Крепі скін обличчя: причини появи і догляд

Звичайно ж, кожна жінка хоче мати підтягнуту і пружну шкіру обличчя з красивими обрисами, але для цього потрібна велика праця. На сьогоднішній день дуже часто можна зустріти представницю прекрасної статі з крепі скін (crepey skin) або, як її ще називають, «шкіра слона», «шкіра бабусі», тонка в'яла шкіра - все це є одним з найвибагливіших типів старіння шкіри обличчя. Як доглядати за такою шкірою і як запобігти крепі скін ми сьогодні розглянемо детальніше.

Що таке крепі скін?

Крепі скін - це тонка, зморшкувата, відвисла, млява і в'яла шкіра, схожа на крепірованний папір. Така шкіра в основному зустрічається у жінок, а у чоловіків - це надзвичайно рідкісне явище.

Для крепі скін характерні блідий, жовтуватий або сіруватий колір, розширені пори, відвисання, видимі зморшки, сухість або, навпаки, підвищена жирність. Така шкіра втрачає еластичність, вона швидко розтягується і в результаті дуже важко знову повернути її попередній стан.

Багато хто вважає, що дана проблема зі шкірою виникає тільки в зрілому віці. Безумовно, у жінок після 40 років відбуваються досить помітні і серйозні вікові зміни - сповільнюється процес регенерації клітин шкіри, з'являється істотна недостача гіалуронової кислоти, еластин і колаген, які відповідають за пружність шкірних покривів, виробляються менш активно. Однак і у молодих представниць прекрасної статі також можуть виникнути подібні проблеми.

Якщо недосконалості тіла з легкістю можна прикрити одягом, то в'ялу шкіру обличчя і шиї вже ніяк не приховаєш, хіба що нікабом або паранжою, які носять мусульманські жінки. Крепі скін додає вік і псує загальний зовнішній вигляд. Не допоможе навіть макіяж і найкрутіша укладка.

Причини появи крепі скін

Існує ряд основних причин появи крепі скін. При точному встановлення джерела появи в'ялої шкіри, можна набагато швидше і ефективніше боротися з проблемою. Розглянемо більш докладніше всі причини появи крепі скін.

Вік

Ніхто з нас не може повністю зупинити природний процес старіння. З роками шкірі стає все важче і важче відновлюватися і відтворювати нові клітини, виробляється менше гіалуронової кислоти, в результаті чого шкіра недостатньо зволожується і стає зневодненою; повільніше ростуть еластинові і колагенові волокна, через що втрачається пружність шкірних покривів і вони стають в'ялими. До швидшого старіння шкіри можуть привести і деякі фактори: погане харчування, відсутність фізичних навантажень, недосипання, куріння, вживання надмірної кількості кави, часте перебування на сонці, постійні стреси і брак води.

Сонце

Часте і тривале перебування на сонці також призводить до в'ялості шкіри. А якщо є ще й схильність до крепі скін, то треба бути особливо обережною, інакше стан шкіри ускладниться.

Ультрафіолетові сонячні промені запускають процеси передчасного старіння шкіри. Вони діють непомітно, руйнуючи колагенові волокна. Якщо в молодості колаген досить-таки швидко відновлюється, то в зрілому віці цей процес сповільнюється. Під впливом сонця зменшується активність фібробластів, які починають менше синтезувати колаген і гіалуронову кислоту і, навпаки, виробляють ферменти металлопротеінази, які руйнують власний колаген.

Для запобігання крепі скін рекомендується з'являтися на сонці вранці до 10:00 і ввечері після 16:00. У проміжку між цим часом ультрафіолетові промені найбільш згубно впливають на шкіру.

Генетика

Якщо у Вашої мами або бабусі в'яла шкіра, то з величезною вірогідністю з такою проблемою зіткнетеся і Ви. Адже багато проблем зі шкірою пов'язані з генетичною схильністю.

Дефіцит вологи

В зрілому віці сальні залози починають працювати менш активно, мало виділяється шкірного жиру, в результаті чого зменшується або взагалі зникає захисна плівка - шкіра стає беззахисною, швидко втрачає свою вологу і стає в'ялою. До сухості шкіри і крепі скін може привести і надмірне використання скрабів і нежирних косметичних засобів.

