Якщо Ваша шкіра на апельсинчик схожа


Про целюліті як про зовнішній нестачі заговорили вперше в 1973 році, коли на сторінках прославленого у всьому світі журналу Vogue була напічатана стаття Ніколь Ронсар – господині салону краси. Інформація про целюліт настільки сильно вразила багатьох американок, що вони стали шукати у себе на тілі ознаки описаного недосконалості і старанно усувати його.

Проте, целюліт був не новим явищем шкіри. Про його існування свідчать незліченні картини знаменитих художників – Тінторетто, Тиціана, Рембрандта, Веронезе, Буше і Рубенса. Ці відомі майстри на своїх полотнах зображали жінок у всій їх красі, з усіма ямочками, нерівностями і виступами на шкірі, що аж ніяк не робило їх менш бажаними або чарівними в очах чоловіків.

Целюліт, на думку фахівців, бути специфічним захворюванням підшкірної жирової клітковини, що виявляється зовні мелкобугристой поверхнею шкіри. на сьогоднішній день вчені стверджують про те, що термін «целюліт» був підібраний не зовсім правильно, оскільки в медицині закінчення «ит» свідчить про наявність запального процесу (наприклад, цистит, отит, бронхіт). Дефект, який ми нині за звичкою називаємо целюлітом, не представляє собою запалення. Внаслідок цього фахівці пропонують називати його «целлюлітіс», «локалізована гідроліподістрофія» або «ліпосклероз».

В основному поява горезвісної «апельсинової скоринки» у жінок пов'язано з гормональними порушеннями. Целюліт виникає приблизно в 25% випадків при настанні менопаузи, в 20% випадків – після і під час вагітності, а в 12% – в період статевого дозрівання. Також не останню роль відіграють спосіб життя і спадкова схильність. Формуванню горбистої шкіри також сприяють порушення роботи підшлункової та щитовидної залоз, обміну речовин, кровообігу в жировій тканині, а також неправильне харчування, стреси, куріння, постійна зміна ваги і слабка фізична активність.

У наш час вчені прийшли до однієї точки зору, що початкова стадія целюліту – це природна фізіологічна особливість жіночого організму. Вони вважають, що представницям жіночої статі жировий шар потрібен в 20% від загальної маси тіла. Крім того, якщо ж на тілі відсутній легкий ефект «апельсинової кірки», то це значить, що в організмі є гормональні порушення. Разом з тим, якщо шкіра явно усипана вираженим проявом целюліту, то це вже досить серйозний привід для хвилювання. Дане прояв «цитруссовой розсипи» у багатьох країнах Європи визнають захворюванням не тільки підшкірної жирової клітковини, а також і всього організму.

Фахівці виділили чотири стадії формування целюліту:

1. Цей дефект в початковій стадії не помітний зовні. Шкіра має рівний і гладкий вигляд, але злегка набряклий і припухлий. Якщо здавити шкіру в складку, то утворюється ледь помітна «апельсинова скоринка».

2. Друга стадія проявляється більшою набряком. Бугристость вже з'являється при напрузі м'язів.

3. На третій стадії під час здавлювання шкіра починає нагадувати горбисту поверхню, виникають синці і ущільнення.

4. Четверта стадія – це вже патологія. На цій стадії целюліт видно неозброєним оком, а сама шкіра стає холодною і знаходить синюшного відтінку, а якщо натиснути на неї, то це викличе біль.

Часом виділяють навіть п'яту і шосту стадії – це стадії, на яких целюліт поширюється на руки і передпліччя.

Існує п'ять міфів про целюліт:

Целюліт і ожиріння – це одне і те ж. Але дійсно лише в 48% випадків целюліту супроводжує надмірна вага. «Апельсинова скоринка» виникає при зміні гормонального фону, або при порушенні в організмі жінки водно-сольового обміну, що абсолютно не залежить від маси тіла.

Целюліт формується з віком. «Апельсинова скоринка» може з'явитися в будь-якому віці. Целюліт зустрічається навіть у новонароджених.
Ліпосакція навік позбавляє від целюліту. Ця хірургічна операція дає можливість позбутися від жиру, а не від «апельсинової кірки».

Сонячні промені розплавляють целюліт. Насправді все відбувається з точністю навпаки. Сонце ще більше збільшує деградацію жирової тканини шкіри, що сприяє формуванню целюліту.

целюліту немає у чоловіків. Насправді целюліт є проблемою не лише жінок, а й чоловіків. Фактично всі чоловіки в зрілому віці ведуть боротьбу з «апельсиновою кіркою», не віддаючи в цьому собі звіту. Просто справа в тому, що у представників сильної статі целюліт розташовується навколо і вище талії, при цьому створюючи «пивний» живіт. За рахунок більш щільного шкірного покриву у чоловіків даний дефект шкіри менш бачимо, ніж у жінок.

Незважаючи на те, що цілком і повністю прибрати целюліт нездійсненно, зробити його не таким помітним реально. Просто для цього слід активізувати обмін речовин, поліпшити кровообіг, зміцнити сполучну тканину і мускулатуру. А значить, потрібні збалансоване харчування, активний спосіб життя, зречення від шкідливих звичок і комплексне лікування. Тим більше на сьогоднішній день на косметичному ринку представлений величезний асортимент високоефективних антицелюлітних засобів від таких відомих компаній як GUAM (Італія ), Anubis (Іспанія), Jean D'Arcel (Франція - Німеччина) Akys (Італія), Gli Elementil (Італія) і багатьох інших. Ці кошти допомагають збільшити лімфо і кровоотток, поліпшити обмінні процеси, збільшити еластичність шкіри.

Дивитися всі статті
ТОП товарів по догляду за тілом
  • Оригінальна
    продукція

    Ми продаємо тільки оригінальну продукцію від офіційних дистриб'юторів.

    Ви можете перевірити товар при отриманні, під час доставки.

  • Безкоштовна
    доставка по
    Україні від 1500 грн

    Безкоштовно на склад Нової Пошти при замовленні від 1500 грн.

  • Професійна
    консультація
    менеджера

    Наші менеджери професійно проконсультують вас з будь-якого товару, допоможуть підібрати доглядають кошти.

    Вони мають багаторічний досвід роботи в beauty-сфері та регулярно проходять навчання.

  • Накопичувальна
    дисконтна
    система

    Знижка 3% за реєстрацію на сайті.

    Знижки в залежності від суми замовлення:
    5% на замовлення від 5000 грн
    7% на замовлення від 7000 грн

    Також діє накопичувальна система знижок для постійних покупців.

ruua