Психологія кольору в нігтьовому дизайні


Протягом багатьох років вчені різних країн досліджують вплив кольору на людину. Навіть, незважаючи на те, що в цьому питанні рано ставити крапку, на сьогоднішній день психологію кольору досить активно використовують дизайнери і художники-декоратори, маркетологи і рекламісти, іміджмейкери і психотерапевти ... Також на практиці успішно застосовують особливості впливу кольору і нейл-дизайнери .

Колір впливає і на душу, і на тіло кожної людини: він пробуджує фізіологічні реакції, впливаючи на життєдіяльність органів. У квітів є емоційне забарвлення, що викликає певний настрій, вона впливає на наш апетит, сон або самопочуття.

Кожна людина вважає за краще один або кілька кольорів. Це залежить від того, де використовуються ці кольори – в одязі, кольорі автомобіля, обстановці і т. д. Неприємне або приємне відчуття, яке породжує той чи інший колір, змінюється з часом.

Колірні переваги можуть залежати від багатьох причин: статі, віку, освіти, культурного рівня, особливостей характеру і темпераменту та інших. Так, наприклад, яскравим чистим кольорам віддають перевагу люди зі здоровою психікою, а також прямі відкриті натури. Складні, змішані кольори пробуджують неоднозначні емоції. Такі кольори найчастіше обираються людьми з нервовою тонкою організацією, іноді з досить виснаженою нервовою системою.

Але як би не було колір, якому віддає перевагу людина, може багато розповісти про його емоційний склад і характер. Психологи найчастіше застосовують колірний тест, який був розроблений психологом зі Швейцарії Максом Люшером в кінці 40-х років ХХ століття. Відповідно до цього тестом по колірних перевагам можна охарактеризувати характер людини, його самооцінку і самосприйняття. Перший колір, який називає людина, охарактеризує його особистість в даний момент, другий – це колір, який спокійно можна застосовувати для поліпшення життя, його ще називають «робочим» кольором, третій – це колір, який показує взаємини людини з людьми, які його оточують.

Якщо Ви є нейл-дизайнером, то знаючи особливості психології кольору, Ви можете використовувати це в роботі, оскільки володіючи мовою кольору, вміючи його визначати і правильно інтерпретувати, можна передбачити очікування клієнта від Вас. Знання настрою і характеру робить більш передбачуваним і комфортним спілкування, надає можливість створити відповідальний характеру нейл-дизайн.

 Чорний

Чорний колір завжди був загадковий. В основному чорний пов'язаний з цікавістю, він завжди притягує до себе. Чорний колір разом з білим один одного «гасять». Тому манікюр, створений за допомогою чорного і білого кольорів лаку, вже не несе своєї первісної інформації. Чорний колір в нашій культурі – це колір досвіду, цей колір не можна вважати жалобним і сумним. Чорний колір воліють люди, які пройшли «вогонь, воду і мідні труби», які зустріли масу перешкод на своєму життєвому шляху, але це їх абсолютно не зруйнувало, а тільки додало їм досвіду. У жінок, які вважають за краще чорний колір лаку, життєрадісність і оптимізм викликають роздратування і легкий сарказм. У спілкуванні з такими жінками потрібно дотримуватися конкретності, чіткості та стислості.

 Червоний

Представниці жіночої статі, які вважають за краще лак червоного кольору, активні, діяльні, заповзятливі, напористі. Навколо них все повинно «горіти» і «палати», здійснюватися блискавично. Їх життя – це справжній пожежа, їх запас енергії безмежний. Червоний колір уособлює волю до перемоги, прорив, могутність. Якщо людина любить цей колір, то це означає, що він завжди домагається всього, чого хоче, він – це джерело енергії, який завжди в русі. Девіз любителів червоного кольору – «нехай виживе самий сильний».

Поєднання червоного, чорного і білого лаку на нігтях говорить про жінку з багатим минулим, активної і збереженому оптимізмі. Шанувальники червоного кольору завжди практичні і не люблять ходити коло та навколо – вони просто приходять і беруть те, що їм треба. Носії червоного кольору схильні до імпульсивних вчинків. Якщо використовувати червоний колір в створенні манікюру, то він буде змушувати залишатися активним у всьому, він буде надихати і додає сили для того, щоб продовжити розпочате. манікюр з червоним лаком завжди привертає увагу. Спілкуючись з жінкою з червоними нігтями, намагайтеся показати свою енергійність, палайте ви ж.

