Пиллинг, гоммаж, скраб - що ж це таке?

У процесі пілінгу видаляються відмерлі, старі клітини і забруднення з поверхні шкіри, поліпшується її кровопостачання - в результаті шкіра набуває здорового вигляду.

Спочатку розберемося, що ж таке пілінг, оскільки, під словом «пілінг» в наш час мають на увазі абсолютно різні процедури: від звичайної отшелушивающей процедури перед тонізації шкіри, до дуже серйозних операцій. Саме слово «пілінг» походить від англійського слова «Рееl», яке означає «зняти з чого-небудь шар». Тому пілінг - це процедура видалення поверхневого ороговілого і омертвілого шару шкіри, внаслідок якої згладжуються нерівності і зморшки на шкірі, активізуються процеси її оновлення, і в результаті шкіра стає більш еластичною. У нинішній косметології існує кілька різновидів пілінгу:

  • косметичний;
  • фізичний (лазером і ультразвуком);
  • механічний (дермабразія, микродермабразия);
  • хімічний (фенолової кислотою, саліцилової і трихлороцтової кислотою, фруктовими кислотами).

найпростішим і доступним видом пілінгу, який можна робити в домашніх умовах є косметичний пілінг при допомоги гоммажей і скрабів. Істотної різниці немає між ними, просто до складу скрабів входять абразивні тверді частинки, тому використовувати скраб для чутливої ​​шкіри не рекомендується, а, ось, гоммаж володіє більш ніжною консистенцією, тому його можуть використовувати без побоювання власниці ніжною, тонкої шкіри.

Гоммаж (від франц. «Gomme» - ластик) - це по суті відлущуючий крем, який заснований на різних ексфоліант - компонентах, які викликають прискорене відлущування ороговілого шару шкіри. Гоммаж, на відміну від скрабу, механічних часток не містить. Крім ексфоліантів до складу гоммажа додають ароматичні масла і різноманітні компоненти для освітлення, пом'якшення, живлення шкіри. Асортимент скрабів і гоммажей надзвичайно великий. Вони бувають для особи, для губ, для рук, для тіла, для ніг. Від призначення кошти залежить і його склад, наприклад, в скраби для ніг додають додатково антиперспіранти, антигрибкові компоненти, а також рослинні інгредієнти, які допомагають усунути набряклість ніг.

Саме слово «скраб» до нас прийшло з англійської мови і означає - «сильно терти і шкребти». Вплив скрабу на шкіру зрозуміло і просто - абразивні частинки очищають від забруднень шкіру, відлущують відмерлі клітини, що призводить до поліпшення кровообіг і зовнішнього вигляду шкіри. Також скраби готують шкіру до наступних етапів догляду за нею, покращують її здатність вбирати корисні компоненти поживних і зволожуючих масок, лосьйонів і кремів.

В основному в скрабах відлущувальними частинками є пластикові мікроскопічні кульки, морська сіль, частинки мінералів, подрібнені кісточки абрикоса, стовчених шкаралупа волоських горіхів. Основою скрабу зазвичай є косметичну глину, гель або крем. Для чутливої ​​і сухої шкіри рекомендується використовувати скраби на основі крему, а ось на глиняній основі - підійдуть для комбінованої і жирної шкіри, вони чудово видаляють жир з шкіри і звужують розширені пори. Універсальними вважаються скраби на гелевою основе.Подбірая скраб для тіла, віддайте перевагу скрабу з великими отшелушивающими гранулами.

Перед використанням скрабу тіло необхідно очистити так, як ви робите це зазвичай, приймаючи ванну або душ. Для одного сеансу пілінгу тіла Вам потрібно приблизно дві столові ложки кошти. У шкіру його потрібно втирати круговими рухами, піднімаючись поступово від стоп до серця. Не рекомендується використовувати скраби на роздратованою і чутливої ​​шкіри, а також в тому випадку, якщо тільки що Ви поголили шкіру або зробили епіляцію, в іншому випадку Ви можете пошкодити шкіру. Надто ароматизовані засоби можуть також викликати роздратування шкіри.

Якщо у Вас сильно загрубіла шкіра, то тоді затримайтеся довше в душі або у ванній, нехай шкіра розм'якшиться і підготується краще до наступної процедури пілінгу. Потім втирайте скраб в размягченную шкіру, використовуючи для цього губку. Якщо Ви зазвичай використовуєте тільки дві столові ложки отшелушивающего кошти, то для загрубілі шкіри Вам потрібно додаткова кількість скрабу, скупитися не потрібно - допоможіть шкірі звільнитися від відмерлих клітин.

Так що якщо Ви бажаєте мати гладку і красиву шкіру - не забувайте користуватися скрабом хоча б один раз в тиждень.

Дивитися всі статті
ТОП товарів по догляду за тілом
  • Оригінальна
    продукція

    Ми продаємо тільки оригінальну продукцію від офіційних дистриб'юторів.

    Ви можете перевірити товар при отриманні, під час доставки.

  • Безкоштовна
    доставка по
    Україні від 1500 грн

    Безкоштовно на склад Нової Пошти при замовленні від 1500 грн.

  • Професійна
    консультація
    менеджера

    Наші менеджери професійно проконсультують вас з будь-якого товару, допоможуть підібрати доглядають кошти.

    Вони мають багаторічний досвід роботи в beauty-сфері та регулярно проходять навчання.

  • Накопичувальна
    дисконтна
    система

    Знижка 3% за реєстрацію на сайті.

    Знижки в залежності від суми замовлення:
    5% на замовлення від 5000 грн
    7% на замовлення від 7000 грн

    Також діє накопичувальна система знижок для постійних покупців.

ruua