Ретинол - золотий стандарт догляду за шкірою!

Ретинол - це незвичайний окремий всесвіт, про який ми щось чули, проте все одно сторонимося і не знаємо, що з ним робити. Більшість косметологів стверджують, що ретинол є золотим стандартом догляду за шкірою, оскільки він вирішує майже всі проблеми - починаючи з акне і закінчуючи зморшками. Разом з тим його бояться представниці прекрасної статі з чутливою шкірою, а в зарубіжних країнах його продають виключно за рецептом лікаря і при наявності розписки про те, що ознайомлені з його протипоказаннями і не планується вагітність в найближчий рік. Що ж робити з ним? Чи купувати косметику з ретинолом? Давайте розберемося у всіх нюансах.

Що таке ретинол?

Ретинол - це одна з форм жиророзчинного вітаміну А, який виконує в нашому організмі безліч функцій: підтримує імунітет, відповідає за гостроту зору і здоров'я волосся, сприяє росту кісток. Найбільш за все ретинол цінують в косметології, за його позитивний вплив на шкіру: вітамін А має невелику молекулярну вагу, завдяки чому впливає не тільки на поверхневий шар, а й легко проникає в найглибший дермальний шар.

Найефективніша форма вітаміну А, яка впливає на клітини шкіри, - чиста ретиноєва кислота. Решта форм вітаміну А, перш ніж впливати на клітини шкіри, повинні пройти трансформацію в ретиноєву кислоту. Велика частина ретиноидов - це попередники ретиноєвої кислоти. Найпопулярнішими ретиноїдами в порядку убування їх ефективності є ретиноєва кислота, ретінальдегід, ретинол, ретинолу пальмітат (ретинил ацетат). Однак це не всі похідні вітаміну А.

У сучасній косметології та медицині використовуються кілька форм вітаміну А, як натуральні, так і синтетичні. Натуральні форми вітаміну А (ретиніт пальмітат, ретинол, третиноін і ретінальдегід) повинні пройти ряд реакцій, перш ніж трансформуватися в ретиноєву кислоту, а синтетичні форми вітаміну А (дапален, тазаротен і ізотретиноїн) перетворюються в неї відразу.

Користь ретинолу для шкіри

Сучасні косметичні засоби з ретинолом - це найпотужніші препарати, які усувають різні проблеми шкіри:

  • пігментацію і лущення шкіри за рахунок прискорення процесу відновлення клітин і наближення його до фізіологічної норми, в результаті покращується колір обличчя, освітлюється тон шкіри, вона стає більш рівною і гладкою;
  • вугровий висип, запальні процеси, акне і постакне за рахунок стабілізації роботи сальних залоз, в результаті звужуються пори і зникають запалення;
  • дрібні і середні зморшки за рахунок стимуляції фібропластів шкіри, що відповідають за вироблення еластину, колагену і гіалуронової кислоти, в результаті підвищується пружність і еластичність шкіри, повністю зникають дрібні зморшки і зменшується глибина більш виражених;
  • сухість шкіри за рахунок стимуляції поділу клітин, в результаті зменшується втрата вологи і вона зберігається в шкірі;
  • в'ялість шкіри за рахунок посилення вироблення власної гіалуронової кислоти, в результаті поліпшується зволоженість і еластичність шкіри.

Ідеальний вік для косметики з ретинолом

Косметичні засоби з ретинолом ідеально підходять жінкам, у яких з'явилися перші ознаки старіння шкіри: погіршення еластичності, зморшки, пігментація. У більшості представниць прекрасної статі цей період настає у віці від 25 до 35 років. Також косметику з ретинолом рекомендують використовувати при проблемній шкірі для лікування акне.

Правила використання косметичних засобів з ретинолом

Потрібно пам'ятати, що ретинол - це форма вітаміну А. А як відомо нестача вітамінів - це погано, надлишок - теж погано. Тому якщо переборщити з дозою ретинолу або неправильно використовувати косметику з ретинолом, то шкіра миттєво відреагує: з'являться підвищене почервоніння, стянутість, інтенсивне лущення і набряклість.

Для уникнення негативних реакцій шкіри, потрібно щоб вона звикла до засобів з ретинолом. Тому при першому застосуванні косметики з ретинолом необхідно починати з невеликої кількості б'юті-засобу і наносити його один раз в тиждень і при цьому спостерігати за реакцією шкіри. Якщо вона буде спокійно реагувати на нову косметику, то інтервали можна поступово скорочувати - спочатку використовувати через день-два, а потім можна і щодня.

Перед нанесенням косметичного засобу з ретинолом необхідно ретельно висушити шкіру, оскільки при контакті з вологою збільшується ризик появи роздратування.

