Веганська косметика: що це і як розпізнати

На сьогоднішній день на б'юті-ринку можна зустріти безліч різноманітних косметичних засобів таких, як БІО-косметика, екологічно чиста, органічна, етична, натуральна косметика і так далі. Для багатьох ці написи можуть здаватися незрозумілими і тяжкими до розпізнання. А тут ще й з'явилася веганська косметика. Що ж це таке? У чому її головні відмінності? Чому вона привертає увагу багатьох представниць прекрасної статі?

Секрети популярності веганської косметики

Веганська косметика - це косметика, яка не тестується на тваринах і яка не містить в своєму складі компонентів тваринного походження. Вибір між веганською і невеганською косметикою - це питання не якості, гіпоалергенності або ефективності, а скоріше етичний.

За останні кілька років стрімко зросла популярність косметичних компаній, які не проводять тестування своєї продукції на тваринах. Згідно з результатами досліджень компанії Grand View Research до 2025 року обороти продажу веганської косметики досягне 20,8 мільярдів доларів. Щорічно середній темп зростання продажів таких косметичних засобів становитиме 6,3%. Веганська косметика викликає великий інтерес насамперед у мілленіалов (покоління Y). Головна причина популярності таких б'юті-засобів - прагнення піклуватися не тільки про особисте здоров'я, а й про навколишнє середовище.

Веганська і етичне косметика: основні відмінності

Дуже часто веганську косметику плутають з етичною (cruelty-free). Але це не одне і те ж. У етичної косметики заборонені випробування продукції на тваринах, але такі косметичні засоби можуть містити компоненти тваринного походження і синтетичні продукти. А ось веганська косметика крім того, що не випробовується на тваринах, може містити компоненти синтетичного походження для консервації засобів і однорідності їх текстури, але при цьому в ній під забороною складові генної інженерії з генами тварин і компоненти тваринного походження: бджолиний віск, прополіс, маточне молочко, ланолін, хітин, муцин, шовк, гуанін, колаген, еластин, кармін, ретинол (вітамін А), гліцерин. Однак необхідно відзначити, що деякі компоненти бувають не тільки тваринного, а й рослинного походження - це вітамін А, колаген і гліцерин.

Обираємо справжню веганську косметику

Сьогодні на б'юті-ринку представлений величезний асортимент косметичних засобів. Щоб серед нього розпізнати веганську косметику потрібно уважно подивитися на упаковку. На упаковці та на офіційному сайті компанії-виробника повинні бути написи і відповідні значки: Cruelty-free, Not tested on animals, Degree of Legitimacy, 100% Vegan, Vegan. Але щоб повністю упевнитися в достовірності веганської косметики, оскільки деякі недобросовісні компанії і дистриб'ютори можуть розміщувати на упаковках засобів вищевказані написи, потрібно перевірити торгову марку через додаток Bunny Free, який доступний і на Android, і на iOS. Такий додаток надзвичайно зручний для тих представниць прекрасної статі, які не бажають витрачати час на тривалий аналіз косметики біля полиць в магазині.

Дістати значок Vegan на звороті флакона косметичної продукції досить-таки непросто. Ця позначка, як і зірки Мішлен, дається не на завжди і її можна легко позбутися. Достовірність інформації про виробництво косметики і політику компанії-виробника ретельно перевіряє найбільша організація у всьому світі щодо захисту прав тварин PETA (People for the Ethical Treatment of Animals). Наприклад, німецька компанія Lavera Natural Cosmetics, яка випускає натуральну косметику, мала значки Cruelty-free і Vegan, але одного разу з якоїсь причини в дитячу полуничну зубну пасту був доданий кармін (барвник, який виробляють самки жучків кошенілі). РЕТА миттєво відібрала у Lavera Natural Cosmetics всі значки, хоч компанія як не тестувала свою косметику на тваринах, так і не збирається тестувати.

Торгові иарки веганської косметики

З кожним роком чисто веганських косметичних брендів стає все більше. Є компанії, які роками займаються виробництвом веганскої косметики, а є ті торгові марки, які поступово вводять в свій асортимент веганську косметику або випускають окремі лінії такої продукції.

Перейти на веганську косметику в Україні не так-то просто, але якщо гарненько пошукати, то можна. Так, на українському б'юті-ринку представлена ​​веганська продукція американського бренду Pacifica (Пасифіка), ароматну колекцію якого люблять жінки в усьому світі. Що стосується макіяжу, то в наших магазинах можна зустріти веганську декоративну косметику знаменитої американської компанії Urban Decay (Урбан Дікей). Є ще багато інших виробників, які випускають веганські косметичні засоби. Уважно читайте склад, дивіться на значки на упаковках, запитуйте сертифікати, перевіряйте на спеціальних сайтах - і Ви обов'язково знайдете веганську косметику!

Дивитися всі статті
ТОП товарів по догляду за обличчям
  • Оригінальна
    продукція

    Ми продаємо тільки оригінальну продукцію від офіційних дистриб'юторів.

    Ви можете перевірити товар при отриманні, під час доставки.

  • Безкоштовна
    доставка по
    Україні від 1500 грн

    Безкоштовно на склад Нової Пошти при замовленні від 1500 грн.

  • Професійна
    консультація
    менеджера

    Наші менеджери професійно проконсультують вас з будь-якого товару, допоможуть підібрати доглядають кошти.

    Вони мають багаторічний досвід роботи в beauty-сфері та регулярно проходять навчання.

  • Накопичувальна
    дисконтна
    система

    Знижка 3% за реєстрацію на сайті.

    Знижки в залежності від суми замовлення:
    5% на замовлення від 5000 грн
    7% на замовлення від 7000 грн

    Також діє накопичувальна система знижок для постійних покупців.

ruua