Маловідомі факти появи зморшок


На сьогоднішній день на косметичному ринку представлена ​​величезна кількість спеціальних кремів, сироваток, лосьйонів, які призначені для запобігання та усунення такого неприємного недоліку шкіри, як зморшки. Здавалося б, ми знаємо про догляд за шкірою обличчя майже все, але, виявляється, існують ще кілька маловідомих фактів появи зморшок, які були опубліковані американськими дерматологами і які напевно Вас здивують.

Маловідомі факти появи зморшок:

1. Ви схильні до ризику навіть у власному автомобілі

За словами доктора медичних наук, дерматолога, який практикує в Бостоні Ранелли Хірш, вікно автомобіля являє собою рухому мішень для згубних сонячних променів. Кілька годин, проведених в автомобілі щодня, досить для того, щоб ультрафіолетові промені (які і є причиною поява більшості зморшок) проникли в вікно. І це абсолютно не залежить від того, яка на вулиці погода: сонячна чи ні. Кращим способом захисту шкіри обличчя під час їзди на автомобілі є щоденне використання крему для обличчя з сонцезахисним фактором.

2. Генеалогічне дерево покаже Вам, де і коли з'являться зморшки

Дерматолог з Лос-Анджелеса, доктор медичних наук Алекс Кадава, виявив, що виникнення зморшок генетично зумовлено. Просто зверніть свою увагу на батьків, дідусів і бабусь – і Ви зможете з легкістю встановити свою схильність до виникнення зморшок і інших ознак старіння, таких як провисання шкіри на грудях, шиї і обличчі. Найкращий спосіб запобігання появі зморшок в цих зонах – це зведення до мінімуму свого перебування на сонці, а також застосування крему з цинком, діоксидом титану і SPF.

3. Лежання під час сну тільки на одному боці

Виявляється, що лежання вночі тільки на одному боці також може бути причиною виникнення зморшок на Вашій особі. За словами дерматолога Ніл Седік, доктора медичних наук, професора клінічної дерматології в коледжі Нью-Йорка, вміст колагену в шкірі з віком зменшується. Саме тому при лежанні на подушці тільки однією стороною особи, шкіра повторює обриси складочок подушки, і не може дуже швидко повертатися до нормального стану так, як це відбувалося в більш молодому віці. Але якщо урізноманітнити під час сну положення, то тоді можна позбутися від такого типу зморшок. А ось для того щоб запобігти взагалі можливість їх виникнення необхідно привчити себе спати на спині.

4. Зморшки між брів – ознака проблем із зором

Зморшки між бровами можуть бути індикатором проблем із зором. Окремі люди компенсують свій поганий зір прищуриванием, яке провокує утворенню мімічних зморшок між бровами. Якщо постійно хмуритися або примружуватися, то це з часом може погіршити виникнення таких зморшок. Якщо Ви заздалегідь зверніть увагу на свої проблеми із зором, то зможете запобігти утворенню мімічних зморшок або позбутися назавжди від них, оскільки м'язи розслабляться – і в результаті зморшки між брів разгладятся. Також чудово допомагають усунути зморшки між брів спеціальні сироватки для обличчя.

5. Продукти харчування яскравих кольорів – допоможуть запобігти появі зморшок

Овочі (шпинат, червоний болгарський перець) і фрукти (чорниця, малина) містять антиоксиданти, які захищають шкіру від шкідливого впливу вільних радикалів. Як правило, продукти харчування, такі як зелений чай і соя, які дуже корисні для серця і які містять величезну кількість вітамінів Е і С, також дуже корисні і для шкіри. Тому обов'язково включайте в свій раціон харчування такі продукти.

6. Дотримуйтесь правильний баланс води

Усім відомий той факт, що необхідно зберігати в організмі правильний водний баланс для того, щоб запобігти зневоднення. Але ще однією причиною, по якій необхідно пити багато рідини, – це те, що вода допомагає шкірі залишатися еластичною і м'якою. Фахівці стверджують, що коли шкіра суха, то дрібні складки і зморшки стають ще більш помітними. Також вода допомагає виводити з організму токсини, які виявляють негативний вплив на шкіру.

7. Виразна міміка породжує появу зморшок

В незалежності від генетичної схильності і віку, найчастіше перші зморшки – це мімічні зморшки, які викликані частими повтореннями однотипних виразів обличчя. До мімічних зморшок відносяться складки у носа, поперечні зморшки на лобі, «гусячі лапки» у кутів очей і вертикальні лінії між бровами. Якщо Ви любите посміхатися, хмуритися або піднімати з подивом брови, то, зморшки утворюються і закріпляться в цих місцях. Найкращими засобами, які допомагають усунути глибоко вкорінені мімічні зморшки, є сироватки для обличчя і очей, спрямовані безпосередньо на усунення таких проблем.

8. Стимулюйте формування колагену

Колаген є найважливішим будівельним білком шкіри, зберігає її еластичність і пружність. Лосьйони, які містять вітамін С, ретиноїди і оксикислоти, пептиди, сприяють відновленню клітин і стимулюють формування колагену.

Дивитися всі статті
ТОП товарів по догляду за обличчям
  • Оригінальна
    продукція

    Ми продаємо тільки оригінальну продукцію від офіційних дистриб'юторів.

    Ви можете перевірити товар при отриманні, під час доставки.

  • Безкоштовна
    доставка по
    Україні від 1500 грн

    Безкоштовно на склад Нової Пошти при замовленні від 1500 грн.

  • Професійна
    консультація
    менеджера

    Наші менеджери професійно проконсультують вас з будь-якого товару, допоможуть підібрати доглядають кошти.

    Вони мають багаторічний досвід роботи в beauty-сфері та регулярно проходять навчання.

  • Накопичувальна
    дисконтна
    система

    Знижка 3% за реєстрацію на сайті.

    Знижки в залежності від суми замовлення:
    5% на замовлення від 5000 грн
    7% на замовлення від 7000 грн

    Також діє накопичувальна система знижок для постійних покупців.

ruua