Косметику з ретинолом найкраще наносити на ніч, оскільки ретинол збільшує чутливість шкіри до сонячних променів, що в результаті може привести до виникнення пігментних плям або навіть сонячних опіків. Щоб захистити шкіру від ультрафіолету, обов'язково необхідно в денний час використовувати сонцезахисні засоби з SPF 30 і вище. Деякі лікарі і косметологи рекомендують взагалі відмовитися від косметики з ретинолом в жаркий період року.

Оскільки ретинол знижує активність сальних залоз, то це може привести до сухості шкіри. Щоб уникнути цього слід використовувати зволожуючі засоби вранці, а якщо хочете застосувати і ввечері, то потрібно почекати 40-60 хвилин після нанесення засобу з ретинолом.

Протипоказання до косметики з ретинолом

Не всім представницям прекрасної статі можна вільно користуватися косметикою з ретинолом, оскільки існують певні протипоказання, проігнорувавши які можна зіткнутися з неприємними наслідками.

По-перше, потрібно пам'ятати, що вітамін А може спровокувати алергічну реакцію. Фахівці рекомендують перед початком використання косметичного засобу з ретинолом провести тест на алергію: нанести невелику кількість на зап'ястя. Особливо, це стосується власниць чутливої ​​шкіри.

До того ж, ретинол абсолютно протипоказаний при вагітності та годуванні груддю. Також після використання засобів з ретинолом не можна вагітніти мінімум півроку, оскільки ретинол вбиває ембріон.

Чи можна додавати ретинол в крем самому?

Додавати ретинол в крем самостійно ні в якому разі не можна, оскільки Ви не знаєте точного хімічного складу косметичного засобу, тому не зможете передбачити того, як ретинол буде взаємодіяти з компонентами. Наприклад, гіалуронова кислота блокує вплив ретинолу. також якщо додати ретинол прямо в крем, то він дуже швидко окислиться. Тому вчені добавляють в косметичні засоби ретинол, поміщений в ліпосоми або інші форми капсул, що зберігають його від взаємодії з киснем та іншими компонентами, доставляючи ретинол безпосередньо в клітини шкіри.

Правила підбору косметики з ретинолом

При підборі косметичного засобу в першу чергу слід звертати увагу на концентрацію ретинолу. Процентний вміст ретинолу в антивіковій косметиці має становити 0,1-1%. В даному випадку правило «чим більше, тим краще» не діє. Ефективність ретинолу залежить більше не від концентрації, а від того в якому вигляді він міститься в засобі. Якщо ретинол в маленькій концентрації, але при цьому в капсульованому вигляді, то він проникне в більш глибокі шари шкіри і буде проявляти максимальний ефект, ніж ретинол в звичайному вигляді з високою концентрацією.

Також дуже важливим є те, наскільки добре косметичний засіб з ретинолом захищений від впливу повітря, ультрафіолету, тепла. Тому при підборі такої косметики необхідно звертати увагу на упаковку - найкраще, якщо це буде непрозорий, захищений від сонця туб.

Кращі косметичні засоби з ретинолом

Для очищення шкіри обличчя більшість косметологів рекомендують використовувати рідке відновлююче мило з ретинолом Alpha Beta With Retinol Restoring Soap від Holy Land (Ізраїль). Це унікальне мило з приємним фруктовим ароматом ретельно і водночас надзвичайно делікатно очищає шкірні покриви від забруднень, відмерлих клітин і себума, при цьому воно не порушує pH-баланс шкіри і не видаляє природну захисну плівку. Даний очищуючий засіб відновлює, живить, розгладжує, зволожує і пом'якшує шкіру, покращує мікроциркуляцію, виводить токсини, нормалізує роботу сальних залоз, зменшує глибину зморшок, звужує пори, освітлює пігментні плями і сліди постакне.

Для проведення процедури пілінгу найкраще підійде ретиноловий пілінг 5% Retinol Peel від Home-Peel (Україна). Цей косметичний засіб для шкіри обличчя розроблено для професійного догляду в домашніх умовах. Пілінг активізує вироблення колагену, в результаті чого відновлюється еластичність і пружність шкіри. Крім цього, пілінг ефективно розгладжує вікові та мімічні зморшки, відновлює зволоженість шкіри і зберігає її оптимальний рівень, нормалізує pH баланс, запобігає передчасному в'яненню шкіри і вирівнює її колір.

Серед масок для обличчя величезною популярністю користується нічна маска з інкапсульованим ретинолом MD Restoring Overnight Retinol Masque від Image Skincare (США). Цей інноваційний засіб проникає в глибокі шари шкіри, в результаті чого вирівнюється її тон і розгладжуються зморшки.

Також представниці прекрасної статі по достоїнству оцінили відновлюючу маску для обличчя Benefiance Pure Retinol Intensive Revitalizing Face Mask від Shiseido (Японія). Активні компоненти маски зволожують, тонізують, живлять, омолоджують, пом'якшують і розгладжують шкіру обличчя, ефективно борються зі зморшками, сухістю і лущенням шкіри, а також вирівнюють її тон і рельєф.

