Скраб для обличчя: дія, склад, правила вибору

Однією з ознак краси і молодості є здорова, гладка, сяюча шкіра обличчя. Проте з віком клітини шкіри оновлюються повільніше, потовщується її верхній шар, вона стає рихлою, нерівною, з'являються зморшки. Щоб на більш тривалий термін продовжити молодість шкіри обличчя, їй необхідно допомогти оновлюватися. Кращий варіант - це різноманітні пілінги, які є прекрасними помічниками в очищенні шкіри від ороговілих клітин. На сьогоднішній день найдоступніший і надзвичайно популярний вид пілінгу - це скраб для обличчя. Розглянемо більш докладно що таке скраб для обличчя, які основні його компоненти і як правильно підібрати даний косметичний засіб під свій тип шкіри.

Скраб для обличчя - це чудовий очищающий косметичний продукт з відлущуючою дією. До складу скрабу входять тверді частинки різного розміру, які усувають відмерлі клітини шкіри, активізуючи її оновлення. Після використання даного засобу вирівнюється тон і рельєф шкіри, звужуються пори і зменшується вираженість неглибоких зморшок. А при правильному підборі скрабу з урахуванням потреб шкіри, прибираються дрібні недосконалості - почервоніння, чорні точки, акне, сухість і лущення шкіри. Вона стає гладкою, шовковистою і сяючою. Скраб чудово підготовлює шкіру до подальшого етапу зволоження і живлення.

Склад скрабів для шкіри обличчя

Абразивні частинки - це основний компонент скрабів. Під час використання даного косметичного засобу, завдяки масажним рухам, абразивні частинки механічно усувають з шкіри ороговілі клітини. Очищення шкіри безпосередньо залежить від походження, розміру і форми частинок. Чим менше їх розмір, тим дбайливіше проходить процес відлущування. Більші жорсткі частинки з гострими краями підходять для жирної шкіри без запалення. Маленькі круглі частинки ідеально підходять для сухої і чутливої ​​шкіри, якій необхідне щадне очищення.

Абразивні частинки в складі скрабів можуть бути як натуральні, так і синтетичні. В якості натуральних частинок використовують мелені кісточки винограду, абрикос, вишень та інших фруктів і ягід, а також кавові зерна, вівсяні пластівці, мелений рис, велику сіль, цукор, перлову пудру або вулканічний пісок. Мінусом таких частинок є те, що вони можуть травмувати шкіру, однак, при цьому, вони мають величезний плюс - насичують шкіру поживними компонентами, такими як жирні кислоти і антиоксиданти. В якості синтетичних частинок до складу скрабів додають м'які поліетиленові кульки, які дбайливо очищають шкіру і є більш щадними, порівняно з натуральними абразивними частинками.

Основа скрабів для шкіри обличчя така ж, як і у кремів для догляду. Основа може бути гелевою, маслянистою або емульсійною, що дозволяє ефективно і дбайливо видаляти омертвілі клітини. Фахівці рекомендують користуватися скрабами на гелевій і емульсійній основі, оскільки вони ретельно очищають шкіру. Скраби на маслянистій основі без вмісту води набагато гірше очищають шкіру, так як просто забивають пори, а після їх використання необхідно заново вмиватися за допомогою засобів для вмивання.

Олії і жири - сприяють розм'якшенню і більш легкому відділенню ороговілих клітин шкіри. До складу скрабу можуть входити натуральні кісточкові олії (абрикосова або персикова), олії виноградних кісточок, пророщених зерен пшениці, оливкова і льняна, які пом'якшують шкіру і усувають запалення. А жирні кислоти сприяють живленню, зволоженню і відновленню шкіри обличчя.

Додаткові компоненти в складі скрабів - це вітаміни A, D, E, B5, рослинні екстракти м'яти, ромашки, звіробою, меліси, календули, які зволожують і живлять шкіру, регенерують її, усувають почервоніння і висипання. Також до складу скрабу може входити глина, яка регулює вироблення шкірного жиру.

Правила вибору скрабу для обличчя

Перед використання скрабу для обличчя необхідно дізнатися, які частинки входять в його склад. На упаковці виробники вказують лише їх назву (абрикосові кісточки або поліетилен), а ось їх розмір і форму можна визначити тільки після видавлювання невеликої кількості скрабу. Якщо частинки ледь помітні, то значить, що вони дрібного помелу і більш дбайливо очищають шкіру. Якщо частинки більші та грубі, то вони агресивно впливають на шкіру, можуть порушити її захисний бар'єр, в результаті чого шкіра буде швидше втрачати вологу, на ній можуть з'явитися мікропошкодження, в які зможуть проникнути шкідливі мікроорганізми, що викликають запалення шкіри.

