Як доглядати за сухою шкірою обличчя?

Шкіра на обличчі стає сухою через погану роботи сальних залоз, що може бути пов'язано з неправильним харчуванням, стресом або поганим станом нервової системи. Коли залози не справляються зі своїми функціями, вони починають виробляти мало сального жиру. Через це не утворюється захисна плівка, яка захищає шкіру від впливів зовнішнього середовища, допомагає їй зберегти пружність і не дає випаровуватися рідини з її поверхні.

Ознаки сухої шкіри

Є кілька ознак, за якими можна визначити, чи стосується ваша шкіра до даного типу:

  1. Шкіра оксамитова, матова;
  2. Шкіра має закриті маленькі пори;
  3. Відчувається стянутость після вмивання;
  4. Шкіра постійно лущиться;
  5. Не залишає жирних плям на серветці при тесті на визначення типу шкіри;
  6. Відсутні вугри, прищі і запалення;
  7. Шкіра бліда з рожевим відтінком.

Якщо вибрано більше 4 пунктів зі списку, значить, у вас суха шкіра. такий тип шкіри потребує серйозного догляду і захисту від зовнішнього середовища.

Як правильно доглядати за сухою шкірою?

Умиватися потрібно тільки ввечері, так як при умовно з ранку видаляється сальний жир, що виробляється залозами за ніч. При цьому вода не повинна бути гарячою. Також добре допомагає від сухості відвар з трав, яким потрібно споліскувати обличчя. Для відвару беремо ромашку, кропиву, м'яту і шавлія в рівних пропорціях, заварюємо і даємо охолонути. В результаті умивання буде виглядати так: наносимо на обличчя пінку або гель, змиваємо водою, вмивалися відваром з трав. Воду беремо кип'ячену, тому що у неї менше жорсткість. Для того щоб уникнути почервоніння шкіри, беремо махровий рушник і акуратно промаківаем з особи вологу, а не трьом його.

Косметику варто вибрати зроблену спеціально для цього типу шкіри. Не варто користуватися тоніком на спиртовій основі і вмиватися з милом, все це тільки погіршить ситуацію. Розсипчаста пудра також під забороною. Намагайтеся регулярно користуватися зволожуючим кремом з алое вера. Також потрібно регулярно робити домашні маски. Від використання скрабів і пілінгу варто утриматися. для того, щоб шкіра відчувала себе добре, потрібно завжди видаляти на ніч косметику, при цьому краще взяти молочко, а не тонік.

Але простих косметичних процедур по догляду за шкірою недостатньо, варто докорінно змінити свій спосіб життя. Наприклад, варто пити по-більше води (саме води, а не соку або чаю), так як сухість шкіри виникає через нестачу вологи в організмі. Обов'язково потрібно переглянути своє харчування: поменше споживати солодкого, солоного, жирного і мучного. Бажано замінити каву цукром і перейти на зелений чай. Відмова або скорочення споживання алкоголю і нікотину позначиться на стані вашої шкіри також дуже позитивно. Ще корисно буде приймати раз в квартал вітаміни А і Е і риб'ячий або борсуковий жир в капсулах. Якщо ви довго перебуваєте в будь-якому приміщенні, бажано поставити туди зволожувач повітря. Взимку потрібно користуватися захисним кремом. Він продається в будь-якій аптеці або магазині косметики.

Можливо, дотримання всіх цих рекомендацій здасться вам складним спочатку, але з часом до цього можна звикнути, а покращився стан шкіри обличчя послужить додатковою мотивацією для того, щоб продовжувати дотримуватися всі ці умови.

Дивитися всі статті
ТОП товарів по догляду за обличчям
  • Оригінальна
    продукція

    Ми продаємо тільки оригінальну продукцію від офіційних дистриб'юторів.

    Ви можете перевірити товар при отриманні, під час доставки.

  • Безкоштовна
    доставка по
    Україні від 1500 грн

    Безкоштовно на склад Нової Пошти при замовленні від 1500 грн.

  • Професійна
    консультація
    менеджера

    Наші менеджери професійно проконсультують вас з будь-якого товару, допоможуть підібрати доглядають кошти.

    Вони мають багаторічний досвід роботи в beauty-сфері та регулярно проходять навчання.

  • Накопичувальна
    дисконтна
    система

    Знижка 3% за реєстрацію на сайті.

    Знижки в залежності від суми замовлення:
    5% на замовлення від 5000 грн
    7% на замовлення від 7000 грн

    Також діє накопичувальна система знижок для постійних покупців.

ruua