 Блакитний, синій, бірюзовий

Представниці прекрасної статі, які вважають за краще блакитний, синій, бірюзовий колір лаку для нігтів – наполегливі, організовані, віддані, непохитні, серйозні, самовіддані, мають величезну силу духу, схильні до фанатизму і ідеалізму. У таких кольорів немає дна, вони затягують і оп'яняють, звуть до відшукування істини і сенсу. Жінки в блакитному, синьому, бірюзовому виробляють зовні враження врівноваженості та спокою, однак це тільки спокій дрімає левиці.

Блакитний, синій, бірюзовий колір лаку вибирають ті жінки, хто просто втомився від напруги або ті, хто думає про гармонію з оточуючими. Синій колір в поєднанні з білим кольором лаку говорить про оптимізм і сверхдоброжелательності, а з чорним – про конкретності і стриманості, а ось з червоним – про імпульсивність і енергійності.

 Жовтий

Жінки, які віддають перевагу жовтий колір лаку для нігтів – необгрунтовано оптимістичні. вони як малі діти, тягнуться до всього незвіданого і небезпечного. У спілкуванні легкі і поверхневі, схильні до авантюризму, при цьому ігноруючи потенційні наслідки.

Помаранчевий

Помаранчевий колір лаку на нігтях відповідає за задоволення всіляких здібностей. Такий колір тримає постійно в тонусі. Помаранчевий колір має всі можливості червоного кольору, але без агресії. Сила оранжевого кольору діє надзвичайно м'яко. Його вплив є збудливим, радісним і теплим. Помаранчевий колір пов'язаний зі схильністю до досягнення самоствердження.

Помаранчевий колір – це колір блаженства і тепла, він сприяє прекрасному настрою. Жінки, які віддають перевагу цей колір, дивують оточуючих гнучкістю і багатогранністю, вони часто обдаровані художньо. Вони чуйні, добрі і, як правило, завжди в гарному настрої. У психотерапії помаранчевий колір вважається одним з найкращих, оскільки дарує здатність робити щось.

Зелений

Модниці, які люблять зелений колір лаку, віддають перевагу стабільності, сталість, прогрес, вони ревниві, егоїстичні і обов'язкові. Зелений колір з'являється від злиття жовтого і синього, і тому в зеленому кольорі взаимодополняются їх якості. Звідси з'являється нерухомість і спокій. Зелений виявляє ставлення жінки до самої себе. Зелений колір приховує в собі таємниці, він надихає на стабільність, а також символізує нові починання і процвітання.

Люди, які вважають за краще зелений колір, в основному бачать обидві сторони якійсь ситуації, вони вміють зважувати, а також оцінювати свої шанси на сприятливий результат. Шанувальники зеленого кольору пам'ятають тільки те, що необхідно, але при цьому вони схильні приходити на допомогу іншим людям, навіть собі на шкоду. Вони привітні, але надзвичайно потайливі. Вони мають свій світ, який нікому не розкривають.

Дивитися всі статті
ТОП товарів по манікюру та педикюру
  • Оригінальна
    продукція

    Ми продаємо тільки оригінальну продукцію від офіційних дистриб'юторів.

    Ви можете перевірити товар при отриманні, під час доставки.

  • Безкоштовна
    доставка по
    Україні від 1500 грн

    Безкоштовно на склад Нової Пошти при замовленні від 1500 грн.

  • Професійна
    консультація
    менеджера

    Наші менеджери професійно проконсультують вас з будь-якого товару, допоможуть підібрати доглядають кошти.

    Вони мають багаторічний досвід роботи в beauty-сфері та регулярно проходять навчання.

  • Накопичувальна
    дисконтна
    система

    Знижка 3% за реєстрацію на сайті.

    Знижки в залежності від суми замовлення:
    5% на замовлення від 5000 грн
    7% на замовлення від 7000 грн

    Також діє накопичувальна система знижок для постійних покупців.

ruua