Пілінг шкіри обличчя: види і їх призначення

Шкіра - це найбільший людський орган, який захищає весь організм від різноманітних зовнішніх факторів. Гладка, рівна і здорова шкіра - це мрія кожного з нас. Але, на жаль, з плином часу шкіра втрачає свою красу і свіжість, на ній з'являються зморшки і пігментні плями, знижується її еластичність і пружність. На сьогоднішній день найефективнішою косметологічною процедурою, яка спрямована на усунення ознак старіння шкіри, є пілінг. Які бувають види пілінгу, в чому їхня відмінність і який з них найбільш ефективний сьогодні ми розповімо в даній статті.

Пілінг - це процедура відлущування верхнього ороговілого шару шкіри за допомогою спеціальних косметичних засобів або апаратів. Дана процедура призначена для корекції вікових вад шкіри і профілактики її старіння. Пілінг обличчя допомагає прибрати висипання, рубці, зморшки і нерівності. В ході процедури з поверхні обличчя видаляються старі мертві клітини шкіри, що в результаті сприяє формуванню молодих клітин і активізації вироблення еластину і колагену. Так після пілінгу буквально з'являється абсолютно нове обличчя: шкіра регенерується і стає більш здоровою, шовковистою, підтягнутою і сяючою.

Дія пілінгу

Пілінг комплексно впливає на шкіру обличчя і шиї. Завдяки цій процедурі:

  • підвищується еластичність і тонус шкіри;
  • повертається здоровий колір шкіри за рахунок активізації її природних сил;
  • поліпшується робота і обмін речовин клітинок шкірного покриву;
  • шкіра стає більш м'якою, гладкою, пружною і свіжою;
  • зникають вугрі, комедони і чорні крапки;
  • запобігаються і усуваються шрами від вугрової висипки;
  • омолоджуються клітини шкіри;
  • оновлюється епідерміс;
  • прискорюється циркуляція крові;
  • поліпшується і вирівнюється текстура і колір шкіри;
  • очищається обличчя від забруднень і надлишкової жирності;
  • зменшується лущення шкіри;
  • активізується регенерація нових клітин;
  • видаляються пігментні плями;
  • розгладжуються зморшки;
  • посилюється клітинний метаболізм;
  • поліпшується засвоєння косметичних засобів з поживними компонентами.

В залежності від естетичних проблем і потреб застосовуються різні види пілінгів: поверхневі, серединні та глибокі.

Поверхневі пілінги

Поверхневі пілінги зачіпають тільки лише самий верхній шар епідермісу. Такі пілінги діють досить м'яко, процедури дуже прості і легкі у виконанні. Після поверхневих пілінгів практично немає наслідків, за винятком невеликого почервоніння в разі чутливої ​​шкіри. Такі процедури вимагають багаторазового повторення (від 4 до 10).

За допомогою поверхневих пілінгів не коригуються більш виражені вікові зміни шкіри. Вони допомагають усунути кератоз, вугровий висип, пігментні плями, актинічний дерматит, легкі косметичні вікові дефекти, а також застосовуються при проблемній і жирній шкірі.

Існують декілька видів поверхневих пілінгів:

Гоммаж - це відлущуючий косметичний препарат для шкіри. Він не містить в своєму складі твердих абразивних частинок, завдяки чому дбайливо очищає шкіру і доглядає за нею. Гоммаж ідеально підходить для частого використання. Він дарує шкірі відчуття свіжості і чистоти без всякого дискомфорту.

Скраб - це приголомшливий косметичний засіб, який дуже швидко очищає шкірний покрив, видаляє ороговілі клітини, роблячи шкіру рівною, м'якою і гладкою. Однак скраб вимагає грамотного використання і ретельного підбору під свій тип шкіри. При неправильному підборі цього засобу, настрій надовго можуть зіпсувати сухість шкіри, подразнення і почервоніння.

Брашінг (або броссаж) - очищення шкірних покривів за допомогою спеціального апарату з різноманітними насадками для шкіри з різною чутливістю. Такий пілінг базується на механічній обробці шкіри для стимуляції її внутрішніх ресурсів.

