Манікюр власними руками: особливості та техніка процедури

Ідеальні доглянуті нігті - мрія кожної люблячої себе дівчата. Одні жінки вважають за краще ходити в манікюрний салон, а інші намагаються зробити манікюр самостійно вдома. Так чи інакше, не всі дами знають, як самим виконати таку процедуру, щоб нігті залишилися здоровими і привабливими. Питання правильного домашнього манікюру актуальний і на сьогоднішній день.

Інструменти для манікюру та техніка його виконання

Незалежно від того, який манікюр буде виконаний, дівчатам завжди при собі потрібно мати якісні інструменти для манікюру: хороші манікюрні ножиці , скляну або картонну пилочку з шліфувальної поверхнею, щипці з металу, апельсинову паличку, набір приладдя для ванночок (оливкова засіб, морську сіль, різноманітні ефірні засоби).

Також для манікюру знадобиться речовина для видалення лаку (бажано без ацетону), ватяні палички, масла, розм'якшуючі кутикулу, рідина для швидкого видалення кутикул, крем для шкіри рук, базовий лак-основу, закріплювач, обраний тон лаку для нагідок.

Першим етапом на шляху до витонченого манікюру буде ванночка. Для цього наливають теплу воду в ємність для повного занурення всіх пальчиків. Потім додають оливкове масло (приблизно три великих ложок), дві столових ложок морської солі і кілька крапельок ефірних масел. Масло наповнить ногтікі вітамінами, а сіль додасть їм пружності.

Потримавши пальці в ванні близько 10 хвилин, можна починати видаляти кутикули. Прибирати кутикули потрібно за допомогою палички, відсуваючи її до основи нігтики. Проробляти цю процедуру треба із зусиллям, але, не пошкоджуючи нігті. Потім гострим краєм палички з апельсинової деревини варто ретельно вичистити залишки шкіри з-під кутикул. Якщо залишаються щербини, їх прибирають щипцями.

Щоб при цьому не порізатися, необхідно відщипувати шкірку, а не виривати її з допомогою щипців. Якщо дівчина вирішила максимально зменшити довжину нігтів, їй слід скористатися манікюрними ножицями. Вибираючи форму нагідок, потрібно звертати увагу на їх особливості. Загострена форма більше підійде до довгих міцним нігтям. Квадратну ж формочку можуть зробити власниці слабких ногтікі. Для того щоб уникнути шарування нагідок, нігті підпилюють завжди в одну сторону. Тут важливо звертати увагу на те, щоб нігті були однакові по довжині. Щоб лак ліг рівномірно і виходив за краї нігтя, треба поширювати його з середини нігтики по його окружності.

Кілька рекомендацій при манікюрі на дому

Найперше і необхідне правило для виконання якісного манікюру вдома це наявність гарного манікюрного набору, який буде містити всі необхідні інструменти. Вибирайте набір від відомого виробника, адже це гарантує якість сплаву, з якого зроблені інструменти, а від цього залежить їх гострота і долговесчность. Перед покупкою манікюрного набору обов'язково поцікавтеся у продавця заточений чи інструмент і яким чином.

Перш ніж покривати нігтики лаковим засобом, слід знежирити їх речовиною для видалення лаку. Найкраще наносити базовий лак, який здатний вирівняти нігтьову площину і вберегти її від жовтизни і поганого впливу лаку.

При поширенні лаку за допомогою пензлика, краще проводити нею від основи до країв нігтів. Другий і наступний шар лаку також бажано проводити від основи нігтьової пластини, роблячи своєрідні руху дугою до закінчень нагідок. Фінішне покриття обов'язково потрібно використовувати для забезпечення блиску нігтям і для тривалого збереження манікюру.

Якщо немає часу чекати поки висохне лак, варто скористатися спеціальною рідиною, яка сприяє швидкому висиханню лаку. Якщо лак виступив за краєчок нігтя, його можна акуратно прибрати ватною паличкою або засобом для видалення лаку.

І ще одна рекомендація: ніколи не потрібно забувати використовувати зволожуючий і живильний крем, від якого шкіра перестане лущитися і стає сухою.

При дотриманні всіх цих етапів нанесення манікюру, жіночі нігтики стануть більш привабливими і здоровими.

Дивитися всі статті
ТОП товарів по манікюру та педикюру
  • Оригінальна
    продукція

    Ми продаємо тільки оригінальну продукцію від офіційних дистриб'юторів.

    Ви можете перевірити товар при отриманні, під час доставки.

  • Безкоштовна
    доставка по
    Україні від 1500 грн

    Безкоштовно на склад Нової Пошти при замовленні від 1500 грн.

  • Професійна
    консультація
    менеджера

    Наші менеджери професійно проконсультують вас з будь-якого товару, допоможуть підібрати доглядають кошти.

    Вони мають багаторічний досвід роботи в beauty-сфері та регулярно проходять навчання.

  • Накопичувальна
    дисконтна
    система

    Знижка 3% за реєстрацію на сайті.

    Знижки в залежності від суми замовлення:
    5% на замовлення від 5000 грн
    7% на замовлення від 7000 грн

    Також діє накопичувальна система знижок для постійних покупців.

ruua