Спрей для волосся: навіщо потрібен і який вибрати?

Волосся щодня піддається впливу різних чинників. Сонце, сухе повітря, пил, прилади для укладання, сіль з морської води та хлор – з води в басейні... Іноді звичні засоби, типу бальзамів та масок, не можуть самостійно захистити шевелюру від усього вищеописаного. Значить, догляд за волоссям необхідно ввести додатковий продукт. І таким може стати спрей для волосся.

Перш ніж відшукувати відповідний, спершу розберемося, які спреї для волосся взагалі існують

А їх досить багато, і у кожного своя функція.

  • Так, зволожуючі спреї покликані насичувати вологою кутикулярний шар волосся, тим самим рятуючи його від пересушування; 
  • поживні дають пасмам необхідні ліпіди;
  • спреї з функцією термозахисту служать для того, щоб волосся менше страждало від гарячої праски, фена або плойки при укладанні; від ультрафіолету.
  • Є засоби, що об'єднують одночасно кілька опцій: вони і зволожують, і розгладжують, і захищають пасма від сплутування, і відводять від волосся частину тепла при гарячому укладанні.

Який із представлених у магазині спреїв для волосся вибрати? Спиратися треба не на популярний бренд і обіцянки виробників, що залучають, а на тип вашого волосся і на склад спрею.

  1. Якщо ваше волосся пошкоджене фарбуванням, то йому необхідно зберегти колір, залишатися м'яким і гладким зовні. У цьому випадку допоможе спрей, де у складі є легкі силікони, кератин або рослинні протеїни та зволожувачі типу гіалуронової кислоти або екстракту водоростей.
  2. Сухому і пористому волоссю (найчастіше - кучерявому) потрібне зволоження та розгладжування. Тут на допомогу теж прийдуть спреї-кондиціонери, де силікони сусідять з маслами кокосу або ши або екстрактом алое.
  3. Є спреї, призначені для шкіри голови та працюють на зміцнення та зростання волосся. Тоді у складі необхідно шукати ефірні олії м'яти, чебрецю та розмарину, а також вітамін B3.
  4. Тонкому, прямому волоссю відмінно підійде легкий зволожуючий спрей, що запобігає сплутуванню, в якому плівкоутворювачами виступають летючі силікони, а за зволоження відповідатимуть трегалозу, витяжки з водоростей і алое.
  5. Якщо вам необхідно регулярно випрямляти волосся праскою або створювати локони за допомогою плойки, шукайте засіб з більш щільними силіконами і навіть зі спиртом у складі. Боятися останнього не треба: випаровуючись у процесі укладання, він забирає з поверхні волосся частину тепла, і воно не так сильно пошкоджується гарячим приладом.

Як використовувати спрей для волосся?

Коли відповідний за складом та типом волосся спрей підібраний, постає питання про правильне його застосування. Тут нема нічого складного. Спрей розпорошується на чисте, трохи вологе або повністю сухе волосся і тільки на довжину, якщо не вказано інше. Потім можна легко розчесатися або братися за прилад для термоукладання. Щоб засіб розподілився краще, опустіть голову донизу та тримайте розпилювач на відстані близько 15 сантиметрів від голови.

Найголовніше ж - не намагайтеся замінити незмивним спреєм звичні маски і бальзами для волосся. Він потрібен лише як захисний і покращуючий вигляд волосся засіб, але повноцінного харчування, зволоження та відновлення забезпечити не зможе, в якій кількості і як часто ви його не наносили.

Дивитися всі статті
ТОП товарів по догляду за волоссям
  • Оригінальна
    продукція

    Ми продаємо тільки оригінальну продукцію від офіційних дистриб'юторів.

    Ви можете перевірити товар при отриманні, під час доставки.

  • Безкоштовна
    доставка по
    Україні від 1500 грн

    Безкоштовно на склад Нової Пошти при замовленні від 1500 грн.

  • Професійна
    консультація
    менеджера

    Наші менеджери професійно проконсультують вас з будь-якого товару, допоможуть підібрати доглядають кошти.

    Вони мають багаторічний досвід роботи в beauty-сфері та регулярно проходять навчання.

  • Накопичувальна
    дисконтна
    система

    Знижка 3% за реєстрацію на сайті.

    Знижки в залежності від суми замовлення:
    5% на замовлення від 5000 грн
    7% на замовлення від 7000 грн

    Також діє накопичувальна система знижок для постійних покупців.

ruua