Біологічно активні речовини антивікової косметики

Антивікові косметичні засоби, призначені для профілактики старіння шкіри. В основному їх рекомендують використовувати з 20 років і вони містять регідратанти, прооксіданти, мікроелементи, вітаміни.

Для корекції старіння шкіри застосовуються більш ефективні компоненти — біостимулятори, еластостімулятори, фітоестрогени і фітогормони, антиоксиданти, міостимулятори. Для профілактики фотостаріння шкіри до складу косметичних засобів вводять ультрафіолетові фільтри.

регідратанти допомагають в шкірі утримувати вологу. Вони ліквідують прояви сухості, шкіру роблять більш м'якою і гладкою. Це обов'язковий компонент кожної антивікової косметики. Якраз завдяки регідратанти отримати можна швидкий ефект розгладження дрібних зморшок, який, на жаль, тимчасовим є, вони ж приносять уявний ефект потовщення шкіри, все ж дію регідратанти абсолютно необхідно, тому що ефект справжніх еластостімуляторов проявиться не раніше ніж через місяць, а жінка навряд чи чекати захоче.

Серед найбільш відомих регідратанти необхідно назвати гідрофільні: АНА в низьких концентраціях до 2%, гіалуронова кислота, хітозан, карбоксіметілхітін, глюкозамінеластін, колаген, РНК, ДНК, амінокислоти, гліцерин, пропіленгліколь, сорбіт, протеїни (соєвих бобів, коров'ячого молока, гороху, вівса, зародків пшениці та інші); гідрофобні: парафін, вазелін, віск, жирні спирти, мінеральні масла, стероїдні спирти і ефіри, насичені жирні кислоти, рослинні масла, лецитин, фосфоліпіди, ланолін, ненасичені жирні кислоти, цераміди.

Мікро- та макроелементи, вітаміни потрібні шкірі для нормального функціонування її структур. Так як шкіра – це фізіологічний бар'єр, метаболізм клітин її відбувається вкрай інтенсивно, оскільки епідерміс щомісяця оновлюється, і це — єдиний орган організму нашого, який зношується так швидко. Тому вводять дані компоненти навіть в засоби для молодої шкіри. Найчастіше це вітаміни А, Е, В, С, вітамін РР, марганець, цинк, кремній, мідь, селен, сірка. Всі вони мають різноманітну дію і виступають в якості судинних, анаболічних, що регенерують і антиоксидантних засобів.

Отшелушивающие кошти радять при нерівному рельєфі, потовщеному епідермісі, нерівномірному і тьмяному кольорі особи. Найчастіше це АНА-кислоти, абразивні частинки, ферменти (фицин, бромелайн, папаїн та інші). Вони сприяють ефекту омолодження і оновлення шкіри. Звичайно ж, отшелушивающие субстанції в нічні або денні креми не вводять. Як правило, це спеціальні форми для посиленого домашнього догляду. Вони тільки на кілька хвилин наносяться, а потім видаляються.

Антиоксиданти — це мабуть, самий «розкручений» інгредієнт антивікової косметики. Завдяки нескінченної рекламі відомого крему знає навіть дитина, що коензим Q10 уповільнює старіння шкіри. Проте потрібно пам'ятати, що антиоксидантний косметика доставляє «ефект скасування», послаблюючи тимчасово активність природних антиоксидантів. Тому зазвичай рекомендують для молодої шкіри прооксіданти — це речовини, які антиоксидантну систему «тренують»: ненасичені жирні кислоти, киснева косметика, омега-3 жирні кислоти, рослинні масла і інші.

В разі стресу (при посиленій інсоляції, строгій дієті, важких хворобах, вплив інтоксикацій і ушкоджують чинників) необхідний навіть молодий шкірі короткочасний курс антиоксидантних косметичних засобів, а ось уже після 40 років антиоксидантну косметику використовувати необхідно постійно.

В ролі антиоксидантів найчастіше виступають вітаміни А, С, Е, каротиноїди (лікопін, каротин), деякі біофлавоноїди (екстракт виноградних кісточок, чорниці, зеленого чаю, чебрецю, гвоздики, материнки, календули, ромашки, волошки, сої, кори приморській сосни та інші), мікроелементи (селен, хром, мідь, марганець, цинк і ін.), ферменти (супероксиддисмутаза) і деякі амінокислоти і пептиди (цистеїн, метіонін, карнозин, тирозин).

Еластостімулятори — це речовини, які підвищую еластичність і тургор шкіри завдяки стимуляції процесу оновлення дермальних структур (еластинових і колагенових волокон і глікозаміноглінов). Це порівняно велика група речовин різної природи і з різним механізмом впливу. Так, ретиноїди (ефіри ретиноєвої кислоти, ретиналь, ретинол), фрагментована гіалуронова кислота, фітоестрогени, біостимулятори (глюкан, фактори росту, клітинні і тканинні екстракти та ін.), низькомолекулярні пептиди стимулюють безпосередньо синтетичну активність фібробластів і являють собою справжні еластостімулятори. А хондроитинсульфат, нативная гіалуронова кислота, еластин, колаген, фібронектин - це компоненти дерми, але, будучи молекулами великими, навряд чи вони проходять базальнумембрану і «за адресою» потрапляють.

Проте це відмінні зволожувачі, які дають швидкий ефект заповнення зморшок. Отшелушивающие кошти проявити можуть свій еластостімулірующій ефект безпосередньо, через епідерміс. Вітамін С, сірка, кремній потрібні для синтезу колагену, але вони «працюють» при збереженні синтетичної активності фібробластів.

