Парфуми - один із засобів безмовного взаєморозуміння, заявляють лірики. Парфуми - це суміш альдегідів, складних ефірів і спиртів ароматичних, ненасиченого і насиченого рядів, стверджують хіміки. Парфуми - це рафінована доповнення, що розкриває вміння жінок одягатися, доповнюють модельєри. Хто ж все-таки має рацію? Попітаемся розібратися. Почнемо з того з чого роблять парфуми.
Парфуми створюються з різноманітного роду пахучих речовин, які застосовуються в парфумерії.
• рослинного походження;
• тваринного походження;
• синтетичні (штучні).
Рослинні пахучі інгредієнти бувають або маслоподібними, рідкі - ефірні масла, або смолообразниє в'язкі, до яких відносяться камедістие смоли і бальзами. Французи нарікають ефірні олії есенціями.
Ефірні масла не скупчуються в той чи інший частини рослини, вони містяться в плодах, квітах, корі, листках, коріннях, стовбурі і т. Д. Проте, у будь-якого окремого рослини зосереджується ефірне масло в значній кількості в будь то обумовленої частини рослини. За силою аромату, який видають рослини, не можна визначати кількість ефірних масел, оскільки можна зустріти в природі багато рослин, які володіють сильним ароматом, але містять при цьому мізерна кількість ефірних масел, і навпаки. Певних хімічних сполук не уявляють собою ефірні масла; вони за своїм складом є сумішшю складних всіляких з'єднань. Приємний аромат ефірного масла визначається головним чином присутністю кисневих з'єднань. Робота практиків в парфумерної індустрії зводиться до видалення непахучі речовин з ефірних масел і тим самим до примноження сили аромату. Всі використовувані в парфумерії пахучі рослинні речовини зобов'язані по можливості бути в свіжому стані; їх необхідно зберігати у вільному, що не надто сухому приміщенні і переглядати уважно час від часу, щоб видаляти своєчасно запліснявілі частини.
в парфумерії з пахучих інгредієнтів тваринного походження застосовуються: мускус (Кабаргін струмінь), амбра, цибет (цибетової сік) і касторін (боброва струмінь). ці речовин - не парфумерні в особистому сенсі цього слова, вони призначаються як домішка для фіксування і поширення найтонших рослинних ароматів. Амбра і мускус, впливаючи на людську центральну нервову систему, посилюють чутливість, підвищують тривалість сприйняття ароматів. Тваринного походження запашні речовини цінні і тому, що вони між ароматом парфумів і шкірою людини встановлюють гармонію, між ними служать як би посередниками.
На сьогоднішній день в створенні парфумів широке застосування знаходять хімічні штучні пахучі речовини. Деякі з цих речовин собою являють синтетичні продукти, які за своїм складом відповідають пахучому природному речовині (наприклад, геліотропін, кумарин, ванілін і т. Д.), Окремі штучні речовини приносять абсолютно нові пахучі продукти (як, наприклад, мірбановое масло, неролін і т. д.). І наостанок, є такі синтетичні речовини, які за ароматом схожі з пахучими природними речовинами, але від останніх абсолютно несхожі за хімічним складом; так, наприклад, неовіолон, ионон використовуються замість справжнього фіалкового масла, нітробензол і Бензальдегід - замість горькоміндального масла, жасмон - замість Ландишевим і бузкового масла і т. д.
Переробка пахучих штучних речовин в різноманітні парфумерні інгредієнти проходить набагато легше, швидше і простіше, ніж переробка природних компонентів. Така ситуація забезпечує широке поширення пахучих штучних речовин. Також хоч і вартість пахучих синтетичних речовин досить висока, вона компенсується повністю сильним концентрованим запахом, який здатний при найменших кількостях забезпечити набагато вищий вихід продукту.
За допомогою синтетичних пахучих речовин приготувати можна високої якості парфумерію, але вони, тим не менш, не можуть повністю замінити природні інгредієнти. Тому штучні продукти потрібно змішувати з природними, аромат яких вони збільшують, що не витісняє його при цьому. Синтетичні пахучі речовини розчиняються легко в відповідає кількості винного спирту, але все-таки рекомендується настоянки і розчини квіткових помад залишати в спокої для кращого розчинення на 2-3 дня. Особливо придатними є квіткові масла, наприклад, садової гвоздики, акації, касії, гіацинта, фіалки, туберози і ін.
В парфумерії крім пахучих речовин використовується цілий ряд допоміжних продуктів. До них відносяться гліцерин, жирні олії, винний спирт, тверді жири (в основному свинячий) і ін. Якість і чистота цих речовин мають найважливіше значення для успіху справи, для чого всі ці продукти повинні старанно бути випробувані. Так, до Наприклад, винний спирт зобов'язаний бути міцністю не менше 90-95 °, і зобов'язаний абсолютно бути вільний від сивушних масел. Парфумерні інгредієнти, які приготовлені на спирту, розумно залишати в прохолодному темному місці на тривалий час, що підсилює силу аромату в значній мірі.
Ми продаємо тільки оригінальну продукцію від офіційних дистриб'юторів.
Ви можете перевірити товар при отриманні, під час доставки.
Безкоштовно на склад Нової Пошти при замовленні від 2500 грн.
Наші менеджери професійно проконсультують вас з будь-якого товару, допоможуть підібрати доглядають кошти.
Вони мають багаторічний досвід роботи в beauty-сфері та регулярно проходять навчання.
Знижка 3% за реєстрацію на сайті.
Знижки в залежності від суми замовлення:
5% на замовлення від 5000 грн
7% на замовлення від 7000 грн
Також діє накопичувальна система знижок для постійних покупців.