Використання ефірного масла лаванди


Ефірна олія лаванди вперше з'явилося в Середземномор'ї. Лаванда є королевою ароматерапії. Ефірна олія лаванди має обов'язково бути в домашній аптечці у кожного з нас, оскільки воно являє собою ідеальний засіб для самостійного застосування в домашніх умовах. Лавандова олія має антисептичну і бактерицидну дію. Його також використовують в першу чергу при ранах і порізах, так як воно сприяє швидкому загоєнню рани і не залишає глибоких рубців на шкірі.

На організм людини ефірне масло лаванди впливає на трьох рівнях: фізичному, емоційному та ментальному. Якщо нанести перед сном на подушку кілька крапель олії, то спокійний, міцний і здоровий сон Вам гарантований. Крім цього масло лаванди відновлює тканини і покращує кровообіг, знімає запалення і судоми.

Ефірна олія лаванди знижує артеріальний тиск. Дуже корисно приймати гарячі ванни з лавандовим маслом при ревматизмі, вони здатні зняти біль, а також вивести з організму токсини. При спазмах шлунка рекомендують робити теплий компрес з додаванням кількох крапель олії лаванди. Воно нормалізує роботу печінки, зніме біль, сприяє усуненню розлади шлунка, глистів і виразки.

Лавандовое ефірне масло також дуже ефективно при сильних болях в сечостатевій системі, при менструальному циклі і циститі. Для цього слід робити розтирання з маслом.

Ефірна олія лаванди незамінне при ангіні, кашлюку та кору. Володіє протиопікові і антисептичну дію. Якщо Ви раптом обпеклися, то відразу ж на уражену ділянку нанесіть 2-3 краплі олії лаванди. Масло запобіжить або полегшить набряки. При слабкому опіку лавандова олія запобіжить утворенню опікових бульбашок. Крім термічних опіків, лавандова олія можна застосовувати і при сонячних опіках. Масло усуне почервоніння і буде загоювати рани.

Лаванда має настільки насичений аромат, що допомагає при бронхіальній астмі, кашлі і болях в горлі. Якщо використовувати масло лаванди після або під час опромінення, то можна ухилитися або істотно зменшити його негативний вплив.

Лавандовое ефірне масло нормалізує роботу сальних залоз, позбавляє від вугрової висипки, позбавляючи і лупи. Аромат лаванди не виносять багато комах: мурахи, блохи і моль.

Масло лаванди можна навіть використовувати і для лікування гангрени. У цьому випадку робиться такий склад: потрібно перемішати масло лаванди і масло звіробою і нанести на омертвілі ділянки шкіри. Якщо регулярно наносити такий склад, то почне відновлюватися текстура шкіри і рости нові клітини.

Суміш лавандового масла з маслом бергамоту або лимона є відмінним засобом для зняття свербіння і запалення при укусах комарів. Масло лаванди також широко використовується при боротьбі з герпесом.

Трояндова олія позбавляє від лупи, відновлює структуру волосся і зміцнює їх. Масло лаванди – відмінний засіб для догляду за втомленою шкірою.

Існує безліч різноманітних рецептів з додаванням лавандового ефірного масла. Представляємо деякі з них:

1. При годовних болях і запамороченнях робіть компрес з 2 крапель лавандового масла, 2 крапель лимонного, 2 крапель олії герані і 1 краплі олії м'яти.

2. При безсонні змішайте 3 краплі олії ялівцю, по 2 краплі масел апельсина і жасмину і по одній краплі лавандового і розмаринової масел.

3. При перевтомі рекомендується приймати ванни з додаванням такої суміші: перемішайте по 2 краплі масел лаванди, розмарину, герані і лимона.

4. Для очищення повітря можна приготувати таку суміш: додайте в аромалампу 4 краплі олії лаванди, 2 краплі масла лимона, по одній краплі масел шавлії і герані.

5. При простудних захворюваннях робіть такі інгаляції: додайте в окріп по 2 краплі масел лаванди, ромашки і ялиці; далі накрийте рушником голову і глибоко вдихайте.

6. При лихоманці робіть холодний компрес з добаленіем декількох крапель масел лаванди, евкаліпта, лимона і м'яти.

7. При кольках рекомендують робити холодний компрес з таким складом: 2 краплі олії лаванди, 2 краплі олії м'яти і 3 краплі олії ромашки.

8. при розтягуванні рекомендується компрес з 5 крапель масла чайного дерева, 2 крапельок м'ятного масла і 3 крапель лавандового, ялівцевого і розмаринового масел.

9. При тріщинах шкіри компрес з додаванням 4 крапель масла лаванди, 3 краплі олії ромашки, 2 крапель олії герані, 1 краплі олії лимона.

10. При стоматиті рекомендують таку суміш: по 4 краплі масел фенхелю, лаванди і ромашки, 2 краплі масла чебрецю, 1 крапля масла лимона . далі додайте 75 мл води і потім полощіть цією сумішшю зуби кілька разів на день.


Дивитися всі статті
ТОП товарів по догляду за тілом
  • Оригінальна
    продукція

    Ми продаємо тільки оригінальну продукцію від офіційних дистриб'юторів.

    Ви можете перевірити товар при отриманні, під час доставки.

  • Безкоштовна
    доставка по
    Україні від 1500 грн

    Безкоштовно на склад Нової Пошти при замовленні від 1500 грн.

  • Професійна
    консультація
    менеджера

    Наші менеджери професійно проконсультують вас з будь-якого товару, допоможуть підібрати доглядають кошти.

    Вони мають багаторічний досвід роботи в beauty-сфері та регулярно проходять навчання.

  • Накопичувальна
    дисконтна
    система

    Знижка 3% за реєстрацію на сайті.

    Знижки в залежності від суми замовлення:
    5% на замовлення від 5000 грн
    7% на замовлення від 7000 грн

    Також діє накопичувальна система знижок для постійних покупців.

ruua