Догляд за підлітковою шкірою для дівчат і юнаків

Підлітковий вік - самий емоційно важкий період життя кожного з нас. У цей час дівчата і юнаки психологічно надзвичайно вразливі і чутливі. Крім ненависних брекетів, першого кохання, ретельної підготовки до випускного і ще безлічі підліткових труднощів, виникають проблеми зі шкірою - підвищена жирність, почервоніння, чорні точки, висипання і акне. Уникнути їх можна, якщо дотримуватися визначених правил.

У підлітковому віці перебудовується як гормональна система, так і всі внутрішні органи, в тому числі і статеві, зміна яких в першу чергу відбивається на шкірі. Допомогти підлітку вирішити виниклі проблеми з шкірним покривом можуть батьки спільно з косметологами, а також правильно підібрана косметика для догляду за шкірою обличчя.

Пощастило тим юнакам і дівчатам, яким у спадок від батьків передалася прекрасна шкіра. В іншому випадку подбати про підліткові проблеми зі шкірою потрібно завчасно - розробити для дитини правильний раціон харчування, відвідати гастроентеролога, піти на консультацію до косметолога.

Почнемо з харчування. На підліткову шкіру, крім гормональної системи, дуже сильно впливає і правильність роботи шлунково-кишкового тракту. Отже, чим правильніше дитина буде харчуватися, тим менше буде проблем зі шкірою. Звичайно ж, змусити підлітка вживати здорову їжу дуже складно, поки він сам цього не захоче. Тому найкращий вихід - це власний приклад. Намагайтеся уникати в раціоні смажену і гостру їжу, а також солодощів.

Крім того, до настання студентських років рекомендується пройти обстеження у гастроентеролога. При виявленні проблем лікар пропише лікування, а при їх відсутності розповість про профілактичні заходи.

При появі перших підліткових висипань ні в якому разі їх не можна видавлювати, роздирати або ж замазувати тональним кремом, оскільки це погіршить ситуацію - на шкірі залишаться ямки і плями, від яких доведеться дуже довго позбавлятися. Деякі шрами можуть залишитися на все життя. Також не можна користуватися засобами для вмивання, до складу яких входить спирт або кислоти. Адже спирт хоч і підсушує шкіру, але при цьому активізує роботу сальних залоз, в результаті чого виникає порушення шкірно-сального обміну. Тому перед придбанням засобів проти прищів і для догляду за підліткової шкірою рекомендується привести підлітка на консультацію до косметолога.

Поки проблем з юною шкірою ще немає або ж вони тільки на початковій стадії, то краще проконсультуватися у косметолога. Він подивиться на стан шкіри і дасть свої рекомендації по догляду. А якщо ж проблеми запущені, то звертатися потрібно вже до дерматолога. Він допоможе прибрати вугровий висип.

Основні етапи щоденного догляду за підліткової шкірою

Косметичні засоби рекомендується підбирати строго індивідуально, беручи до уваги всі особливості підліткової шкіри, її тип і стан. Мамина антивікова косметика молодій шкірі абсолютно не підходить.

Головний етап догляду за підлітковою шкірою - це очищення вранці та ввечері. Починати рекомендується з умивання пінкою, гелем або молочком, які не містять агресивних компонентів, спирту і мають нейтральний pH. Для вмивання не можна використовувати мило, оскільки воно має лужну реакцію, змінює кислотність шкіри, а також руйнує надзвичайно важливу жирову захисну плівку, що в результаті створює умови для швидкого розмноження хвороботворних бактерій.

Жирну підліткову шкіру необхідно очищати засобами, до складу яких входять рослинні екстракти, що знімають запалення, подразнення і регулюють виділення шкірного сала. Суху підліткову шкіру, схильну до почервоніння і лущення, рекомендується очищати з допомогою спеціального молочка.

Всі очищуючі засоби потрібно змивати фільтрованою, теплою кип'яченою, талою або мінеральною негазованою водою, оскільки вода з-під крана категорично не підходить для юної шкіри.

Для завершення етапу очищення шкіру слід протерти тоніком або лосьйоном. На жаль, цю процедуру дівчата і юнаки часто пропускають, а вона досить важлива. Адже протирання шкіри тоніком або лосьйоном допомагає остаточно її очистити, а також зволожити і наситити корисними речовинами.

У денний час підліткову шкіру обличчя можна освіжити за допомогою спеціальних серветок, які допоможуть прибрати жирний блиск і подарують однорідний матовий тон шкірі. Вдень не рекомендується вмиватися водою, оскільки це може активізувати роботу сальних залоз.

Завершальний етап догляду за підліткової шкірою - нанесення ввечері після процедури очищення зволожуючого крему. Дуже важливо правильно підібрати крем, щоб він не підсилив жирність шкіри. Косметологи рекомендують користуватися косметикою з позначкою «некомедогенна». Такі засоби не призводять до закупорки пор на обличчі. Також дівчатам і юнакам можна підібрати нейтральний легкий крем серед професійної косметики.

Перш ніж використовувати будь-які косметичні продукти для догляду за шкірою підлітків переконайтеся, що немає алергії на його компоненти. Для цього нанесіть на зап'ястя трохи засобу і поспостерігайте за реакцією шкіри протягом декількох годин.

Дивитися всі статті
ТОП товарів по догляду за обличчям
  • Оригінальна
    продукція

    Ми продаємо тільки оригінальну продукцію від офіційних дистриб'юторів.

    Ви можете перевірити товар при отриманні, під час доставки.

  • Безкоштовна
    доставка по
    Україні від 1500 грн

    Безкоштовно на склад Нової Пошти при замовленні від 1500 грн.

  • Професійна
    консультація
    менеджера

    Наші менеджери професійно проконсультують вас з будь-якого товару, допоможуть підібрати доглядають кошти.

    Вони мають багаторічний досвід роботи в beauty-сфері та регулярно проходять навчання.

  • Накопичувальна
    дисконтна
    система

    Знижка 3% за реєстрацію на сайті.

    Знижки в залежності від суми замовлення:
    5% на замовлення від 5000 грн
    7% на замовлення від 7000 грн

    Також діє накопичувальна система знижок для постійних покупців.

ruua