Вплив мила на шкіру


Всі знають, що чистота – це запорука здоров'я! І з цим сперечатися ніхто не буде, тим більше що ми з дитинства привчені мити з милом руки і обличчя. Але чи корисно це, як колись мами твердили нам, тому що косметологи без коливань стверджують протилежне і заявляють про те, що мило може бути істинним ворогом шкіри!

А боротьба за чистоту почалася надзвичайно давно, тоді мила-то ще й не було, тому всі люди для вмивання і прання спочатку використовували тільки воду, а пізніше стали додавати в воду золу. І тільки тоді, коли золу перемішали з вапном, то вийшов древній прообраз сучасного мила.

на сьогоднішній день на прилавках магазинів зустріти можна величезний асортимент різноманітного мила, які один від одного відрізняються і способом формування, і призначенням, і формою і кольором, і, звичайно ж, вартістю, яка залежить в першу чергу від якості застосовуваного сировини. У складі сучасного мила присутні жири, масла, різноманітні парфумерні композиції, барвники, рослинні добавки та інші компоненти. І чим більше в милі натуральних інгредієнтів, то тим воно краще і якісніше.

Корисні компоненти мила

Дуже часто ми обираємо мило якраз за існуючими в ньому добавкам, тому дуже корисно знати, як ці добавки впливають на шкіру.

Якщо в милі євазелін, то він допоможе захистити шкіру від пересихання і це мило підійде тим, у кого суха шкіра.

Мило з гліцерином прекрасно підійде тим, хто володіє чутливою шкірою. Таке мило буде пом'якшувати і зволожувати шкіру, не дратуючи її.

Екстракт ромашки в милі не тільки захистить шкіру від пересихання, а й також активізує захисні функції шкіри. Мило з екстрактом ромашки допомагає усунути роздратування шкіри.

Мило з медом робить шкіру м'якою і ніжною, тонізуючи і живлячи її. Але таке мило не підходить тим, хто має алергічні реакції.

Мило з екстрактами евкаліпта і звіробою має протизапальну дію.

Якщо ж в складі мила присутній екстракт ялиці, то це мило допоможе попередити утворення вугрів і поява роздратування. Також мило з екстрактом ялиці сприяє загоєнню дрібних тріщин на шкірі.

По суті, саме мило являє собою миючу масу, яка складається з жирів і лугів. У повсякденному житті ми використовуємо його як гігієнічний або косметичний засіб, і як побутову хімію. Цікавим є той факт, що використання в останні роки класичного твердого мила істотно скоротилося, оскільки виникло рідке мило, яке швидко набуло ринок.

Вплив мила на шкіру

До основних функцій мила, звичайно ж, відносяться знезараження і очищення шкірних покривів. Безперечно, просто неможливо вимити без мила брудні руки, тим самим убезпечивши себе від інфекцій. Але мило – це надто жорсткий миючий продукт, здатний негативно подіяти на шкіру рук, обличчя і стан нігтів. Розглянемо вплив мила на різні типи шкіри обличчя:

1. Суха шкіра. Для такої шкіри мило просто протипоказано, оскільки суха шкіра вимагає дбайливого догляду і зволоження. Використання мила в такому випадку спровокує почервоніння, подразнення і лущення делікатної шкіри. Для сухої шкіри краще всього підійдуть гелі або пінки, до складу яких додані зволожуючі компоненти.

2. Жирна шкіра. Звичайне мило користі не принесе і такий шкірі, оскільки, видаляючи шкірний жир, мило буде занадто сильно сушити шкіру, при цьому активізуючи збільшену діяльність сальних залоз. Тому для жирної шкіри краще всього підійдуть очищають лосьйони або гелі.

3. Нормальна шкіра. Такий шкірі мило також не підходить, оскільки воно зробить шкіру занадто сухий. Саме тому таку шкіру обличчя необхідно очищати засобами, які містять нейтральний фактор ph.

Якщо з очищенням шкіри обличчя все ясно, то, як же бути з очищенням рук? Мити руки потрібно обов'язково і найкращий спосіб для цього – це рідке мило, яке допоможе зволожити шкіру і усуне мікроби.

Користь мила незаперечна, оскільки воно є щоденним засобом запобігання від хвороботворних бактерій. Тому потрібно тільки вибрати максимально нешкідливі види мила, які не заподіють шкоди шкірі.

Дивитися всі статті
ТОП товарів по догляду за обличчям
  • Оригінальна
    продукція

    Ми продаємо тільки оригінальну продукцію від офіційних дистриб'юторів.

    Ви можете перевірити товар при отриманні, під час доставки.

  • Безкоштовна
    доставка по
    Україні від 2500 грн

    Безкоштовно на склад Нової Пошти при замовленні від 2500 грн.

  • Професійна
    консультація
    менеджера

    Наші менеджери професійно проконсультують вас з будь-якого товару, допоможуть підібрати доглядають кошти.

    Вони мають багаторічний досвід роботи в beauty-сфері та регулярно проходять навчання.

  • Накопичувальна
    дисконтна
    система

    Знижка 3% за реєстрацію на сайті.

    Знижки в залежності від суми замовлення:
    5% на замовлення від 5000 грн
    7% на замовлення від 7000 грн

    Також діє накопичувальна система знижок для постійних покупців.

ruua