Позбавляємося від звички гризти нігті


Цілком ймовірно, не існує такої людини, яка з легкістю може сказати, що у нього відсутні шкідливі звички. Однією з найпоширеніших шкідливих звичок є, до огрмное жаль, гризеніе нагідок, або як ще називають фахівці оніхофагія. Як правило, ця проблема зароджується ще в дитячому віці, десь з чотирьох років, і може затягнутися на довгий час. Коли стаєш старшим, то починаєш прекрасно розуміти, наскільки гризеніе нігтів негігієнічно і некрасиво. Саме тому в цій статті ми вирішили розповісти Вам про те, як викорінити цю дуже шкідливу звичку, щоб забути про ті проблеми, які вона доставляла.

В першу чергу розглянемо причини появи оніхофагіі. Однією з основних причин появи звички гризти нігті є часті стреси і важкі життєві ситуації, коли «нервова система на межі». Саме в такіз ситуаціях ногтікі тягнуться під зуби!

Також багато гризуть нігтики в той момент, коли дуже зосереджено думають над чимось, при цьому намагаючись прийняти вірне рішення. Нігті гризуть і тоді, коли намагаються придушити агресію, або впоратися з невпевненістю в собі і заниженою самооцінкою. А деяким людям гризеніе нігтів просто приносить задоволення, хоч цей процес може бути досить болючим.

Діти гризуть нігті внаслідок того, що їм стає дуже нудно або ж, навпаки, сильно чимось захоплені. Також дітки цю звичку переймають у батьків така поведінка, бачачи як вони гризуть нігті.

Чому ж шкідливо гризти нігті?

В першу чергу потрібно пам'ятати, що під нігтиками накопичується бруд, і навряд людина, яка гризе нігті, перед цим кожен раз миє з милом руки. Таким чином можна занести в організм інфекцію, яка в подальшому може перетвориться в стоматит, гепатит А, глисти або навіть ще щось гірше.

Нігті, внаслідок їх гризенія, стають вкрай непривабливими, також руйнується кутикула, і навіть можуть виникнути ранки і синці, в які може також потрапити інфекція. Руки в такому вигляді буде соромно показавают оточуючим, особливо якщо Ви шановний ділова людина.

Рекомендації щодо позбавлення від шкідливої ​​звички

Перш за все, що необхідно зробити для того, щоб усунути цю шкідливу звичку – це усвідомити присутність проблеми, а потім запастися силою волі і спробувати підкорити її собі. Ви ж бачили колись людину, яка гризе нігті – ну погодьтеся ж, що це потворно! Тому, коли Вам захочеться погризти нігтики, просто подумайте про те, що і на Вас в цей момент також дивляться!

Ще одним з дієвих способів щодо усунення гризенія нігтів є систематична процедура манікюру, який потім просто не захочеться зіпсувати. Придбайте для цієї процедури дорогі, але при цьому високоякісні і чудово заточені манікюрні інструменти, наприклад, манікюрний набір від Zauber (Німеччина) або Zinger (Німеччина). Спогади про суму, витрачену на ці унікальні, чудові інструменти, будуть мотивувати Вас на відмову від шкідливого гризенія нігтів.

Позбутися шкідливої ​​звички допомагає також і декоративний лак, оскільки Ви не захочете погубити свою працю і потім відчувати себе страшилкою з обкусані манікюром. Купуйте високоякісні лаки від всесвітньо відомих компаній Masters Colors (Франція) або Peggy Sage (Франція) – це також стримає Вас від обгризання нігтів. Але дотримуйтеся такого правила: лак на нігтях повинен бути постійно до тих пір, поки не піде звичка кусатися.

Фахівці для вирішення цієї шкідливої ​​проблеми розробили спеціальний гіркий лак для нігтів, який можна придбати в аптеках. Відчувши пару раз неприємний смак лаку можна відучити себе тягнути в рот нігті. Альтернативою такому лаку може бути йод, звичайне мило або гірчиця.

Якщо ж проблема гризенія нігтів викликана стресом, то в першу чергу варто заспокоїтися. Прогуляйтеся, попийте розслабляючий чай, прийміть ванну або, в крайньому випадку, заспокійливе. Можете навіть зайнятися йогою.
Як тільки у Вас руки потягнуться в рот, то відразу ж займіться чимось корисним: приберіть в будинку або почитайте книгу. Можете купити спеціальний тренажер для м'язів рук і з його допомогою зайняти свої руки. Або просто займіть рот: наприклад, погризіть зубочистку, пожуйте жуйку, з'їжте тверді фрукти або овочі.

Приділяючи своїм нігтиками увагу і опіка їх, Ви зрозумієте як це корисно. Позбавляйтеся від звички гризти нігті – і живіть здоровим і яскравим життям!

Дивитися всі статті
ТОП товарів по манікюру та педикюру
  • Оригінальна
    продукція

    Ми продаємо тільки оригінальну продукцію від офіційних дистриб'юторів.

    Ви можете перевірити товар при отриманні, під час доставки.

  • Безкоштовна
    доставка по
    Україні від 1500 грн

    Безкоштовно на склад Нової Пошти при замовленні від 1500 грн.

  • Професійна
    консультація
    менеджера

    Наші менеджери професійно проконсультують вас з будь-якого товару, допоможуть підібрати доглядають кошти.

    Вони мають багаторічний досвід роботи в beauty-сфері та регулярно проходять навчання.

  • Накопичувальна
    дисконтна
    система

    Знижка 3% за реєстрацію на сайті.

    Знижки в залежності від суми замовлення:
    5% на замовлення від 5000 грн
    7% на замовлення від 7000 грн

    Також діє накопичувальна система знижок для постійних покупців.

ruua