Використання непотрібної косметики: побутові лайфхаки

чи не хочете зазирнути в свою ванну, на туалетний столик і в косметичку? Скільки там флакончиків, пузиречкі, тюбиків та баночок? Напевно більше, ніж достатньо. Часто ми купуємо косметичні засоби, необхідність в яких швидко відпадає - вони нам чи не підходять, або не влаштовують за якістю, або просто не подобаються. А ще буває так, що засіб і влаштовує, і подобається, але через деякий час починає набридати. От і стоять непотрібні флакончики і баночки, майже повні або наполовину порожні, які і викинути шкода, і використовувати не хочеться. Що ж робити? Вихід є. Можна просто спробувати застосовувати їх по-іншому.

Рідина для зняття макіяжу або мицеллярная вода

Стануть в нагоді, якщо потрібно терміново позбутися від плям косметики на одязі, наприклад від тонального крему або яскравої помади на комірі сорочки. Нанесіть на ватний диск трохи засобу і протріть їм пляма, потім виперіть як звичайно. Вони ж допоможуть вам при домашньому фарбуванні волосся, коли потрібно буде видалити з шкіри потрапила на неї фарбу.

Туалетна вода

Та, яка вам не дуже подобається, підійде для ароматизації постільної білизни в шафі. Можна просто побризкати нею всередині шафи і закрити дверцята. Інший варіант - зробити спеціальні саше, нанести на них аромат і прокласти між білизною. А ось щоб використовувати улюблений дорогі парфуми до останньої краплі, зніміть з флакончика розпилювач і вилийте залишки в свій зволожуючий лосьйон для тіла і продовжуйте насолоджуватися улюбленим ароматом.

Масло для тіла

Масло, яке залишає на шкірі тонку плівку, підходить не всім. Зате воно ідеально підійде для догляду за волоссям, і особливо за їх січеться кінчиками. Нанесіть трохи олії на руки, розітріть його в долонях і пройдіться руками по волоссю, пригладжуючи кінчики. До того ж цей засіб можна з успіхом використовувати для прибирання кухні або ванної кімнати.

Після того як ви почистите вироби з нержавіючої сталі - раковину, крани і т.д. - протріть їх губкою, змоченою маслом для тіла. Масло допоможе надовго запобігти появі плям від мила та іншого нальоту.

Підводка для очей

Може ще послужити для манікюру, вірніше, розпису нігтів. Нанесіть потрібний візерунок на нігтик, дайте висохнути і закріпіть його, завдавши зверху прозорий лак для нігтів.

Тональний крем

Той, який виявився занадто темним, можна наносити на ноги або руки, імітуючи легкий загар. А ще його можна застосовувати для скульптування особи, завдаючи на лоб уздовж лінії росту волосся, крила носа і підборіддя. Занадто світлий тональний крем використовуйте замість хайлайтера - наносите його на виступаючі частини скул, носа і над верхньою губою.

Скраб

Той, що виявився занадто жорстким і не підійшов ні-на-віч, ні до тіла, швидше за все, ідеально підійде для відлущування грубої шкіри на ліктях, колінах і п'ятах.

Шампунь

Ідеально підходить для прання делікатних речей, наприклад тонкого мереживного білизни або блузки, а також одягу з тонкої вовни і шовку, оскільки прекрасно пом'якшує волокна, не надаючи їм шкоди. Крім цього, із залишків шампуню можна зробити прекрасну пінну ванну або влаштувати «банний день» пензликами для макіяжу.

Кондиціонер і маски для волосся

Іноді обтяжують волосся , зате ідеально підходять для видалення непотрібних волосся на шкірі. Замініть їм піну або крем для гоління і оціните результат! Пом'якшувальні речовини, що містяться в кондиціонері, забезпечують лезу ідеальне ковзання, тому про порізи і роздратування можете забути. А зволожуючі компоненти залишають шкіру м'якою і ніжною, що робить зайвим нанесення крему після гоління.

Крем для обличчя

Якщо він не підійшов вам з якихось параметрам, використовуйте для живлення і зволоження тіла, наприклад рук або ніг. Якщо ж крем взагалі не підходить для вас, можна використовувати його для догляду за шкіряними речами - сумками, взуттям або одягом, яким теж не завадить пом'якшення і зволоження.

Крем або лосьйон після гоління

Дуже ефективний у боротьбі з прищами. Це прекрасне дезінфікуючий засіб, а що входить в його склад спирт до того ж надає бактерицидну і підсушує, що допоможе забути про прищик швидше. Наносити засіб на прищик краще за допомогою ватної палички.

