що ви не самотні. «Жирна шкіра - це надзвичайно поширена проблема серед жінок, - пояснює дерматолог Рейчел Назарян, доктор медичних наук в Schweiger Dermatology Group. - Часом ми можемо помічати, що наша шкіра стала надто жирною на обличчі і навіть на голові, від чого волосся виглядають брудніше, ніж зазвичай ». Чому? Підказка: починається на Г, і ми розповімо про це трохи згодом ...

2. Це багато в чому пов'язано з вашими гормонами. І найчастіше від вас не залежить, на жаль. «Ваш щомісячний гормональний цикл, який коливається від тижня до тижня, може викликати підвищену активність сальних залоз в шкірі, в тому числі і розташованих на голові, - розповідає фахівець. - Це означає, що час від часу ви можете відчути, що шкіра стає більш жирної і блищить в залежності від періоду вашого циклу ».

3. Це закладено генетикою. «Число залоз і рівень їх активності в дійсності є досить складними і специфічними особливостями кожної людини. Це залежить від вашої генетики і означає, що просто по природі ваша шкіра виробляє більше сала. Або у вас більше сальних залоз на особі, ніж у інших ».

4. Багато що залежить від того, як ви очищаєте шкіру. Якщо ви не вмиваєте особа належним чином, ви або не видаляєте зайвий жир, або ж видаляєте його занадто активно, залишаючи шкіру роздратованою і запаленої, в результаті ви провокуєте підвищення секреції.

5. «Шкіра, яку надто ретельно очищають, відчуває, що порушується її захисний бар'єр, - розповідає Назарян. - І ви, таким чином, пересушує шкіру. Багато пацієнтів помічають, що їх шкіра виглядає більш блискучою, оскільки сальні залози намагаються збалансувати стан шкіри ». Спеціаліст пропонує вмиватися двічі на день, використовуючи м'які кошти для очищення шкіри, які видаляють жир, але не порушують природний бар'єр для вологи.

6. Варто бути обережним із застосуванням лікарських засобів від прищів. «2% саліцилова кислота краще, ніж перекис бензоїлу, яка надто пересушує шкіру, - каже дерматолог доктор Емі Векслер. - Коли ви з зайвою ретельністю рятуєтеся від шкірного сала, ваша шкіра у відповідь починає виробляти ще більше жиру, що призводить до появи прищів ». Постарайтеся використовувати крем для обличчя, який буде досить зволожувати шкіру, не забиваючи при цьому пори.

7. Макіяж може посилити проблему. «Я часто бачу, що пацієнти не в курсі того, що використовують продукти, які роблять шкіру ще більш жирної, - розповідає Назарян. - Варто уникати щільних за текстурою продуктів, які не дозволяють шкірі контактувати з навколишнім середовищем і «дихати» вільно ».

8. Ваші кращі друзі - продукти без масел і розсипчаста пудра. Нежирна матова база під макіяж або тональний крем на водній основі допоможуть врятувати шкіру від непотрібного блиску на цілий день. Доктор Векслер також рекомендує мінеральну косметику, тому що вона не закупорює пори і не викликає вугрової висипки.

9. Ще один відмінний помічник - це праймер, головне, щоб в ньому не містилися масла, він не викликав сухості. Але не залежить від того, що ви виберете в якості бази під макіяж, без розсипчастою напівпрозорої пудри вам не обійтися. Растушуйте її по обличчю, звертаючи особливу увагу на зони, схильні до жирності.

10. На допомогу прийдуть ретиноїди. «На ніч наносите на обличчя нежирний крем з ретиноїдами, який з плином часу допомагає зменшити вироблення сала. Існують також таблетки, що знижують вироблення шкірою жиру, а також зменшують акне, спіронолактон наприклад. Їх вам може виписати дерматолог ».

11. Існує повір'я, що жирна шкіра не схильна до появи зморшок. «Не дивлячись на те, що цей слух поки не доведений науково, суха шкіра, як правило, виглядає більш зморшкуватою через те, що гірше відбиває світло, і внаслідок цього виглядає тьмяною, - пояснює доктор Векслер. - Зволожена шкіра має більш неушкоджену поверхню, і зморшки менше кидаються в очі ». Що ж, звучить цілком логічно.

Дивитися всі статті
ТОП товарів по догляду за обличчям
  • Оригінальна
    продукція

    Ми продаємо тільки оригінальну продукцію від офіційних дистриб'юторів.

    Ви можете перевірити товар при отриманні, під час доставки.

  • Безкоштовна
    доставка по
    Україні від 1500 грн

    Безкоштовно на склад Нової Пошти при замовленні від 1500 грн.

  • Професійна
    консультація
    менеджера

    Наші менеджери професійно проконсультують вас з будь-якого товару, допоможуть підібрати доглядають кошти.

    Вони мають багаторічний досвід роботи в beauty-сфері та регулярно проходять навчання.

  • Накопичувальна
    дисконтна
    система

    Знижка 3% за реєстрацію на сайті.

    Знижки в залежності від суми замовлення:
    5% на замовлення від 5000 грн
    7% на замовлення від 7000 грн

    Також діє накопичувальна система знижок для постійних покупців.

ruua