Антиоксиданти в складі косметичних засобів


Антиоксиданти – це речовини, що захищають людину від вільних радикалів і активних форм кисню. В основному, вони потрапляють в організм з їжею. Але також антиоксиданти можна зустріти в складі косметичних засобів.

Ще не доведено, що антиоксиданти проявляють омолоджуючу дію. Вони, швидше за все, захищають від окислення на повітрі самої косметики. Більшість антиоксидантів мають великі молекули і тому не можуть через шкіру проникнути в організм . Безпосереднє нанесення на шкіру коштів з антиоксидантами також не зупинить старіння, так як вони в організм повинні потрапляти з їжею.

Але зате вже доведено, що антиоксиданти проявляють загоює ефект, знімають запалення, а також створюють бар'єр для UV-променів. Тому ідеальними косметичними засобами з антиоксидантами є сонцезахисні засоби, креми після гоління, пом'якшувальні засоби, що наносяться на шкіру після процедури пілінгу.

Найвідоміші антиоксиданти, які використовуються в складі косметики – це коензим Q10, вітаміни А, Е, С, F, селен, ліпоєва кислота, біофлавоноїди, каротиноїди.

Коензим Q 10 – ця молекула активізує вироблення енергії в мітохондріях, проявляє антиоксидантний ефект, а також захищає мітохондрії від окисного ушкодження. Коензим Q 10 додають в косметичні засоби з антивіковим дією.

Селен – ця речовина, яка потрібна для роботи глутатіонпероксидази. У косметику найчастіше додають термальну воду, ось вона і містить селен або комплекс селену з метіоніном і цистеїном. Косметичні засоби з селеном зволожують і заспокоюють шкіру, а також усувають роздратування.

Вітамін Е (токоферол) - це жиророзчинний вітамін, який називають «вітаміном молодості». Один з найбільш цінних джерел вітаміну Е – це масло зародків пшениці, яке дуже часто додають в косметичні засоби. Також цей вітамін міститься в рослинних оліях холодного віджиму, в пророщених зернах і злаках.

Вітамін С (аскорбінова кислота) – водорасстворімий антиоксидант. Косметичні засоби, які містять в своєму складі вітамін С, захищають шкіру від впливу ультрафіолету, прискорюють процес загоєння ранок, підсилюють вироблення в шкірі колагену, уповільнюють старіння.

Вітамін F – це комплекс ненасичених жирних кислот (ліноленової, лінолевої, арахідонової), який широко використовується у виробництві косметичних засобів, призначених для очищення і живлення шкіри, особливо якщо шкіра суха, роздратована, з очевидними ознаками в'янення. Вітамін F при концентрації 3-7% зміцнює захисні функції епідермісу, відновлює гідроліпідний баланс, тобто після використання коштів з вітаміном F зволожується шкіра і збільшується її пружність.

Пантенол (вітамін В5) – має яскраво виражену протизапальну дію. Його додають до складу косметичних коштів, призначених для догляду за роздратованою і запаленої шкірою, в тому числі за шкірою після косметичних процедур. Пантенол також додають в шампуні і бальзами для волосся, дитячі та сонцезахисні креми та ін.

Каротиноїди – це речовини, які прискорюють загоєння ранок, захищають шкіру від ультрафіолетового випромінювання, усувають лущення і сухість шкіри. У природі каротиноїди містяться в червоних і помаранчевих пігментах рослин. Каротиноїдами багаті масляні екстракти і масла обліпихи, шипшини, моркви, також вони можуть бути в пальмовій олії.

Біофлавоноїди – це рослинні фітоестрогени, але вони структурно схожі з естрогенами людини. Біофлавоноїди містяться в синіх і зелених пігментах рослин. У водних екстрактах трав майже завжди є фітоестрогени певного типу.

Супероксиддисмутаза (СОД) – фермент, знешкоджує активні форми кисню. СОД в косметичних засобах використовують тварини, рослинного або мікробного походження. Цей фермент зустрічається в зеленому чаї, гамамелісу, обліписі, кінському каштані, гінкго білоба і інших рослинах.

Дивитися всі статті
ТОП товарів по догляду за обличчям
  • Оригінальна
    продукція

    Ми продаємо тільки оригінальну продукцію від офіційних дистриб'юторів.

    Ви можете перевірити товар при отриманні, під час доставки.

  • Безкоштовна
    доставка по
    Україні від 1500 грн

    Безкоштовно на склад Нової Пошти при замовленні від 1500 грн.

  • Професійна
    консультація
    менеджера

    Наші менеджери професійно проконсультують вас з будь-якого товару, допоможуть підібрати доглядають кошти.

    Вони мають багаторічний досвід роботи в beauty-сфері та регулярно проходять навчання.

  • Накопичувальна
    дисконтна
    система

    Знижка 3% за реєстрацію на сайті.

    Знижки в залежності від суми замовлення:
    5% на замовлення від 5000 грн
    7% на замовлення від 7000 грн

    Також діє накопичувальна система знижок для постійних покупців.

ruua