Догляд за шкірою з розширеними порами

Про рівну сяючу шкіру без розширених пор мріє кожна жінка. Але що ж робити тим представницям прекрасної статі, у яких від природи великі пори? Як впоратися з цією проблемою ми розповімо в даній статті.

Пори - це важлива частина нашої шкіри. Через пори організм виводить надлишок жиру і піт. Також через пори шкіра дихає. В основному їх розмір залежить від генетики, але на їх розмір можуть впливати і негативні фактори навколишнього середовища, куріння, стрес, надмірне вживання алкоголю, неправильне харчування, природне старіння, гормональні та інші зміни в організмі. Також вироблення шкірного сала і збільшення пор підвищується в результаті гормональних змін на деяких етапах життя: статевого дозрівання, вагітності, в період менопаузи.

Назовсім усунути розширені пори не зможе навіть професійний косметолог. Але зробити їх менш помітними цілком реально, якщо правильно підійти до проблеми. Сальні залози через пори виводять на поверхню шкірний жир, а при їх посиленій роботі пори можуть закупоритися, утворюються пробки, які з плином часу темніють і стають усіма відомими «чорними точками». Крім цього, закупорка провокує розтягнення пор при спробі вивести її вміст.

На сьогоднішній день салони краси пропонують безліч методів зменшення розширених пор:

  1. Хімічний пілінг - видалення верхнього шару шкіри фруктовими кислотами. після процедури верхній шкірний шар відновлюється і стає більш свіжим, молодим і з меншими порами.
  2. Мікродермабразія - видалення верхнього шару шкіри механічним способом за допомогою шліфувальної алмазної насадки.
  3. Лазерне лікування - процедура, яка стимулює вироблення колагену і формування нових клітин шкірного покриву. Після даної процедури звужуються пори і вирівнюється колір обличчя.

Однак не кожна представниця прекрасної статі може дозволити собі послуги професійного косметолога. Розглянемо детально способи боротьби з розширеними порами самостійно в домашніх умовах.

У першу чергу, дуже важливо підійти з відповідальністю до вирішення даної проблеми. Величезне значення має ретельний і правильний догляд. Фахівці рекомендують доглядати за шкірою обличчя два рази в день - кожен ранок і вечір. Особливо це важливо для тих, у кого є які-небудь проблеми зі шкірою, такі як розширені пори.

Обов'язково двічі на день потрібно вмивати обличчя за допомогою спеціальних очищувальних засобів. Ні в якому разі не можна нехтувати цим правилом, навіть якщо Ви взагалі не користуєтеся декоративною косметикою. Очищуючий засіб з гелеподібною текстурою - це ідеальний варіант для шкіри з розширеними порами. Адже даний косметичний продукт не тільки допомагає змити бруд з поверхні шкірного покриву, а й прибирає відмерлі клітини, які також засмічують пори. Для додаткової ексфоліаціі скористайтеся скрабом для обличчя. Але пам'ятайте, що дану процедуру слід виконувати два рази в тиждень.

Ще один чудовий косметичний засіб для боротьби з розширеними порами - це очищуюча  маска для обличчя на основі глини. Такі маски спеціально розроблені для догляду за жирною і проблемною шкірою, вони нормалізують роботу сальних залоз, видаляють надлишок шкірного жиру, глибоко очищають пори, звужують їх.

Для завершення процедури очищення обов'язково протріть шкіру ватним диском, попередньо змоченим тонізуючим засобом. Дана процедура видалить залишки декоративної косметики, шкірного жиру і забруднень, при цьому звузить пори, вирівняє тон шкіри, освіжить і заспокоїть її.

Деякі власниці жирної шкіри з розширеними порами нехтують використанням крему для обличчя. Робити цього у жодному разі не можна. Косметичні компанії випускають спеціальні креми з легкою текстурою для догляду за такою шкірою. Креми для жирної шкіри чудово звужують пори, мінімізують їх видимість, зменшують виділення сальних залоз, усувають запалення, нормалізують водно-жировий баланс шкіри, роблячи її більш рівною, матовою і доглянутою.

Пори розширюються і з віком, оскільки шкіра втрачає пружність, починає обвисати, через що розтягуються пори. Для запобігання і зниження такого ефекту рекомендується після 35 років користуватися антивіковими ліфтинг-засобами, оскільки вони звужують пори і надають чіткість контуру обличчю.

Пори розширюються і в жаркий період року. Тому влітку необхідно носити з собою матуючі серветки. Вони прекрасно усувають з шкіри жир, зберігаючи гідроліпідну плівку, в результаті чого пори привчаються виробляти меншу кількість себума.

Загальні рекомендації для власниць шкіри з розширеними порами:

  1. Не видавлюйте ніколи чорні точки, оскільки це призведе до ще більшого розтягування пор і на місці видавленої точки з'явиться нова, але вже більша. Для вирішення даної проблеми краще скористайтеся спеціальними масками.
  2. Підбирайте якісну декоративну косметику з легкою текстурою і обов'язково відразу ж після повернення додому змивайте її.
  3. Два рази на місяць рекомендується проводити процедуру насичення клітин шкіри киснем. Для цього необхідно взяти бавовняний рушник і потримати його хвилину в гарячій воді, далі гарненько викрутити і окропити 2-3 краплями лавандового масла, оскільки воно чудово звужує пори. Після цього рушник потрібно прикласти до обличчя і натиснути на нього долонями. По закінченню процедури обов'язково слід нанести повсякденний крем для обличчя.
  4. Постарайтеся мінімізувати вживання жирної їжі, так як вона негативно позначиться і на фігурі, і на стані шкіри. Адже надмірне вживання жирної їжі провокує активне виділення жиру через пори. Але якщо Ви не можете відмовитися від таких продуктів харчування, то проводьте мінімум один раз на місяць детоксикацію - спеціальну дієту, яка призначена для виведення продуктів обміну з організму.
Дивитися всі статті
ТОП товарів по догляду за обличчям
  • Оригінальна
    продукція

    Ми продаємо тільки оригінальну продукцію від офіційних дистриб'юторів.

    Ви можете перевірити товар при отриманні, під час доставки.

  • Безкоштовна
    доставка по
    Україні від 1500 грн

    Безкоштовно на склад Нової Пошти при замовленні від 1500 грн.

  • Професійна
    консультація
    менеджера

    Наші менеджери професійно проконсультують вас з будь-якого товару, допоможуть підібрати доглядають кошти.

    Вони мають багаторічний досвід роботи в beauty-сфері та регулярно проходять навчання.

  • Накопичувальна
    дисконтна
    система

    Знижка 3% за реєстрацію на сайті.

    Знижки в залежності від суми замовлення:
    5% на замовлення від 5000 грн
    7% на замовлення від 7000 грн

    Також діє накопичувальна система знижок для постійних покупців.

ruua