Мікродермобразія (алмазна шліфовка шкіри) - це один з найбільш делікатних, безболісний і м'яких методів механічного пілінгу шкіри обличчя, доведений до досконалості. Дана очищуюча процедура проводиться алмазною насадкою з крихтою. Мікродермабразія відлущує ороговілі клітини шкіри, сприяє її омолодженню, вирівнює рельєф, стимулює регенерацію. В результаті алмазної шліфовки поліпшується колір шкіри обличчя і загальний тонус, скорочуються пори, розгладжуються зморшки. Одноразова мікродермобразія повністю оновлює шкіру, а курс даної процедури позбавляє від вугрових рубців і пігментних плям.

Пілінг з АНА-кислотами (aльфагідрокислотами) - це пілінг фруктовими кислотами, який є найбільш популярною процедурою, яка поєднує в собі надзвичайно високу ефективність, повну безпеку і вельми доступну вартість.

Пілінг з АНА-кислотами швидко і ефективно освітлює тон шкіри, усуває небажані пігментні плями і вирівнює колір обличчя, а також запобігає природним ознакам старіння: мімічним зморшкам, втраті тонусу шкіри. Aльфагідрокислоти прекрасно впливають на вугровий висип, акне, постакне і усувають бактерії та інфекції, що провокують великі висипання на шкірі.

Ультразвуковий пілінг - це процедура очищення шкіри за допомогою ультразвуку. Ультразвукова чистка - це одна з найлегших і безболісних процедур пілінгу. Дану процедуру можна робити навіть в підлітковому віці. Ультразвуковий пілінг чудово видаляє верхній ороговілий шар шкіри, прекрасно розгладжує її поверхню, стимулює кровообіг, в результаті чого активізується природне зволоження шкіри. Крім цього, ультразвуковий пілінг чудово очищає шкірний покрив від забруднень, закупорок сальних залоз, шкірного жиру, видаляє комедони і акне. Також ультразвукова чистка дає видимий ефект ліфтингу.

Пілінг ербіевим лазером - це бездоганна процедура шліфування, яка дозволяє очистити шкіру обличчя і розгладити наявні дефекти. За допомогою даної процедури оновлюються клітини шкіри, поліпшується кровообіг, розгладжується шкірний покрив, усуваються зморшки. Після пілінгу ербіевим лазером вдосконалюється зовнішній вигляд шкіри обличчя, підвищується її пружність.

Деякі поверхневі пілінги також можна використовувати для більш глибокого очищення шкіри.

Серединні пілінги

Серединні пілінги зачіпають серединні шари шкіри. Такі процедури використовуються для корекції явних вікових змін шкіри, усунення глибоких зморшок, при втраті пружності шкірних покривів, при старечому кератозі і розтяжках, а також для підготовки шкіри обличчя до пластичних операцій.

Часто серединний пілінг - це одноразова процедура, для якої зазвичай потрібна попередня підготовка близько тижня і постпілінговий догляд за допомогою спеціальних косметичних засобів. Серединний пілінг можна повторювати лише через 4-5 місяців.

До серединним пілінгів належать:

Пілінг ТСА - процедура ексфоліаціі шкіри обличчя 15-40% розчином трихлороцтової кислоти органічного походження, яка є аналогом оцтової (метанової) кислоти. Спочатку ТСА-пілінг застосовували в медичній практиці для усунення келоїдних рубців. Зараз даний вид пілінгу використовують для омолодження шкіри, усунення гіперпігментації і постакне.

Для серединного пілінгу також можна застосовувати мікродермобразію і ербієвий лазер, про які згадувалося вище.

Глибокі пілінги

Глибокі пілінги зачіпають всі шари шкіри аж до сосочкового шару дерми.

