Як зупинити посивіння волосся


Колір нашого волосся залежить меланіну – пігменту, який утворюється в клітинах волосяних цибулин. В результаті зникнення меланіну волосся фарбуються в білий або сірий колір – сивіє. Волосся при цьому заполоняються бульбашками повітря.

Як правило, сивина у людей з'являється після 35 років, але вона може з'явитися і у більш молодих людей, що в наше час відбувається все частіше і частіше. Сивину видно найбільше на темноволосих людей, і тому часто вважають, що блондини сивіє набагато пізніше. Однак це зовсім не так.

Сивина з'являється внаслідок старіння всього організму, так як клітини, що виробляють меланін, повністю перестають виконувати свої функції, а потім формування пігменту і зовсім припиняється. Процес посивіння волосся повністю природний, він закладений генетикою. За статистичними данимі люди, які відносяться до європеоїдної раси, починають сивіти від 24 до 44 років; люди негроїдної раси трохи пізніше – від 33 до 53 років, а представники азіатської раси можуть очікувати сивину від 30 до 34 років.

В основному сивина у чоловіків поширюється з голови, а потім переходить на бороду і вуса. А на голові у жінок сивина поширюється зі скронь, а потім переходить на тім'я і потилицю.

Рання сивина обумовлюється декількома причинами:

        
  • генетичною схильністю;
  •     
  • різними захворюваннями, такими як, наприклад, знижений гемоглобін (недокрів'я або анемія) або хвороба щитовидної залози;
  •     
  • негативним впливом всіляких зовнішніх факторів;
  •     
  • дефіцитом в організмі деяких елементів.

При дефіциті в організмі деяких корисних елементів вироблення пігменту меланіну може взагалі припинитися або він може просто не закріплюється на волосяному стрижні. Відомі такі випадки, коли волосся у людини сивіли за надзвичайно короткий термін в результаті нервового перенапруження або великого стресу. Багато хто знає про те, що Марія Антуанетта посивіла повністю за одну ніч перед своєю стратою. Цьому нагоди є раціональне пояснення: в організмі тієї людини, яка перебуває у стресовому стані, формуються речовини, які і порушують зв'язок меланіну з білком, в результаті чого зникає пігментація.

Волосся також можуть посивіти внаслідок того, що в волосяний структурі під впливом різноманітних факторів виникають повітряні простори. При цьому колір волосся стає сірим в результаті зміни кута заломлення світла.

Майже неможливо повернути посивілим волоссям їх первісний колір. Проте, якщо ж причина сивини – це Захворювання, які пов'язані з обміном речовин в організмі, або зовнішні чинники, то тоді можна спробувати відновити своє волосся або хоча б на деякий час призупинити процес посивіння. В першу чергу для цього слід збалансовано і повноцінно харчуватися, а також уникати зовнішніх негативних впливів на волосся і на весь організм в цілому. Також потрібно протягом 1-2 місяців 2-3 рази на рік приймати вітаміни А, С, Е, В, і фолієву кислоту. Ще можна втирати в волосся відвари листя і коріння кропиви.

Потрібно відзначити, що якщо у Вас генетична схильність до посивіння, то тоді цей процес зупинити неможливо, оскільки неможливо вступати в протиріччя з матінкою-природою. В цьому випадку потрібно просто змиритися або почати використовувати різноманітні фарби для волосся, яких досить багато на сьогоднішній день.

Деякі косметичні компанії випускають ряд засобів по догляду за сивим волоссям. Наприклад, російська компанія Concept спеціально розробила Шампунь для догляду за сивим волоссям. Цей шампунь допомагає осстановіть процес посивіння волосся за рахунок спеціальних інгредієнтів: натуральних екстрактів трав (кропиви та календули), вітаміну F.

Італійська компанія Alfaparf створила омолоджуючий шампунь для стоншена волосся Rejuvenating Shampoo, який глибоко проникає в шкіру голови і усуває наслідки впливу забруднень сигаретного диму, навколишнього середовища і пилу, які представляють собою головну причину старіння волосся. Основним компонентом шампуню є нирки дерева бука, які надають енергетичне і стимулюючий вплив на фолікули волосся, надаючи волоссю життєву силу і блиск.

На косметичному ринку з'явилося ще одне дуже ефективний засіб для усунення сивини – це лосьйон проти сивого волосся Stop Grey від Keramine H (Італія). Лосьйон поступово день за днем ​​заміщає клітки меланіну більш насиченим пігментом і повертає натуральний колір волосся.

Дивитися всі статті
ТОП товарів по догляду за волоссям
  • Оригінальна
    продукція

    Ми продаємо тільки оригінальну продукцію від офіційних дистриб'юторів.

    Ви можете перевірити товар при отриманні, під час доставки.

  • Безкоштовна
    доставка по
    Україні від 1500 грн

    Безкоштовно на склад Нової Пошти при замовленні від 1500 грн.

  • Професійна
    консультація
    менеджера

    Наші менеджери професійно проконсультують вас з будь-якого товару, допоможуть підібрати доглядають кошти.

    Вони мають багаторічний досвід роботи в beauty-сфері та регулярно проходять навчання.

  • Накопичувальна
    дисконтна
    система

    Знижка 3% за реєстрацію на сайті.

    Знижки в залежності від суми замовлення:
    5% на замовлення від 5000 грн
    7% на замовлення від 7000 грн

    Також діє накопичувальна система знижок для постійних покупців.

ruua