Які бувають подушки і як вибрати подушку?

Від того, як добре ми вночі відпочинемо, залежить заряд бадьорості і настрій на весь наступний день. А повноцінний здоровий сон можна забезпечити лише тільки в тому випадку, якщо ви спите на підходящої подушці. Згадайте з дитячого віршика уривок: " Ах ти моя душка, біла подушечка ... ", - це все про супутниці наших сновидінь ...


Отже, яку вибрати подушку?

Існує такі види подушок: за розміром (європейський варіант і звичайна); по виду наповнення (синтетичні, пухові та пір'яні), по висоті (низька і висока). Від кількох моментів, на які необхідно сконцентрувати особливу увагу, залежить вибір подушки. По-перше, висота подушки, а також її розмір повинні підбиратися індивідуально, залежно від ширини плечей і росту людини.

                                    

Щоб відмінно відпочити вночі, подушка повинна підтримувати шийний відділ хребта так, щоб він розташовувався якомога рівніше, а м'язи комірцевої зони і шиї розслаблялися. А якщо ж подушка не правильно буде підібрана, то вранці може сильно боліти голова, а також можуть постраждати і м'язи спини. Тому потрібно підбирати подушку для широкоплечих людей на 3-4 см вище, ніж для людей зі звичайною довжиною плеча.

На ринку продукції для сну останнім часом з'явилися ортопедичні подушки.
В основному, від своїх " побратимів " ортопедична подушка відрізняється тим, що має спеціальний валиком для підтримки шиї. Це дає можливість розслабитися повністю шийного відділу хребта і добре відпочити за ніч. Існує також ще одна форма ортопедичної подушки - анатомічна. Вона з невеликими валиками з боків і зі спеціальним поглибленням для голови. Верхній відділ хребта на такій подушці отримує відпочинок і необхідне розтягнення.
Якщо ви звикли спати, підвернувши край подушки або поклавши руку під неї для більш зручного сну, то вам краще всього підійде якраз подушка з валиком для підтримки шиї.

                                    

Є маса варіантів наповнення подушки. Проте, головна відмінність полягає в тому, що наповнюють подушки двома типами матеріалів: синтетичним і натуральним. До синтетичних сучасним матеріалам для наповнення подушок відносяться штучний лебединий пух, а також силіконові волокна (комфорель). До натуральним матеріалам наповнювача відносяться такі: шерсть, перо, гречана лузга, очерет, пух, бамбук і інші.

Подушка з пуху.

Ця подушка надійно зберігає тепло, і при цьому вбирає вологу. також така подушка має зовсім невелику вагу і хороший обсяг. Переважно, для наповнення пухової подушки застосовується теплий і легкий підпушок водоплавних птахів.

Подушка з вовни.

Ця подушка зберігає прохолоду влітку, але також тепла взимку. Вона володіє не лише тільки хорошою абсорбуючою здатністю, але і створює особливу електростатики, яка позитивно впливає на організм людини. Ця подушка, як і пухова, легка і об'ємна.

Подушка з гречаного лушпиння.

Порівняно рідкісний варіант подушок, по крайней мере, менш поширений. Вона забезпечує точковий специфічний масаж шиї і шкіри голови, відмінно пропускає повітря і зберігає форму анатомічних особливостей людини, сплячого на ній.

                                    

Подушка з штучного лебединого пуху.

Вона підійде для любителів особливої м'якості. Волокна подушки цього виду оброблені силіконом, завдяки цьому вона добре зберігає форму і не злежується.

Подушка для дитини.

В цьому випадку батьки зобов'язані визначитися з формою і розмірами, але саме найважливіше - це наповнювач, а не естетичний вигляд. Якщо дитина страждав в минулому або страждає зараз будь-якої алергією, краще для нього підібрати подушку з синтетичних волокон або шовку.

Бажаємо Вам лише тільки приємних снів!

Дивитися всі статті
ТОП товарів по домашньому текстилю
  • Оригінальна
    продукція

    Ми продаємо тільки оригінальну продукцію від офіційних дистриб'юторів.

    Ви можете перевірити товар при отриманні, під час доставки.

  • Безкоштовна
    доставка по
    Україні від 1500 грн

    Безкоштовно на склад Нової Пошти при замовленні від 1500 грн.

  • Професійна
    консультація
    менеджера

    Наші менеджери професійно проконсультують вас з будь-якого товару, допоможуть підібрати доглядають кошти.

    Вони мають багаторічний досвід роботи в beauty-сфері та регулярно проходять навчання.

  • Накопичувальна
    дисконтна
    система

    Знижка 3% за реєстрацію на сайті.

    Знижки в залежності від суми замовлення:
    5% на замовлення від 5000 грн
    7% на замовлення від 7000 грн

    Також діє накопичувальна система знижок для постійних покупців.

ruua