Біостимулятори — це субстанції, що володіють властивістю прискорювати метаболізм і надають на шкіру регенеруючу, а часом еластостімулірующее вплив. Найчастіше це тканинні екстракти (амніотичної рідини, плаценти, лососевих молок, медичних п'явок і ін.), Фактори росту, рослинні вилучення (екстракт обліпихи, червоного винограду, кори сосни та ін.), Продукти бджільництва (апілак, прополіс, мед). Ці субстанції багаті вітамінами, амінокислотами, мікроелементами, регуляторними пептидами, гормоноподібними речовинами, ферментами. Вони застосовуються в антивікової косметиці для зрілої шкіри, але також вимагають певної обережності через присутність високоактивних гормоноподібних і гормональних включень.

До підбору судинних речовин для антивікової косметики необхідно з обережністю підходити. У разі хронобіологіческого старіння, яке виділяється тьмяним кольором і блідістю шкіри обличчя, потрібні активатори периферичної мікроциркуляції і судинорозширювальні субстанції: нікотинова кислота, екстракт гінкго білоба, кори сосни, медичної п'явки, вітамін Е, вітаміни групи В, АТФ та інші.

При фотостаріння шкіри, яке виділяється стійким розширенням судин, а також пошкодженням їх стінок і збільшеною проникністю рекомендують капілляропротектори і венотоникі: екстракт гінкго білоба, кінського каштана, виноградних кісточок, зеленого чаю, гесперидин, есцин, пікногенол, вітамін С або екстракт медичної п'явки, кори сосни, кверцетин, рутин та ін.

Фітоестрогени — це рослинні речовини, які володіють естрогеноподібної активністю завдяки певній здатності з естрогенними рецепторами зв'язуватися. Такі субстанції вводять в косметичні кошти для жінок менопаузального періоду, про що попереджає завжди позначка на упаковці. Не потрібно використовувати таку косметику в більш ранньому віці, так як при нормальному рівні в організмі естрогенів фітоестрогени можуть надати антіестрогенний ефект. Фітоестрогени діють як потужні антиоксиданти і еластостімулятори. Деякі субстанції цієї групи виявляють себорегулирующее, судинне, депигментирующее дію.

Найбільш відомими джерелами фітоестрогенів в косметології є дикий ямс, соя, люцерна, чай, хміль, червона конюшина, плющ, солодка, масло зародків пшениці, льону та інші. Але необхідно пам'ятати, що для отримання в косметиці ефективних концентрацій фітоестрогену звичайної екстракції недостатньо — потрібні багаторазове концентрування і ретельне очищення. Вихідні рослинні вилучення в основному пофарбовані інтенсивно, і введення їх в збільшеній концентрації відбивається обов'язково на кінцевому кольорі косметіческог кошти. Тому «діючий» крем з фитоестрогенами навряд чи буде білого звичного кольору і дешевим вже точно не буде.

І ще одне попередження: окремі фітоестрогени свої естрогеноподібні властивості набувають, розщеплюючи кишковими бактеріями. Це стосується деяких ізофлавонів, лігнанов, тому такі субстанції, як вилучення сої, лляне масло, олія зародків пшениці та інші, свої фітоестрогенів властивості не завжди реалізують в косметичному засобі.

Міорелаксанти і міостимулятори також застосовуються для боротьби із зморшками. Найбільш відомий міостімулятор, використовуваний в антивікової косметиці, — це діметіламіноетанол (ДМАЕ). Досягається його підтягаючий ефект стимуляцією холинергических мембранних рецепторів в дермі — (Міо) фібробластів, що активізує їх міграцію і скорочення. ДМАЕ також має антиоксидантну дію. При місцевому використанні ДМАЕ викликає видиме розгладження і натягування шкіри. Посилюється натяг шкіри протягом 6-місячного курсу лікування при застосуванні препарату 2 рази на день і зберігається після відміни препарату протягом 4-8 тижнів.

В косметиці один з найбільш відомих міорелаксантів – це гексапептид Аргірелін. завдяки саме йому з'явилася косметика, яка реалізує без ін'єкцій «ефект Ботокса». Цей білок може блокувати передачу нервового імпульсу до м'яза, внаслідок чого вона вимикається частково з роботи. Аргірелін застосовується для корекції мімічних зморшок. Щоб досягти поверхні мімічної м'язи, білок повинен не тільки подолати епідермальний бар'єр, а й пройти повністю гиподерму, дерму. Це досягається при застосуванні спеціальних провідників, слідом за попередньою обробкою ензимними пілінгами із застосуванням косметологічної апаратури. Професійні системи для домашнього використання з Аргірелін як мінімум включають спеціальний пілінг для збільшення проникності шкіри і концентрований засіб з міорелаксантом.

Дивитися всі статті
ТОП товарів по догляду за обличчям
  • Оригінальна
    продукція

    Ми продаємо тільки оригінальну продукцію від офіційних дистриб'юторів.

    Ви можете перевірити товар при отриманні, під час доставки.

  • Безкоштовна
    доставка по
    Україні від 1500 грн

    Безкоштовно на склад Нової Пошти при замовленні від 1500 грн.

  • Професійна
    консультація
    менеджера

    Наші менеджери професійно проконсультують вас з будь-якого товару, допоможуть підібрати доглядають кошти.

    Вони мають багаторічний досвід роботи в beauty-сфері та регулярно проходять навчання.

  • Накопичувальна
    дисконтна
    система

    Знижка 3% за реєстрацію на сайті.

    Знижки в залежності від суми замовлення:
    5% на замовлення від 5000 грн
    7% на замовлення від 7000 грн

    Також діє накопичувальна система знижок для постійних покупців.

ruua