Skin fasting (косметичне голодування) - новий мегапопулярний б'юті-тренд

Різноманіття косметичних засобів призвело до того, що щоденний догляд за шкірою став схожий на складний алгоритм, а туалетний столик перестав поміщати всі баночки з еліксирами краси. Усвідомлене використання косметики зростає з дня в день. Представниці прекрасної статі відповідальніше підходять до придбання як засобів для догляду за шкірою, так і декоративної косметики - вони підбирають безпечні продукти, звертають увагу на якість упаковок, а також дізнаються подробиці про виробництво. Однак жінки також стали усвідомлювати, що шкіра час від часу потребує невеликого відпочинку. Так з'явився новий б'юті-тренд - skin fasting, що набирає з кожним днем ​​величезну популярність у всьому світі.

Skin fasting (скін-фастінг) або як його ще називають «косметичне голодування», «косметичний детокс» - це тимчасова відмова від будь-якої косметики, яка воістину працює!

Історія появи skin fasting

Як і всі останні б'юті-тренди косметичне голодування прийшло до нас з Азії, однак в цьому випадку ініціатором стала не Корея, а Японія. Вперше про skin fasting заговорила Коко Хаясі - засновниця японської косметичної компанії Mirai Clinical. Її ідея стала парадоксальною для індустрії краси, оскільки вона отримувала прибуток від продажу косметики.

У 2011 році Коко Хаясі написав статтю, в якій рекомендувала прекрасній половині людства відмовитися від догляду за шкірою, ігнорувати засоби для вмивання, сироватки, маски, пілінги і креми для обличчя. У своїй статті вона стверджувала, що хоча б один раз в тиждень потрібно відмовитися від використання навіть найякіснішої декоративної косметики і засобів для догляду за шкірою. Притому Коко Хаясі рекомендувала в такий день вмиватися виключно теплою водою, не використовуючи при цьому очищуючих гелів або пінок. А для більш видимого ефекту вона радила робити косметичний детокс від одного до чотирьох днів.

Необхідність косметичного голодування Кока Хаясі пояснила тим, що шкіра надзвичайно швидко звикає до косметики і в результаті перестає відновлюватися і підтримувати належний Ph-баланс. Тому щоб цього не сталося і потрібно проводити для шкіри «шокову терапію».

У 2018 році в моду увійшов мінімалізм, завдяки якому концепція косметичного голодування від Коко Хаясі відродилася. Особливо skin fasting припав до душі тим представницям прекрасної статі, які втомилися підбирати косметичні засоби, не мають багато часу на догляд або мають примхливу ​​чутливу шкіру.

Ефект від косметичного детоксу

Слід зазначити, що косметичне голодування, як і будь-яке інше, дається нелегко. У перший же день скін-фастінгу можна відчути весь спектр подразнень шкіри: сухість, стягнутість, свербіння, надмірне виділення себума і навіть невелике висипання. Такий ефект недивний. Просто уявіть, що цілий рік Ви харчуєтеся фаст-фудом, а потім різко переходите на салатики. Як Ви будете себе почувати? Теж саме відбувається зі шкірою. Просто потрібно перетерпіти перший день. А щоб він пройшов легше, рекомендується починати косметичне голодування на вихідних. До того ж, так можна позбутися від переживань, що хтось побачить блискучий лоб або без макіяжу.

На другий день косметичного детоксу буде помітна різниця. В першу чергу, буде зрозуміло, що стан шкіри абсолютно не погіршився, а навпаки зменшитися кількість себума, покращиться колір шкіри, можуть зникнути невеликі почервоніння. А якщо skin fasting проводити регулярно (щотижня або пару раз на місяць), то нормалізується ліпідний баланс шкіри і в результаті знадобиться менше косметичних засобів для боротьби з надмірним виділенням шкірного жиру.

