Шайнінг - процедура швидкого відновлення волосся перед святом

У Міжнародний жіночий день кожна представниця прекрасної статі хоче виглядати надзвичайно: розкішне вбрання, чаруючий макіяж, гарний манікюр, неповторна зачіска. Однак краса укладки багато в чому залежить від загального стану волосся. Якщо воно пошкоджене частим використанням фену і праски, фарбуванням, хімічною завивкою, сухі і мають посічені кінчики, то жодна зачіска не буде мати вражаючого ефекту. Подарувати здоровий блиск потьмянівшим прядкам в екстреному порядку допоможе спеціальна процедура шайнінг, яка на сьогоднішній день користується величезною популярністю в салонах краси. Але надати волоссю більш доглянутого вигляду, усунути пухнастість, зробити його гладким цілком реально і в домашніх умовах. Розглянемо більш детально цю процедуру відновлення пошкодженого волосся.

Що таке шайнінг?

Шайнінг (від англійського слова shining - блискучий, сяючий) - це унікальна салонна процедура, спрямована на глибоке кондиціонування і відновлення пошкодженого, неживого і сухого волосся. Шайнінг насичує волосся поживними і зволожуючими речовинами, вирівнює структуру волосся, згладжує лусочки, запобігає появі посічених кінчиків, роблячи волосся неймовірно блискучим, еластичним і шовковистим. Крім цього, процедура шайнінг позбавляє волосся від електризації, що так актуально в холодну пору року.

В салонах краси шайнінг роблять за допомогою спеціальних безбарвних і безаміачних складів для оздоровлення волосся зсередини, в результаті чого відновлюється їх здорове сяйво. Ефект від процедури шайнінг накопичувальний, тобто з кожним наступним проведенням буде все більше відновлюватися натуральний блиск волосся, воно буде простіше розчісуватися і укладатися.

В домашніх умовах можна домогтися практично такого ж результату, як в салоні краси, використовуючи олії і живильні маски.

Якому волоссю підходить шайнінг

Процедура шайнінг підходить всім типам волосся, але особливо її потребує сухе, освітлене, пошкоджене хімічною обробкою і термоприладами для укладання (феном, праскою, плойкою) волосся.

Однак процедуру шайнінг потрібно акуратно проводити власницям жирного типу волосся. Для таких представниць прекрасної статі рекомендується наносити склади для глибокого кондиціювання волосся, уникаючи прикореневої зони.

Після процедури шайнінг волосся обтяжується, що, звичайно ж, прекрасно для укладання, проте до такого ефекту потрібно якийсь час звикати.

Також потрібно врахувати, що олії і маски на їх основі, які використовуються для шайнінгу, вимивають фарбу з волосся. Тому якщо проводити таку процедуру регулярно, то потрібно буде змиритися з тим, що доведеться частіше оновлювати колір волосся. Звичайно, можна приготувати склад для домашнього кондиціонування волосся і без олій, проте тоді буде менш видимий ефект від процедури, оскільки вітаміни для волосся (А, Е) жиророзчинні.

Підготовка до шайнінгу в домашніх умовах

Для проведення процедури глибокого кондиціонування і відновлення волосся в домашніх умовах Вам знадобляться:

  • глубокоочищуючий  шампунь для волосся;
  • живильна маска або бальзам для волосся, до складу якого не входять силікони;
  • олії для волосся 1-2 видів: виноградних кісточок, чайного дерева, персикове, аргани, кокосова, авокадо, реп'яхова, лляна, обліпихи або оливкова;
  • спеціальні ампульні вітамінні комплекси для волосся або звичайні вітаміни A і E в капсулах (можна придбати в аптеці);
  • пластикова мисочка для змішування компонентів;
  • харчова плівка або шапочка для душа;
  • звичайна вовняна шапка;
  • фен.

Покрокова інструкція виконання процедури шайнінг

Крок 1. В першу чергу волосся слід підготувати до шайнінгу. Для цього його необхідно добре вимити за допомогою шампуню для глибокого очищення. Потім волосся потрібно акуратно віджати і дати трошки підсохнути. Ні в якому разі не можна терти його. Для глибокого кондиціонування волосся повинно бути злегка вологим.

Крок 2. Беремо живильний бальзам або маску (приблизно 100 мл на довге волосся) і змішуємо в пластиковій мисочці з однією чайною ложкою олій, які Ви вибрали з перерахованого вище списку. В отриману суміш додаємо одну капсулу вітамінів A і E або половину ампульних вітамінів. Отриманий склад необхідно ретельно перемішати.

Крок 3. Тепер всю отриману суміш для шайнінгу потрібно нанести на вологе волосся по всій довжині, при цьому обов'язково відступаючи від коріння на 2 см, щоб уникнути надмірної жирності після процедури.

Крок 4. Далі слід сформувати на потилиці пучок і обмотати волосся харчовою плівкою або ж надіти шапочку для душу. Потім потрібно взяти фен і прогріти цю конструкцію напротязі 10-15 хвилин. Потім зверху необхідно надіти шерстяну шапку, попередньо підігріту феном. Залишаємо на 30 хвилин, періодично (кожні 3-5 хвилин) підігріваючи феном, при цьому не знімаючи шапки з волосся.

Крок 5. Завершальним етапом шайнінгу є миття волосся. Знімаємо всі шапочки і ретельно промиваємо волосся теплою водою без використання шампуню. Ополіскуємо прохолодною водою, в яку можна додати трошки соку лимона. Даємо волоссю висохнути природним шляхом.

Після процедури шайнінг візуальний ефект видно вже після першого разу. Завдяки глибокому кондиціонуванню волосся стає більш гладким, еластичним, блискучим і рівним. Якщо проводити шайнінг хоча б раз на тиждень протягом двох місяців, то можна дуже помітно поліпшити зовнішній вигляд і структуру волосся. Ну, а щоб виглядати чарівно на 8 березня достатньо буде двох процедур шайнінгу протягом тижня. Не позбавляйте свого волосся задоволення!

Дивитися всі статті
ТОП товарів по догляду за волоссям
  • Оригінальна
    продукція

    Ми продаємо тільки оригінальну продукцію від офіційних дистриб'юторів.

    Ви можете перевірити товар при отриманні, під час доставки.

  • Безкоштовна
    доставка по
    Україні від 2500 грн

    Безкоштовно на склад Нової Пошти при замовленні від 2500 грн.

  • Професійна
    консультація
    менеджера

    Наші менеджери професійно проконсультують вас з будь-якого товару, допоможуть підібрати доглядають кошти.

    Вони мають багаторічний досвід роботи в beauty-сфері та регулярно проходять навчання.

  • Накопичувальна
    дисконтна
    система

    Знижка 3% за реєстрацію на сайті.

    Знижки в залежності від суми замовлення:
    5% на замовлення від 5000 грн
    7% на замовлення від 7000 грн

    Також діє накопичувальна система знижок для постійних покупців.

ruua