При підборі скрабу надзвичайно важливо враховувати свій тип шкіри, оскільки косметичні засоби для сухої шкіри не зможуть поліпшити стан проблемної і жирної шкіри. Найчастіше виробники вказують на упаковці тип шкіри, для якої підходить скраб, але якщо такої позначки немає, то орієнтуйтеся на наступні рекомендації:

Для жирної та комбінованої шкіри підходять скраби на основі гелю з абразивними частинками рису, вівса, люфи і бамбука, які ідеально вбирають в себе надлишок жиру. Підбирайте засоби з великими абразивними частинками, оскільки жирна і комбінована шкіра часто має великі пори, в які можуть потрапляти і застрявати частинки дрібного помелу, що в результаті призведе до закупорки пор і появі комедонов і прищів.

Для жирної шкіри також підійдуть скраби з косметичною глиною, яка трошки підсушить шкіру і прибере жирний блиск. Ідеальними для такого типу шкіри є скраби з аргановою і оливковою оліями і олією виноградних кісточок, які чудово живлять шкіру, не провокуючи вироблення зайвого шкірного жиру. В якості додаткових компонентів в скрабах для жирної та комбінованої шкіри виступають зелений чай, саліцилова кислота, екстракти ромашки, солодки і дубових коренів, ефірні олії м'яти і камфори, які сприяють усуненню запалень і висипань.

Для сухої шкіри підійдуть кремоподібні скраби з гарненько подрібненими з округлими краями абразивними частинками горіхів, рису, водоростей або полімерними частинками, оскільки така шкіра потребує акуратного поводження і уважного догляду.

Для зволоження сухої шкіри до складу скрабу повинні входити абрикосова, персикова олії або олії какао, малини, кокоса, брусниці. В якості додаткових компонентів скрабів для сухої шкіри виступають вітаміни D, E і цераміди.

Для нормальної шкіри прекрасно підходять скраби як на гелевій, так і на кремовій основі з відлущуючими частинками середнього розміру: рису, водоростей, бамбука або полімерні частинки. Ідеальні олії в скрабах для нормальної шкіри - це олії виноградних кісточок, арганова і оливкова.

Для проблемної і чутливої ​​шкіри скраби протипоказані. Проблемна шкіра має висипання і запалення, які можуть пошкодити абразивні частинки, в результаті чого гній і інфекція рознесуться по всій поверхні шкіри, потраплять в мікроподряпини і тріщини, що призведе до виникнення нових висипань. Чутлива шкіра дуже тонка і ніжна, вона миттєво зреагує на механічний вплив. Тому для проблемної і чутливої ​​шкіри краще використовувати інші більш м'які види пілінгу: гоммаж, ферментативне відлущування або гідроксикислотний пілінг.

Як правильно використовувати скраб для обличчя

Косметологи рекомендують користуватися скрабами систематично. Залежно від сезону і типу шкіри цей засіб можна застосовувати від одного до трьох разів на тиждень. Щодня використовувати скраб неможна, оскільки це призведе до руйнування захисного шару шкіри, подразнення, запалення, сухості, лущення, почервоніння, гіперчутливості до сонячних променів.

Скраб необхідно наносити на ретельно очищену від декоративної косметики, трохи вологу шкіру. Далі протягом 1-2 хвилин легкими масажними рухами скраб акуратно (не натискати і не терти) розподіляється по всій поверхні обличчя, уникаючи зони навколо очей і губ. Після цього скраб змивається теплою водою.

Скраб - це прекрасний помічник у догляді за шкірою обличчя. Головне дотримуватися правил при його підборі і використанні - і тоді Ваша шкіра буде випромінювати красу і здоров'я!

Дивитися всі статті
ТОП товарів по догляду за обличчям
  • Оригінальна
    продукція

    Ми продаємо тільки оригінальну продукцію від офіційних дистриб'юторів.

    Ви можете перевірити товар при отриманні, під час доставки.

  • Безкоштовна
    доставка по
    Україні від 2500 грн

    Безкоштовно на склад Нової Пошти при замовленні від 2500 грн.

  • Професійна
    консультація
    менеджера

    Наші менеджери професійно проконсультують вас з будь-якого товару, допоможуть підібрати доглядають кошти.

    Вони мають багаторічний досвід роботи в beauty-сфері та регулярно проходять навчання.

  • Накопичувальна
    дисконтна
    система

    Знижка 3% за реєстрацію на сайті.

    Знижки в залежності від суми замовлення:
    5% на замовлення від 5000 грн
    7% на замовлення від 7000 грн

    Також діє накопичувальна система знижок для постійних покупців.

ruua