Безсумнівно, косметичне голодування допоможе шкірі дихати, посприяє звуженню пор, подарує вільний час, який до цього витрачався на догляд. Але неймовірного дива не станеться. Адже стан шкіри в першу чергу залежить від здоров'я, способу життя і раціону харчування. Саме тому до skin fasting рекомендується підключити більш важку артилерію: позбутися від шкідливих звичок, дотримуватися режиму дня, пройти медичний огляд, почати харчуватися здоровою їжею, зайнятися спортом. Тільки так можна отримати ідеальну шкіру.

Протипоказання до skin fasting

Косметологи підтверджують, що косметичне голодування дійсно працює, особливо це явно видно у мешканок мегаполісу. Адже вони щодня десятками косметичних засобів захищають свою шкіру від згубного впливу навколишнього середовища, чим змушують її лінуватися. Але як і будь-який інший детокс, косметичний має свої застереження і обмеження.

Скін фастінг протипоказаний власницям проблемної, жирної та комбінованої шкіри. Умивання однією водою спричинить активне виділення себума, появу висипань і чорних крапок.

Косметичне голодування не підходить і тим представницям прекрасної статі, які мають хронічні дерматологічні проблеми. Атопічний дерматит, себорея, гормональне акне передбачають догляд за допомогою спеціальних лікувальних масок, тонізуючих засобів і кремів. Skin fasting тільки загострить ці проблеми і серйозно погіршить стан шкіри.

Також від косметичного детоксу краще відмовитися взимку під час відпочинку в горах і влітку, коли на шкіру обличчя потрапляє максимальна кількість ультрафіолетових променів. Адже жодна жінка не бажає бачити на своїй шкірі пігментні плями, ознаки передчасного старіння і інші серйозні проблеми зі шкірою. Тому в період активного сонця не можна відмовлятися від кремів з УФ-захистом.

Пам'ятайте, що перш, ніж приймати рішення про косметичне голодування, потрібно звернути увагу на наявність проблем зі шкірою, період року і свої уявлення про комфорт, щоб потім не шкодувати про наслідки і не знизити свою самооцінку, адже деякі дівчата не можуть вийти з дому без макіяжу - вони відразу ж втрачають впевненість у собі.

До того ж, деякі косметологи вважають косметичний детокс більше даниною моді, а не необхідністю. Вони кажуть, що головними детоксифікуючими органами є нирки і печінка, а шкірі недостатньо природного зволоження, тому догляд за нею за допомогою косметичних засобів - це не розкіш, а обов'язкова міра, що сприяє її здоров'ю і красі.

Як би там не було, skin fasting - це особистий вибір кожної представниці прекрасної статі. Якщо немає дерматологічних проблем, то можна поекспериментувати з косметичним голодуванням. Навіть якщо не буде відчутного позитивного ефекту для шкіри, то зате з'явиться багато вільного часу і зекономляться гроші, оскільки на кілька днів довше триватиме період використання косметичних засобів для догляду за шкірою обличчя та створення макіяжу.

Дивитися всі статті
ТОП товарів по догляду за обличчям
  • Оригінальна
    продукція

    Ми продаємо тільки оригінальну продукцію від офіційних дистриб'юторів.

    Ви можете перевірити товар при отриманні, під час доставки.

  • Безкоштовна
    доставка по
    Україні від 1500 грн

    Безкоштовно на склад Нової Пошти при замовленні від 1500 грн.

  • Професійна
    консультація
    менеджера

    Наші менеджери професійно проконсультують вас з будь-якого товару, допоможуть підібрати доглядають кошти.

    Вони мають багаторічний досвід роботи в beauty-сфері та регулярно проходять навчання.

  • Накопичувальна
    дисконтна
    система

    Знижка 3% за реєстрацію на сайті.

    Знижки в залежності від суми замовлення:
    5% на замовлення від 5000 грн
    7% на замовлення від 7000 грн

    Також діє накопичувальна система знижок для постійних покупців.

ruua