Амбра в парфумерії


Шанувальникам парфумерії цікаво буде дізнатися про рідкісному речовині, яке застосовують парфумери для освіти ароматних композицій. Амбра – це воскоподобное речовина, утворювати в травному тракті кашалотів. Амбру використовують в парфумерній промисловості як закріплювача ароматів. Також амбра використовується в гомеопатії для освіти лікувальних гомеопатичних засобів. У амбри велика географія, її шукають на березі Атлантичного океану, на Мадагаскарі і в Бразилії, в Індії, на берегах африканського континенту, в Китаї, на далеких Молуккських островах, в Японії.

Походження амбри

Амбра знайома з давніх часів, проте, про її походження достовірних відомостей не було, і люди створювали найнеймовірніші припущення. Наприклад, відповідно до однієї з легенд амбра - це застигла слина дракона. Також існує ще одна фантастична версія про те, що амбра - це послід загадкової птиці Рух. Окремі люди вважали, що амбра - це всього лише тільки бджолиний віск. Це дуже прозаїчна версія, мабуть. Тільки лише в XIX столітті в вчених вийшло встановити справжнє походження амбри. Виявилося, що амбра формується в шлунку у китів і кашалотів.

Не потрібно полювати на кашалотів для того, щоб отримати амбру. Амбра у цих тварин формується в шлунку і в воду потрапляє природним шляхом. Часом амбру плаваючою у воді знаходять, часом її хвилями просто викидає на берег. За версією вчених амбра формується не випадково в організмі кашалотів. Вона потрібна для того, щоб заліковувати ранки, які кальмари наносять шлунку тварини, а, як відомо, кашалоти харчуються кальмарами, це їх головна їжа. Вчені вважають, що слизову оболонку шлунка кашалота дратують щелепи кальмарів, і потім з слизової починає виділятися особливий секрет.

З шлунка кашалотів в'язкі сірувато-чорнуватий грудки потрапляють у воду. Вони мають дуже різким і неприємним запахом, який охарактеризувати можна як нудотний і навіть фекальний. Перед тим як стати компонентів для дорогих парфумів, амбре належить пройти цілий ряд перевтілень. Слідом за збиранням шматків амбри її за особливою технологією в солоній воді вимочують. Запах амбри змінюється під впливом солоної води, він більш м'яким стає, ніж її натуральний аромат. Фахівці надзвичайно цінують амбру, яка перебувала більше сотні років в морській воді, тобто в природних умовах. Вона робиться абсолютно білої і набуває благородний аромат. Така амбра числиться найдорожчою, один кілограм десятки тисяч євро коштує.

Властивості амбри

Маса шматків амбри може бути різною, в основному він буває від кількох грамів до десятків кілограмів. Вага найбільшого знайденого шматка амбри становив 122 кг. Амбра прекрасно розчиняється в ефірі, в спирті, в ароматичних маслах, як в ефірних, так і в жирних. Амбра у воді не розчиняється. Амбра розм'якшується в руках, а також вона горить, при цьому утворюючи в'язку рідину, потім перетворюється в пар. Шматки амбри під впливом води морської змінюють поступово свій початковий колір, вони робляться світлішими. Колір амбри після спеціальної обробки може бути сірим, чорним, коричневим, білим або золотистим. Цінується найбільше амбра білого кольору.

Амбра широко використовується в парфумерній індустрії. Тим не менш, не існує духів на основі амбри, вона сама по собі не застосовується. Амбра - це відмінний закріплювач (фіксатор) ароматів. Амбра, яку додали в парфумерну композицію, дає можливість духам протягом дня зберігати стійкість. Стійкість парфумів – це один з найбільш істотних параметрів. Якраз рівнем стійкості аромату елітна парфумерія відрізняється від дешевих духів. Також парфумери помічають, що амбра в якості фіксатора не для всіх духів підходить. Вона хороша особливо для орієнтальних терпких ароматів, допомагає порушити почуття тепла. Для закріплення морських або цитрусових ароматів, тобто там, де необхідно створити відчуття свіжості, амбра не потрібна вона внаслідок цього для закріплення таких парфумів застосовують інші інгредієнти.

На сьогоднішній день при виробництві духів натуральна амбра застосовується не так часто, як раніше. амбра використовується тільки для створення дорогих парфумів знаменитих брендів, що відображається на їх кінцевій ціні. Тим часом, парфумери вже навчилися виготовляти синтетичний аналог амбри, який прийшов на зміну природного. Позначається дорожнеча цього інгредієнта, складність його видобутку, так і для закріплення сучасних нових ароматів не завжди підходить амбра.

Амбра присутній в якості закріплювача в таких ароматних композиціях:

1. Жіночі парфуми - Be Givenchy від Givenchy, Cabotine Gold від Gres, The One Lace Edition від Dolce & Gabbana, Pure Poison Elixir від Christian Dior, Enchanted Bloom від Ghost, Miracle від Lancome, Marina de Bourbon від Princesse Marina De Bourbon, Cabotine Aquarelle від Gres.

2. Чоловічі парфуми - Pour Homme від Azzaro, Vision від Jaguar, Man Eau Fraiche від Versace, He Wood Silver Wind Wood від Dsquared2, 212 VIP Men від Carolina Herrera, Black Man від Mexx.

Дивитися всі статті
  • Оригінальна
    продукція

    Ми продаємо тільки оригінальну продукцію від офіційних дистриб'юторів.

    Ви можете перевірити товар при отриманні, під час доставки.

  • Безкоштовна
    доставка по
    Україні від 1500 грн

    Безкоштовно на склад Нової Пошти при замовленні від 1500 грн.

  • Професійна
    консультація
    менеджера

    Наші менеджери професійно проконсультують вас з будь-якого товару, допоможуть підібрати доглядають кошти.

    Вони мають багаторічний досвід роботи в beauty-сфері та регулярно проходять навчання.

  • Накопичувальна
    дисконтна
    система

    Знижка 3% за реєстрацію на сайті.

    Знижки в залежності від суми замовлення:
    5% на замовлення від 5000 грн
    7% на замовлення від 7000 грн

    Також діє накопичувальна система знижок для постійних покупців.

ruua