Як врятувати нігті, якщо вони шаруються?


Однією з найпоширеніших проблем у жінок з натуральними нігтями є розшарування нігтів. Ця проблема приносить нам безліч незручностей: нігті неестетично виглядають, на них погано тримається декоративний лак, вони швидко ламаються і чіпляються за одяг. Для того щоб вирішити цю проблему потрібно, набравшись терпіння, чітко дотримуватися рекомендацій по правильному догляду та обробці нігтів. Тільки таким чином можна досягти позитивного результату.

Існує багато причин розшарування нігтів:

Здоров'я
Дуже часто причина розшарування нігтів криється в глибині організму. Саме тому починати лікування нігтьових пластин слід з діагностики шлунково-кишкового тракту, нирок, печінки, репродуктивних органів, щитовидної залози. Нігті також реагують на стрибок токсинів в крові, на зміну гормонального фону, а також на прийом медикаментозних препаратів. Тому на цьому тлі виникає дефіцит мікроелементів і вітамінів, який потрібно заповнювати.

Миючі засоби і вода
Ні для кого не є секретом, що у нас з кранів тече не кришталево-чиста джерельна вода, а якась рідина, в якій крім Н2О є ще величезна кількість шкідливих домішок. Сьогодні ніхто точно не може сказати, що саме і в яких кількостях додають в воду, але те, що водопровідна вода псує нігті, залишається незаперечним фактом. Також псують нігті багато хімічних шкідливих речовин, які входять в миючі засоби. Тому погана вода з миючими засобами негативно впливають на нігті, пересушує їх, що в результаті призводить до розшарування.

Фізичні впливу
Цікаво те, що ніхто з нас навіть не замислюється про те, яку сильне навантаження отримують наші нігтики в побуті. Ми довільно використовуємо їх для чогось: щось відшкребти, зіпхнути, підчепити ... В результаті цього нігтики постійно знаходяться в стресовому стані, виключаючи тільки нічний час, коли ми спимо. І тим більше буде вірогідність розшарування нігтів, чим сильніше буде навантаження на них.

Неправильна обробка нігтьової пластини
Ніколи і ні за яких обставин не обробляйте вільний край нігтів тупими інструментами, оскільки такі інструменти тиснуть на ніготь, а не ріжуть його. В результаті зміщуються кератинові шари і потім нігті будуть розшаровуватися. На цілісність нігтя також впливає неправильне тримання інструменту: слід завжди мати у своєму розпорядженні робочу поверхню інструменту строго перпендикулярно до нігтьової пластини і не відгинати його ні в якому разі вниз або вгору. Також категорично не можна обпилювати нігті металевою пилочкою, оскільки вона може залишити на них безліч мікрочастинок, які сприяють подальшому розшарування. Потрібно також правильно підбирати абразивность пилочки: чим тонше нігтьова пластина, тим якомога дрібніше повинно бути абразивне покриття. Тому використовуйте якісні манікюрні інструменти, наприклад, від Zauber, Zinger , Viper або Сталекс.

Якщо у Вас шаруються нігті, то постарайтеся дотримуватися нижче перерахованих рекомендацій:

1. Зробіть загальну діагностику всього організму.
2. Пропийте курс вітамінів.
3. Користуйтеся професійними якісними косметичними засобами по догляду за руками.
4. Використовуйте масла для нігтів і кутикули від перевірених брендів, таких як OPI (США) і Ahava (Ізраїль).
5. Робіть два рази в тиждень ванночки для рук з додаванням ефірних масел і морської солі.
6. Намагайтеся правильно обробляти нігті. Для цього придбайте якісні манікюрні набори, в яких є всі необхідні інструменти.
7. Користуйтеся гумовими рукавичками під час миття посуду і прибирання будинку.

Пам'ятайте, що розшарування нігтів можна вилікувати. Тут нічого неможливого немає. Просто наберіться терпіння – і тоді у Вас все вийде!

Дивитися всі статті
ТОП товарів по манікюру та педикюру
  • Оригінальна
    продукція

    Ми продаємо тільки оригінальну продукцію від офіційних дистриб'юторів.

    Ви можете перевірити товар при отриманні, під час доставки.

  • Безкоштовна
    доставка по
    Україні від 1500 грн

    Безкоштовно на склад Нової Пошти при замовленні від 1500 грн.

  • Професійна
    консультація
    менеджера

    Наші менеджери професійно проконсультують вас з будь-якого товару, допоможуть підібрати доглядають кошти.

    Вони мають багаторічний досвід роботи в beauty-сфері та регулярно проходять навчання.

  • Накопичувальна
    дисконтна
    система

    Знижка 3% за реєстрацію на сайті.

    Знижки в залежності від суми замовлення:
    5% на замовлення від 5000 грн
    7% на замовлення від 7000 грн

    Також діє накопичувальна система знижок для постійних покупців.

ruua