Багато власниць проблемної шкіри віддають перевагу масці з ретинолом A-Nox + Retinol Mask від Holy Land (Ізраїль). Цей унікальний засіб спеціально розроблено для догляду за проблемною шкірою обличчя. Маска має протизапальну, антисептичну і заспокійливу дію, стабілізує роботу сальних залоз, звужує пори, освітлює сліди від акне, а також вирівнює колір і текстуру шкіри. Крім цього, маска активізує регенерацію шкіри, синтез колагену і еластину.

Для інтенсивного догляду за зрілою шкірою косметологи рекомендують використовувати сироватку з ретинолом Activ Retinol 1.0 від Dermaceutic (Франція). Ця антивікова сироватка інтенсивно бореться з пігментацією, усуває зморшки, покращує колір, пружність і еластичність шкіри, роблячи її молодою і сяючою.

Також величезною популярністю користується сироватка "Гідрокси ретинол" Exclusive Restore Hydroxy Retinol Serum від Dr. Kadir (Ізраїль). Ця унікальна сироватка інтенсивно, але при цьому вельми дбайливо, доглядає за шкірою обличчя, насичуючи її вітамінами, живильними речовинами і вологою. Після використання сироватки шкіра відновлюється і омолоджується, вирівнюється її тон і рельєф, освітлюються пігментні плями, розгладжуються зморшки, розчиняються камедони і звужуються пори.

Серед денних кремів з ретинолом найкраще зарекомендував себе активний омолоджуючий крем «Q10 Ретинол» Excellence Q10 Retinol Cream від Anubis (Іспанія). Даний омолоджуючий засіб активно відновлює, зволожує, пом'якшує шкіру, збільшує її еластичність і пружність, має антиоксидантну дію, зменшує вираженість зморшок, запобігає появі нових. Для захисту шкіри від сонця крем містить SPF 25.

Ще один крем, який полюбили безліч жінок у всьому світі, - це активний крем з ретинолом Retinol E Active Cream від Christina (Ізраїль), оскільки він активно омолоджує і освітлює шкіру, підвищує її тонус і пружність, розгладжує зморшки, покращує мікрорельєф.

Лідером серед нічних кремів з ретинолом є відновлюючий нічний крем Alpha Beta With Retinol Restoring Cream від Holy Land (Ізраїль). Даний засіб ефективно доглядає за шкірою обличчя під час сну. Крем має відновлюючу, заспокійливу, протизапальну, антиоксидантну і загоюючу дію, прекрасно зволожує шкіру, бореться з ознаками старіння шкіри. Після використання цього засобу шкіра стає м'якою, бархатистою, зволоженою, гладкою, підтягнутою і сяючою.

Також потрібно відзначити ретиноловий нічний крем 140 Retinol Night Cream від Purles (Франція). Цей крем спеціально розроблений для підготовки шкіри обличчя до професійного догляду засобами з більш високою концентрацією ретинолу. Нічний крем ефективно бореться з ознаками старіння шкіри, розгладжує зморшки і запобігає появі нових, відновлює, регенерує, омолоджує і заспокоює шкіру під час сну. Ретиноловий крем активізує процеси вироблення колагену і еластину, розгладжує, пом'якшує, живить і інтенсивно зволожує шкіру, а також вирівнює її колір, освітлює пігментні плями, проявляє антиоксидатну дію, захищає шкіру від впливу негативних факторів навколишнього середовища.

Для догляду за шкірою навколо очей багато представниць прекрасної статі використовують омолоджуючий крем з ретинолом Retinol E Eye Cream For Mature Skin від Christina (Ізраїль). Даний косметичний засіб ефективно бореться з віковими змінами шкіри навколо очей, робить її гладкою, пружною і підтягнутою, зменшує зморшки і запобігає утворенню нових, нейтралізує вільні радикали і поліпшує кровопостачання.

Дивитися всі статті
ТОП товарів по догляду за обличчям
  • Оригінальна
    продукція

    Ми продаємо тільки оригінальну продукцію від офіційних дистриб'юторів.

    Ви можете перевірити товар при отриманні, під час доставки.

  • Безкоштовна
    доставка по
    Україні від 1500 грн

    Безкоштовно на склад Нової Пошти при замовленні від 1500 грн.

  • Професійна
    консультація
    менеджера

    Наші менеджери професійно проконсультують вас з будь-якого товару, допоможуть підібрати доглядають кошти.

    Вони мають багаторічний досвід роботи в beauty-сфері та регулярно проходять навчання.

  • Накопичувальна
    дисконтна
    система

    Знижка 3% за реєстрацію на сайті.

    Знижки в залежності від суми замовлення:
    5% на замовлення від 5000 грн
    7% на замовлення від 7000 грн

    Також діє накопичувальна система знижок для постійних покупців.

ruua