Білі плями на нігтях


Індикаторами здоров'я організму є Наші волосся, шкіра і нігті. Коли всі наші органи працюють як годинник, то тоді у нас блискуче волосся, красива рожева шкіра, гладкі міцні нігтики. Як тільки будь-який з органів дає збій, то це відразу ж відбивається на кольорі шкіри, стан волосся і нагідок. Якщо раптом нігтьові пластини стає тьмяним, синюшними, ламкими або на них з'являються білі плями, то тоді прийшов час прислухатися до потреб свого організму.

Багатьом білі плями на нігтики доставляють естетичний дискомфорт, оскільки пігментований ніготь візуально сприймається, як недоглянутий і хворий і тоді ми ховаємо такі нігтики під темним лаком. Роблячи так, Ви просто-напросто ігноруєте проблему. Саме тому якщо раптом у Вас з'явилися на нігтях білі плями, то тоді спробуйте для початку самі визначити причини і лікування, оскільки Ваш організм краще Вас ніхто не знає.

Існує кілька причин появи білих плям на нігтьових пластинах:

1. Брак мінералів і вітамінів, порушення метаболічних процесів.
2. Проблеми з нирками, серцево-судинною системою.
3. Проблеми з нервовою системою, емоційна збудливість, стреси.
4. Грибкова інфекція.

Найчастіше білі плями на нігтях вказує на брак певних речовин. Якраз тому білі точки зустрічаються на нігтях дітей, оскільки правильний обмін речовин в період зростання тільки встановлюється. Також часто стикаються з цією проблемою жінки, які тільки народили, тому що після пологів дуже ослаблений організм через те, що мама ділила з дитиною поживні речовини і вітаміни. Велика частина фахівців сходяться на думці, що основна прічінай плям на нігтях – це дисбаланс в організмі мінералів і вітамінів.

Тому, якщо у Вас немає хронічних захворювань і немає порушень нервової системи, то тоді для лікування білих плям на нігтьових пластинах можна обмежитися прийомом мінералів і вітамінів. Також для того щоб збалансувати раціон харчування, його можна наповнити різноманітними фруктами і овочами. В першу чергу зверніть увагу на комплекси вітамінів А, С, Е, а також ті комплекси, які містять цинк, залізо і кальцій. Багато фахівців вважають, що до виникнення білих плям на нігтях призводить в першу чергу дефіцит цинку в організмі.

Якщо ж білі плями на нігтях з'явилися на тлі хворі нирки або серця, то тоді лікування повинен призначати терапевт. У цьому випадку ці плями являють собою тривожний сигнал, який показує загострення якогось захворювання і тому тут вітамінні комплекси навряд чи допоможуть. Погіршити ситуацію також може самолікування.

Якщо ж Ви не маєте проблем зі здоров'ям і ведете здоровий спосіб життя, а білі плями все одно з'являються на нігтях, то тоді Ви швидше за все живете в постійному стресі, у Вас часто депресивний настрій або Ви дуже емоційно переживаєте невдачі. У таких випадках потрібно краще за допомогою до невропатолога або пропити курс заспокійливі препаратів. Чи не Поміщає при нервовому виснаженні організму і вітамінний комплекс.

Білі плями на нігтях можуть також з'явиться при грибку. У цьому випадку причини і лікування необхідно обговорювати з дерматологом. Найчастіше ніготь, уражений грибком, крім пігментації ще і потовщується, він може навіть стати коричневим або жовтим. Як правило, для лікування грибка нігтів дерматолог призначає комплекс лікарських препаратів. При грибку також рекомендують наносити на пошкоджені нігтьові пластини спеціальні засоби, напимер, сироватку від грибка FungusFix від OPI (США), яка має унікальну формулу на основі природної сірки, яка здатна повністю перемогти грибок за 2-3 тижні.

Також дуже часто білі плями на нігтях з'являються в результаті пошкоджень. В цьому випадку огляду лікаря не потрібно. Не треба й лікування, оскільки як тільки нігтик відросте біла плямочка можна зістригти.

Дивитися всі статті
ТОП товарів по манікюру та педикюру
  • Оригінальна
    продукція

    Ми продаємо тільки оригінальну продукцію від офіційних дистриб'юторів.

    Ви можете перевірити товар при отриманні, під час доставки.

  • Безкоштовна
    доставка по
    Україні від 2500 грн

    Безкоштовно на склад Нової Пошти при замовленні від 2500 грн.

  • Професійна
    консультація
    менеджера

    Наші менеджери професійно проконсультують вас з будь-якого товару, допоможуть підібрати доглядають кошти.

    Вони мають багаторічний досвід роботи в beauty-сфері та регулярно проходять навчання.

  • Накопичувальна
    дисконтна
    система

    Знижка 3% за реєстрацію на сайті.

    Знижки в залежності від суми замовлення:
    5% на замовлення від 5000 грн
    7% на замовлення від 7000 грн

    Також діє накопичувальна система знижок для постійних покупців.

ruua