Як позбутися від лупи?

Лупа - це та проблема, з якою можуть зіткнутися власники як жирного, так і сухого волосся. На шкірі голови є грибок, який при несприятливих умовах починає активно розмножуватися. Це може бути:

  • хвороба;
  • зневоднення;
  • стрес;
  • суворі дієти і багато іншого.

Тобто головна причина - це зниження імунітету.

Якщо ви хочете позбутися лупи, то постарайтеся виключити з раціону або зменшити споживання смажених і гострих страв, виробів з борошна і алкоголю. Налягати варто на свіжі овочі, фрукти, каші і молочні продукти. Також не забувайте про прийом полівітамінів. Така дієта не тільки зробить ваше волосся здоровим, позбавивш його від лупи, але ще і допоможе стати стрункішою, а це дуже приємний бонус. При можливості обов'язково відвідайте трихолога, який допоможе вам вибрати оптимальний шампунь від лупи.

Типи лупи і як з ними боротися

  1. Суха лупа у великій кількості з'являється, якщо у вас недостатньо функціонують сальні залози. Через малу кількість шкірного сала розподіл клітин шкіри відбувається дуже швидко. У зв'язку з цим волосся стає ламким, млявим, тьмяним, а шкіра голови може почати свербіти. Така хвороба носить назву сухої себореї. Іноді досить просто зволожувати волосся, і проблема зникне. Для цього пийте більше рідини, в першу чергу це стосується холодної пори року. Випивайте півсклянки води між прийомами їжі. Можна періодично робити маски з кефіру або кислого молока. Для цього нанесіть кефір на шкіру голови і волосся на півгодини, після цього промийте шевелюру теплою водою з додаванням столової ложки сухої гірчиці. Кефір дасть волоссю живлення і вологу, а гірчиця забезпечить нормалізацію кровообігу і більш інтенсивне зростання.
  2. При жирному волоссі лупа сиплеться в невеликих кількостях. Лусочки шкіри просочуються шкірним салом, через що вони злипаються і налипають на волосся. На такому  волоссі з'являються шкідливі бактерії, які можуть закупорювати волосяні фолікули, через що волосся більш інтенсивно випадає. Якщо у вас лупа і жирне волосся, мийте голову спеціальним шампунем для жирного волосся два-три рази на тиждень і обполіскуйте настоянкою календули. Її також можна втирати в шкіру голови. Після цього голову загортають в рушник на півгодини, а потім змивають настойку теплою водою.

Якщо ви хочете позбутися від лупи, ретельно обирайте шампунь. У його складі повинні бути дисульфид селену і піритіон цинк. Швидкість росту клітин може зменшити медичний дьоготь, а сірка допоможе відшарувати утворення лупа. Сходіть на консультацію до трихолога, він допоможе вам підібрати шампуні, маски та інші корисні засоби для догляду за волоссям.

Дивитися всі статті
ТОП товарів по догляду за волоссям
  • Оригінальна
    продукція

    Ми продаємо тільки оригінальну продукцію від офіційних дистриб'юторів.

    Ви можете перевірити товар при отриманні, під час доставки.

  • Безкоштовна
    доставка по
    Україні від 1500 грн

    Безкоштовно на склад Нової Пошти при замовленні від 1500 грн.

  • Професійна
    консультація
    менеджера

    Наші менеджери професійно проконсультують вас з будь-якого товару, допоможуть підібрати доглядають кошти.

    Вони мають багаторічний досвід роботи в beauty-сфері та регулярно проходять навчання.

  • Накопичувальна
    дисконтна
    система

    Знижка 3% за реєстрацію на сайті.

    Знижки в залежності від суми замовлення:
    5% на замовлення від 5000 грн
    7% на замовлення від 7000 грн

    Також діє накопичувальна система знижок для постійних покупців.

ruua