До глибоких пілінгів належать:

Апаратна дермобразія - це косметична процедура, за допомогою якої видаляються верхні шари шкіри, а іноді навіть і верхні частини сосочкового шару дерми, після чого в місці пошкодження шкіри інтенсивно утворюється епітелій, відновлюються тканини: на місці старих і пошкоджених клітин з'являються молоді та повноцінні. Після апаратної дермобразії шкіра стає більш пружною і м'якою, зменшуються зморшки, рубці і пігментні плями.

Процедура дермобразії рекомендується при глибоких зморшках, в'ялості шкіри, рубцях будь-якого походження, доброякісних утвореннях (себорейний і актинічних кератомах, судинних і пігментних невусах), гіперпігментації, розацеї (III і IV стадії), стриях (післяпологових розтяжках), а також для виведення деяких видів татуювань і при імпрегнації (глибокому впровадженні в шкіру сторонніх частинок (фарби, газу, вугілля)).

Механічний пілінг - це класичний спосіб глибокого очищення шкірних покривів і, при необхідності, відмінна процедура для поновлення верхніх шарів шкіри обличчя. Механічне шліфування підходить для проблемної шкіри, для усунення не надто глибоких зморшок і рубців.

При механічному пілінгу на шкіру наносяться спеціальні мікрочастинки під великим тиском, які зрізають клітини епідермісу. Після даної процедури поліпшується мікроциркуляція, активізується клітинний обмін, підвищується захисна функція шкіри. При проведенні механічного пілінгу косметолог може регулювати ступінь тиску мікрочастинок на шкіру - це залежить від бажаного кінцевого результату: зробити шкіру гладкою або ж вирівняти її, видаляючи наслідки висипань і рубців.

Феноловий пілінг - це процедура радикального омолодження шкіри за допомогою фенолової кислоти, яка надзвичайно токсична.

Тому глибокий феноловий пілінг - це дерматохірургічна процедура, що вимагає бездоганної майстерності фахівця.

Такий вид ексфоліаціі можна виконувати тільки після ретельного медичного обстеження печінки, нирок і серцево-судинної системи. Дану процедуру роблять під внутрішньовенним наркозом, під наглядом лікаря-анестезіолога і при наявності кардіомоніторингу. Глибокий феноловий пілінг впливає на всі шари шкіри, аж до сосочкового. Дана процедура має надзвичайно тривалий реабілітаційний період, що становить в деяких випадках аж 12-ти місяців.

Навіть незважаючи на те, що феноловий пілінг нарекли «золотим стандартом» естетичної медицини і він є найбільш радикальною нехірургічною процедурою усунення зморшок, фахівці рекомендують робити його тільки якщо немає іншої альтернативи і лише на невеликих самих уражених ділянках шкіри.

Лазерний пілінг вуглекислотним СО2 лазером - це одна з фізичних процедур омолодження за допомогою монохромного світлового випромінювання, в результаті чого вибірково випаровуються шари шкіри, що дає можливість видалити рубці від вугрів, пігментні плями, мімічні зморшки і розширені судини.

Як бачите, сьогодні існує безліч видів пілінгів. Підбирайте найбільш підходящий - і тоді Ви зможете надовго зберегти здоров'я, красу і молодість шкіри.

Дивитися всі статті
ТОП товарів по догляду за обличчям
  • Оригінальна
    продукція

    Ми продаємо тільки оригінальну продукцію від офіційних дистриб'юторів.

    Ви можете перевірити товар при отриманні, під час доставки.

  • Безкоштовна
    доставка по
    Україні від 2500 грн

    Безкоштовно на склад Нової Пошти при замовленні від 2500 грн.

  • Професійна
    консультація
    менеджера

    Наші менеджери професійно проконсультують вас з будь-якого товару, допоможуть підібрати доглядають кошти.

    Вони мають багаторічний досвід роботи в beauty-сфері та регулярно проходять навчання.

  • Накопичувальна
    дисконтна
    система

    Знижка 3% за реєстрацію на сайті.

    Знижки в залежності від суми замовлення:
    5% на замовлення від 5000 грн
    7% на замовлення від 7000 грн

    Також діє накопичувальна система знижок для постійних покупців.

ruua