Куріння

Куріння - це один з основних ворогів для шкіри. Куріння погіршує кровопостачання шкірних покривів, руйнує судини, в результаті чого настає кисневе голодування, що прискорює процеси старіння як шкіри, так і всього організму. Курця відразу можна визначити по шкірі - вона надмірно тонка, часто з вираженою судинною сіточкою і пігментними плямами. Така тонка шкіра з роками перетворюється в крепі скін.

Погана екологія

Забруднене повітря мегаполісів і інші негативні фактори зовнішнього середовища призводять до появи вільних радикалів, що згубно впливають на клітини шкіри.

Дефіцит сну

Все дуже просто, якщо немає повноцінного сну, то немає краси шкіри! Через недосипання швидше з'являються зморшки, шкіра стрімко втрачає вологу і знижується рівень pH. В результаті прокидаєшся не з сяючою красивою шкірою, а з тьмяною і втомленою, яка з часом може стати в'ялою і обвислою.

Стреси

Стреси сприяють руйнуванню колагену і гіалуронової кислоти, що призводить до втрати тургору і тонусу шкіри.

Швидке схуднення

При стрімкій втраті ваги, шкіра стає обвислою. Якщо в молодому віці вона ще може самостійно відновиться, то в зрілому цей процес проходить набагато повільніше, що в підсумку призводить до крепі скін.

Погане харчування

Якщо раціон харчування складається тільки з м'ясних і молочних продуктів, то крепі скін забезпечено! Для нормального стану шкіри в раціон харчування обов'язково повинні входити ще й різноманітні овочі і фрукти.

Профілактика крепі скін

Щоб не довести шкіру до стану крепі скін потрібно заздалегідь прибрати всі провокуючі фактори - кинути курити, не допускати різких перепадів ваги, при підборі косметики для догляду враховувати вік і тип шкіри, систематично і правильно доглядати за нею, пити достатньо чистої води, збільшити фізичну активність.

Якщо шкіра вже почала втрачати пружність, то до основного догляду слід додати тонізуючі косметичні засоби і процедури, такі як контрастне умивання і компреси, підтягуючі маски і креми. Обов'язково слід дотримуватися всіх етапів догляду за шкірою. Величезний плюс, якщо до складу косметичних засобів входитимуть натуральні олії (мигдальна, персикової і абрикосової кісточки, жожоба, авокадо, шипшини), а також фруктові екстракти, мед, календула, алое, косметична глина.

Щоб запобігти появі крепі скін необхідно з обережністю підходити до самомасажу. Якщо робити його не по масажних лініях і з сильним тиском, то це тільки погіршить стан шкіри.

Як боротися зі крепі скін

Побороти проблему можна виключно при комплексному підході. Для цього необхідно усунути не тільки причину, а й дотримуватися основних принципів відновлення молодості і здоров'я шкіри: почати правильно харчуватися (додати продукти, які багаті на білки, вітаміни і поліненасичені жирні кислоти), повністю позбутися згубних звичок (куріння, надмірного вживання алкоголю), дотримуватися правильного розпорядку дня, висипатися, пити достатню кількість чистої негазованої води.

Справитися з крепі скін допоможе і регулярна гімнастика для обличчя, вона видимо поліпшить стан шкіри обличчя і поверне їй тонус. Для цього потрібно підняти підборіддя, гранично сильно розтягнути губи, потім витягнути їх вперед, немов вимовляючи букву «у».

Звичайно ж, щоб зменшити в'ялість шкіри необхідно зосередитися на її зволоженні за допомогою косметичних засобів. Обов'язково слід дотримуватися всіх етапів догляду за шкірою, як вранці, так і ввечері.

Не нехтуйте пілінгами і скрабами. Підбирайте маски, сироватки і креми з гіалуроновою кислотою, фруктовими кислотами, пептидами - вони прекрасно зволожать шкіру, відновлять її, активізують роботу клітин, регенерують після косметичних процедур.