Лак для нігтів

Можна використовувати як інструмент для декору найрізноманітніших речей. Наприклад, з його допомогою можна оригінально розфарбувати просту керамічний посуд - чашки і блюдця. Для цього наберіть в миску води, капніть в неї кілька крапель лаку, акуратно розмішайте паличкою або непотрібної пластикової ложкою, створюючи на поверхні води кольорові візерунки, і умочіть чашки і блюдця в отриману суміш, після чого дайте висохнути.

Тіні для повік

Варіант невідповідного вам відтінку легко перетворити в лак для нігтів. Помістіть трохи тіней в мисочку і потовчіть в порошок. Потім додайте кілька крапель прозорого лаку для нігтів і розмішайте паличкою, після чого нанесіть лак на нігті. Вийде манікюр з незвичайним голографічним ефектом.

Як можна застосувати бальзам для губ

Бальзам для губ обов'язково є в косметичці кожної жінки. Цей маленький тюбик з дуже корисним і необхідним засобом здатний виручити в самих різних ситуаціях.

  • Коли зачіска виглядає неакуратно: Якщо окремі волоски починають вибиватися з зачіски і стирчати в різні боки, пригладьте їх за допомогою бальзаму.
  • Коли взуття натирає: Змастіть бальзамом проблемні місця, і ваші нові туфлі стануть набагато комфортніше.
  • Коли потрібно зняти кільце: Буває, що в кінці спекотного дня пальці рук набрякають, і зняти кільце може бути важко. Нічого страшного, змастіть палець бальзамом, покрутіть колечко, і ви легко від нього позбавитеся.
  • Коли нежить завдає неприємностей: Якщо ви застудилися, і з носа ллється рідина, часто буває, що шкіра навколо ніздрів починає дратуватися, сохнути і тріскатися, викликаючи хворобливі і неприємні відчуття. Але вихід є! Змастіть запалену область бальзамом, і ви зможете зітхнути з полегшенням.
  • Коли з'явилася подряпина: Обробіть дрібну подряпину або садно невеликою кількістю бальзаму, і це не дозволить бруду проникнути всередину, а значить, не викличе подальшого запалення.
  • Коли немає поліруючої губки для взуття, туфлі виглядають тьмяно і неохайно, змастіть їх бальзамом і відполіруйте паперовій або тканинній серветкою.
  • Коли шнурки не слухаються: Якщо шнурки то самі розв'язуються, то, навпаки, вузол неможливо розв'язати, бальзам знову прийде на допомогу. Зауважте шнурки, змастіть вузол бальзамом, а потім міцніше його затягніть.
  • Коли потрібно позбутися посічених кінчиків: Занадто сухе волосся часто січеться. Щоб вони не виглядали неохайно, змастіть їх кінчики бальзамом. Це пожвавить їх і зробить менш помітними.
  • Коли блискавка не розстібається: Нанесіть трохи бальзаму трохи вище і нижче бігунка і акуратно потягніть кілька разів.
  • Коли потрібно надіти сережки, вони погано втягається, змастіть мочки вуха бальзамом і трохи помасажуйте пальцями. Також нанесіть трохи бальзаму на сережки, і ви швидко зможете їх надіти.
  • Коли туш розмазалася, під рукою немає кошти для зняття макіяжу, нанесіть на шкіру бальзам і видаліть сліди туші ватною паличкою.
  • Коли тіні виглядають тьмяними: Щоб тіні для повік виглядали яскравіше, перед тим як їх наносити, змастіть повіки бальзамом. Це швидко і дуже економно, так як вам доведеться використовувати менше тіней для максимальної яскравості.
  • Коли потрібно пригладити брови: Бальзам зможе відмінно зафіксувати неслухняні волоски брів і зробити їх лінію ідеальною. А покупку спеціального гелю або воску для брів можна буде відкласти.
  • Коли закінчується масло для кутикули: Його на якийсь час замінить бальзам для губ. Нанесіть його, а через 5 хвилин, коли кутикула розм'якшиться, відсуньте її паличкою.
Дивитися всі статті
ТОП товарів по догляду за обличчям
  • Оригінальна
    продукція

    Ми продаємо тільки оригінальну продукцію від офіційних дистриб'юторів.

    Ви можете перевірити товар при отриманні, під час доставки.

  • Безкоштовна
    доставка по
    Україні від 1500 грн

    Безкоштовно на склад Нової Пошти при замовленні від 1500 грн.

  • Професійна
    консультація
    менеджера

    Наші менеджери професійно проконсультують вас з будь-якого товару, допоможуть підібрати доглядають кошти.

    Вони мають багаторічний досвід роботи в beauty-сфері та регулярно проходять навчання.

  • Накопичувальна
    дисконтна
    система

    Знижка 3% за реєстрацію на сайті.

    Знижки в залежності від суми замовлення:
    5% на замовлення від 5000 грн
    7% на замовлення від 7000 грн

    Також діє накопичувальна система знижок для постійних покупців.

ruua