Як правильно сушити волосся

Кожна жінка регулярно миє і сушить волосся, незалежно від їх довжини, стану і структури волосся. А для того щоб сушка волосся не приносила їм шкоди, необхідно дотримуватися певних правил. Як би Вам не було зручно сушити волосся після миття – залишати для самостійного висихання, укладати або використовувати фен, сподіваємося, що ця стаття буде для Вас корисною, оскільки сушка волосся навіть без Термоприлад може неправильно здійснюватися.

Природне висихання волосся

Безперечно, для збереження здоров'я волосся в ідеалі краще зовсім не використовувати фен або використовувати його вкрай рідко. Однак якщо у Вас відсутній фен, то це ще зовсім не означає, що Ви правильно сушіть волосся. Виявляється, що залишати волосся мокрими на повітрі вкрай небажано. І тому якщо Ви бажаєте висушити їх максимально нешкідливо, то тоді дотримуйтесь дотримуватися таких правил:

1. Після миття волосся слід віджати, видаливши з них зайву воду.
2. Далі накрийте голову попередньо нагрітим махровим рушником і щільно укутайте. Рушник можна нагріти на батареї або за допомогою праски.
3. При необхідності слід змінити намоклі від волосся рушник новим сухим.
4. Дочекайтеся майже повного або повного висихання волосся під рушником.

Волосся можна досушувати і на повітрі. Але взагалі найкраще лягти спати з намотаним на голові рушником – так волосся до ранку встигнуть правильно підсохнути. Однак тоді доведеться все одно використовувати фен для того, щоб укласти волосся, оскільки після ночі на голові створиться творчий безлад. Тому подумайте як Вам буде краще: частково або повністю висушувати волосся.

Також дуже зручно, безпечно і швидко сушити волосся за допомогою пальців. Для цього необхідно просушені рушником волосся наїжачує пальцями, при цьому підіймаючи їх біля коріння. Так Ви зможете домогтися невеликого збільшення обсягу, а завдяки відмінній циркуляції повітря між прядками волосся, вони висохнуть швидше. Найголовніше – це рухати швидко пальцями, спритно перебираючи пасма. Для пошкодженого і ослабленого волосся даний метод сушіння є прекрасною альтернативою фену.

У жодному разі не можна висушувати волосся під прямими сонячними променями. Намагайтеся завжди одягати головний убір після того, як викупаєтеся в водоймі.

Пам'ятайте, що розчісувати волосся необхідно тільки після повного їх висихання – це буде для них не так травматично.

Висушування волосся феном

Оскільки не всі мають достатньо терпіння і часу для того, щоб чекати природного висихання волосся або сушити їх вручну, більшість сучасних представниць прекрасної статі віддають перевагу сушінні волосся феном. Також багато сушать волосся феном не через брак часу, а тому що прагнуть кожен день виглядати доглянуто і красиво. Тому якщо Ви постійно сушіть волосся феном необхідно дотримуватися таких правил:

1. перед тим як приступити до сушіння феном нанесіть на волосся спеціальний термозахисний засіб. Рекомендуємо використовувати термозахист і блиск волосся Catwalk Sleek Mystique Haute Iron Spray від Tigi (Англія), спрей-термозахист для волосся Pure Veil Bi-phase від Alfaparf (Італія), термозахисний спрей S-factor Flat Iron Shine Spray від Tigi або флюїд-блиск для волосся з термозахистом Curex Brilliance від Estel (Росія).
2. Волосся попередньо розчешіть, в іншому випадку буде неможливо витягати їх щіткою. Розділіть волосся на кілька прядок.
3. Кожне пасмо слід сушити черзі, при цьому піднімаючи біля коренів.
4. Намагайтеся потік повітря направляти вздовж росту волосся.
5. Фен необхідно тримати на відстані, як мінімум 10 см від голови.
6. Для того щоб зменшити під час сушки шкідливий вплив на волосся необхідно використовувати режим холодного повітря або ж починайте сушку волосся з найнижчої температури, а потім поступово підвищуйте її.
7. Не тримайте фен постійно на одному і тому ж ділянці голови. Необхідно рівномірно обертати феном по всій поверхні волосся.
8. Волосся залишайте злегка недосушеними.

Якщо Ви не сильно поспішаєте, то тоді волосся після миття краще за все не відразу сушити феном. Краще заздалегідь потримайте їх під теплим махровим рушником 30 хвилин.

Проте, як би чудово не виглядали волосся після укладання феном, постарайтеся хоч час від часу влаштовувати невеличкий перепочинок для свого волосся і давати їм можливість сушитися природним чином.


Дивитися всі статті
ТОП товарів по догляду за волоссям
  • Оригінальна
    продукція

    Ми продаємо тільки оригінальну продукцію від офіційних дистриб'юторів.

    Ви можете перевірити товар при отриманні, під час доставки.

  • Безкоштовна
    доставка по
    Україні від 1500 грн

    Безкоштовно на склад Нової Пошти при замовленні від 1500 грн.

  • Професійна
    консультація
    менеджера

    Наші менеджери професійно проконсультують вас з будь-якого товару, допоможуть підібрати доглядають кошти.

    Вони мають багаторічний досвід роботи в beauty-сфері та регулярно проходять навчання.

  • Накопичувальна
    дисконтна
    система

    Знижка 3% за реєстрацію на сайті.

    Знижки в залежності від суми замовлення:
    5% на замовлення від 5000 грн
    7% на замовлення від 7000 грн

    Також діє накопичувальна система знижок для постійних покупців.

ruua