Правила вибору крему для обличчя

У кожної жінки обов'язково серед різноманітних косметичних засобів можна знайти креми для обличчя. Особливо це відноситься до вікової категорії «трохи більше 25 років». Епідерміс шкіри до цього віку сам відмінно справляється з обмінними процесами, але поступово втрачає цю здатність. після 25 років шкіра не здатна насититися вологою в необхідних кількостях, тому поступово стоншується, що знижує її пружність і еластичність, провокує появу перших зморшок.

Краса особи багато в чому залежить від правильного догляду за ним і регулярного застосування кремів і пілінгів, користування сироватками та різноманітними масками. До складу будь-якого крему входять, крім води, жири (рослинного і тваринного походження), кислоти або інші активні інгредієнти. Хороший крем для обличчя повинен по максимуму приносити користь шкірі обличчя і ні в якому разі не шкодити, тому до складу відповідальний виробник вводить натуральні масла і інгредієнти. Зрозуміло, що такий товар буде коштувати дорого.

Типи шкіри обличчя

Щоб шкіра довго залишалася молодою, пружною і шовковистою, вкрай важливо підібрати косметичні засоби, вирішальні дійсно конкретні її проблеми. Все залежить від типу шкіри, який вимагає підбір відповідного засоби. Будь-який поважаючий себе виробник обов'язково на упаковці вказує, для якого типу шкіри підходить його продукт.

Всього можна виділити чотири типи:

  • нормальна;
  • жирна;
  • суха;
  • змішана (комбінована).

Характеристика кожного типу шкіри обличчя

Ухвалою типу займається косметолог, але цілком можна встановити цей факт. Для цього просто необхідно знати відмінності між різними типами або скористатися спеціальними тестерами, які випускають деякі виробники.

У нормальної шкіри відсутній жирний блиск, немає зморшок або ділянок з вираженою сухістю. Вона має здоровий колір, пружна і еластична.

Ознаками жирної шкіри є жирний лискучий блиск, нездоровий, трохи сіруватий відтінок, велика щільність шкірних покривів, величезна кількість прищів і запалених ділянок, чорні точки плюс збільшені пори.

Ті, кого природа наділила сухою шкірою, не мають проблем з висипом вугрів, а шкіра ідеально рівна з красивим відтінком, на якому грає невеликий рум'янець. Але все не так просто. Такий тип вимагає постійного догляду і зволоження, інакше дуже швидко з'являється відчуття натягнутості шкіри, утворюються сухі ділянки і починається лущення, що призводить до появи ранніх зморшок.

Найбільш поширений тип - комбінований (змішаний). На обличчі розташована своєрідна Т-зона (особа, ніс і підборіддя), саме для неї характерні всі ознаки жирного тип (блищить, жирна), а на інших ділянках обличчя шкіра, навпаки, лущиться і іноді здається навіть трохи стягнутої. Купити крем для обличчя такого типу найскладніше. Але косметологи розробили спеціальні засоби, складові яких унікально збалансовані. Композиція даного складу обов'язково включає в себе і зволожуючий компонент, і підсушує.

Складові крему для особи

До складу крему для змішаного типу шкірного покриву обов'язково додають спирт - він підсушує жирні ділянки на шкірі. Також додають кальцій і цинк, так як вони не просто знімають запальні процеси, а регулюють жировий обмін. В обов'язковому порядку додають зволожуючі олії (наприклад, масло кокоса). Зазначені компоненти і входять до складу кремів для жирної шкіри, так що їх консистенція повинна бути гелеобразной, що забезпечує швидке всмоктування. Також виробники часто додають до складу своїх товарів різні комбінації лікарських заспокійливих або протизапальних трав.

Що стосується кремів, призначених для сухої шкіри, слід включити компонент, який прибере сухість і відчуття стягування шкірного покриву. Таку властивість має гліцерин. Вирівнює і пом'якшувальною ефектом володіють деякі синтетичні і природні речовини, тому їх теж додають в крем. До них відносяться силікони, ряд синтетичних і природних масел, віск.

Нормальна шкіра в природі зустрічається вкрай рідко, але і вона теж вимагає свого індивідуального догляду. Її теж слід і зволожувати, і іноді підсушувати. Наприклад, використання крему для жирної шкіри провокує порушення водно-жирового балансу, що призведе до різкого погіршення стану покриву. Крем, призначений для нормальної шкіри, збагачений пропіленгліколь, сорбітолом, екстрактом водоростей, лікарськими травами із заспокійливим і протизапальним ефектом, а також УФ-фільтром.

Окремо варто зупинитися на шкірі, схильної до алергічних реакцій. Причому це може бути будь-який тип шкіри. Крем в такому випадку має дуже полегшений склад, з нього виключені компоненти, здатні викликати алергічні прояви. Крім того, він без запаху.

Дивитися всі статті
ТОП товарів по догляду за обличчям
  • Оригінальна
    продукція

    Ми продаємо тільки оригінальну продукцію від офіційних дистриб'юторів.

    Ви можете перевірити товар при отриманні, під час доставки.

  • Безкоштовна
    доставка по
    Україні від 1500 грн

    Безкоштовно на склад Нової Пошти при замовленні від 1500 грн.

  • Професійна
    консультація
    менеджера

    Наші менеджери професійно проконсультують вас з будь-якого товару, допоможуть підібрати доглядають кошти.

    Вони мають багаторічний досвід роботи в beauty-сфері та регулярно проходять навчання.

  • Накопичувальна
    дисконтна
    система

    Знижка 3% за реєстрацію на сайті.

    Знижки в залежності від суми замовлення:
    5% на замовлення від 5000 грн
    7% на замовлення від 7000 грн

    Також діє накопичувальна система знижок для постійних покупців.

ruua