Корисні і шкідливі властивості мила


Мило є найбільшим досягненням людства. Колись воно було чи не єдиним засобом, яке боролося з антисанітарією. Але в кінці ХХ століття ці запашні брусочки косметологи занесли в «чорного списку». Сьогодні ми вирішили розібратися в тому, заслужено чи незаслужено мило потрапило в немилість.

Професор Юрій Лозовський в 1998 році опублікував наукову статтю, в якій виступив з дуже несподіваним твердженням про те, що мило шкідливе! Його доповідь була схильний жорстокій критиці, але професор був непохитний. Він стверджував, що причиною передчасного старіння є мило. За підсумками його досліджень була зібрана інформація, що мило руйнує захисний жировий шар шкіри, завдяки якому бактерії не можуть проникнути в наш організм. Лозовський стверджує, що якщо відмовитися від миючої «хімії», то можна продовжити своє життя на багато десятиліть. Незважаючи на те, що в наш час є як прихильники Лозовського, так і його антагоністи, всі вони одностайні в тому, що не всі мило шкідливе в рівній мірі.

Запашний брусочек

Марно довіряти очам при підборі мила, оскільки назви звучні, упаковки барвисті, а складові мудрі. Якщо Ви не медик і не хімік, то читати перелік компонентів абсолютно марно. Вам просто потрібно знати про те, що якщо перед Вами звичайне мило в шматочку, наприклад «Земляничное», «Вазелінове», «Глицериновое», «Полуничне» і так далі, і воно має термін придатності 3 роки, то, цілком ймовірно, це лужне засіб.

Дія такого мила базується на механічному змиванні з шкіри мікроорганізмів. Однак при цьому розчиняється жировий шар, на який осідають бруд і пил. Таке мило разом з очищенням зрушує кислотність шкірного покриву в лужну сторону від 9 до 12, а за різними даними норма 4 - 6,8 або 3,5 - 7,6. А таке зрушення позбавляє Вас найважнейшего механізму захисту шкіри від агресивних і негативних зовнішніх чинників, без якого просто неможливо зберегти молодість.

Лужне мило також розпушує роговий шар шкірного покриву, пересушує її. Саме тому не рекомендується використовувати запашний брусочок для очищення обличчя. Тільки лише для миття рук можна використовувати лужне мило. Причому після використання обов'язково необхідно нанести на руки зволожуючий крем.

Торт-мило

Безсумнівно Ви не раз виділи «мильні кондитерські», де можна придбати тістечко-мило із запахом крем-брюле, шматок тришарового торта або мішок мильних цукерок з ароматом лимона, манго, сливи. Будь-яке мило в таких магазинах є твір мистецтва з засушеними фруктами всередині або зі справжніми квітами.

Справжнє натуральне мило просто не може бути ароматним, красивим і яскравим. Для того щоб мило прийняло належну форму і зберігалося тривалий час, без хімії не обійтися. Тим не менше, мило ручної роботи прілюбілось умовах відноситься до більш якісного продукту, хоч і має лужну основу. Просто справа в тому, що в складі мила ручної роботи домінують рослинні масла, наприклад, іланг-ілангу, виноградних кісточок, мигдалю, лаванди, евкаліпта, м'яти. У цього апетитного продукту рівень PH становить 7,5 - 7,8, тому їм можна користуватися і для очищення обличчя, але тільки лише в тому випадку, якщо не суха шкіра. Вартість «смачненького» мила приблизно в 10-12 разів більше, ніж звичайного.

Рідке мило

Найближче до ідеального засобу – це рідке мило, до складу якого входять сіндети (Sintetic Detergent) або поверхнево-активні речовини (ПАР), які дбайливо доглядають за шкірою і додані в малих концентраціях, які не ушкоджують захисний шар шкіри.

Рівень pH в косметичних продуктах, які містять пави, в основному дорівнює 5,5 - 7, тоді як у звичайних лужних засобах pH набагато вище – 9-12. Рідке мило має ще одну перевагу – це зручність у використанні. Всього лише одне натискання і необхідну кількість мила в руці.

Мило без мила

Але якщо ж Вам все-таки до душі старе кускове мило, що викликає приємні асоціації з дитинством і мамою, то спеціально для Вас і таких же ностальгують особистостей вчені створили «мило без мила». Таке мило по виду нічим не відрізняється від звичайного кускового, але в ньому луг замінена високоякісними ПАРами. Розрізнити таке чудо-мило можна прочитавши склад. До складу мила без мила в основному входить 20% зволожуючого крем або гліцерину, тобто ті компоненти, які надають пом'якшувальний, заспокійливий і разом з тим захисний ефект. За рахунок такого ефекту мило без мила підходить будь-якого типу шкіри, в тому числі і шкірі, схильної до подразнення.

Дивитися всі статті
ТОП товарів по догляду за тілом
  • Оригінальна
    продукція

    Ми продаємо тільки оригінальну продукцію від офіційних дистриб'юторів.

    Ви можете перевірити товар при отриманні, під час доставки.

  • Безкоштовна
    доставка по
    Україні від 1500 грн

    Безкоштовно на склад Нової Пошти при замовленні від 1500 грн.

  • Професійна
    консультація
    менеджера

    Наші менеджери професійно проконсультують вас з будь-якого товару, допоможуть підібрати доглядають кошти.

    Вони мають багаторічний досвід роботи в beauty-сфері та регулярно проходять навчання.

  • Накопичувальна
    дисконтна
    система

    Знижка 3% за реєстрацію на сайті.

    Знижки в залежності від суми замовлення:
    5% на замовлення від 5000 грн
    7% на замовлення від 7000 грн

    Також діє накопичувальна система знижок для постійних покупців.

ruua