Крім цього для боротьби зі крепі скін вельми ефективними і досить доступними за ціною є ефірні олії кісточкових (мигдальна, персикова, виноградна, абрикосова), цитрусові олії (грейпфрута, бергамота, апельсина, мандарина, лайма), а також олії герані, аргани і ладану. Їх можна використовувати для самомасажу або додати кілька крапель в крем для обличчя.

Пам'ятайте, що впоратися зі крепі скін допоможе тільки лиш регулярний комплексний підхід, який допоможе повернути шкірі м'якість, пружність, шовковистість і сяйво.

Професійний догляд за крепі скін

Якщо ретельний домашній догляд за в'ялою шкірою не увінчався успіхом, то тоді потрібно звернутися до професійного косметолога, який підбере необхідну процедуру для усунення крепі скін. У вирішенні цієї проблеми чудово зарекомендували себе такі процедури:

Хімічний пілінг - видаляє верхній шар шкіри, поступаючись місцем новому, більш свіжому, менш зморшкуватому і тьмяному. Для видимого результату рекомендується пройти кілька процедур.

Біоревіталізація - ін'єкційна процедура введення під шкіру препарату на основі гіалуронової кислоти, в результаті чого відновлюється пружність шкіри, активізується вироблення колагену і еластину.

Мезотерапія - введення під шкіру високоефективних мезококтейлів - суміші мікроелементів, вітамінів, амінокислот, гіалуронової кислоти і трав'яних екстрактів, процентний вміст яких підбирається індивідуально. Результат після мезотерапії видно відразу: значно вирівнюється рельєф шкіри, розгладжуються дрібні зморшки, з'являється здоровий колір, зменшуються розширені пори, підтягується овал обличчя.

Озонотерапія - введення під шкіру за допомогою ін'єкцій озоно-кисневої суміші або ж нанесення на шкіру озонованих сироваток. Озонотерапія дає видимий ліфтинг-ефект, насичує киснем шкіру, підтягує овал обличчя, зменшує мімічні зморшки, запускає процес вироблення колагену, приводить в норму роботу сальних залоз.

Микродермабразия - делікатний і безболісний механічний пілінг шкіри обличчя за допомогою алмазної насадки. Після даної процедури шкіра підтягується і відновлюється, поліпшується її рельєф і колір, скорочуються пори, зменшуються зморшки.

Ультразвуковий пілінг - процедура видалення верхнього ороговілого шару шкіри, що призводить до розгладження її поверхні, поліпшення кровообігу, ліфтинг-ефекту.

Лазерний пілінг - процедура відновлення і омолодження шкіри за допомогою лазера. Після лазерного пілінгу підвищується пружність шкіри, поліпшується кровообіг, зменшуються зморшки і розгладжується поверхня шкірного покриву.

Крепі скін - це відображення Вашого способу життя: неповноцінний сон, незбалансований раціон харчування, стреси, неправильний догляд за шкірою. Тому для запобігання даної проблеми ще з юного віку проводьте профілактику, а якщо вже з'явилися перші ознаки, то дотримуйтесь правил догляду за шкірою і дотримуйтеся правильного способу життя.

Дивитися всі статті
ТОП товарів по догляду за обличчям
  • Оригінальна
    продукція

    Ми продаємо тільки оригінальну продукцію від офіційних дистриб'юторів.

    Ви можете перевірити товар при отриманні, під час доставки.

  • Безкоштовна
    доставка по
    Україні від 1500 грн

    Безкоштовно на склад Нової Пошти при замовленні від 1500 грн.

  • Професійна
    консультація
    менеджера

    Наші менеджери професійно проконсультують вас з будь-якого товару, допоможуть підібрати доглядають кошти.

    Вони мають багаторічний досвід роботи в beauty-сфері та регулярно проходять навчання.

  • Накопичувальна
    дисконтна
    система

    Знижка 3% за реєстрацію на сайті.

    Знижки в залежності від суми замовлення:
    5% на замовлення від 5000 грн
    7% на замовлення від 7000 грн

    Також діє накопичувальна система знижок для постійних покупців.

ruua