Правила макіяжу губ


Навряд чи ще якась частина нашого тіла передає такі чіткі сигнали, як рот наш. Він може спокушати, манить, відкидати або надуватися. Опущеними куточками губ часто виражається поганий настрій. Навіть деякі риси характеру видає форма губ, також як і колір, який вибирає жінка для своєї помади. У жінок життєлюбних губи бувають червоні, у романтичних - рожеві, у екстравагантних - оранжево-червоні, а у жінок, які мають успіх — перлинні. Хіба це не мистецтво фарбувати губи? І, звичайно ж, професіонали знають кілька прийомів, які необхідно вивчити.

Чим більш насиченим колір губної помади, тим ретельніше вона нанесена повинна бути.

П'ять основних кроків на цьому шляху:

1. Нанесіть зволожуючий бальзам, який Вашим губам додасть еластичність і ліквідує лущення шкіри.
2. За допомогою губки змастіть губи тонуванням. Тоді помада рівномірніше розподілиться і буде слухатися довше.
3. Контурним олівцем обведіть старанно лінію губ. Почати краще всього з «V» посередині верхньої губи і потім до кутів промальовувати контур. По нижній губі ведіть невідривну лінію, починаючи від лівого кута і закінчуючи правим. У кого не виходить лінія, то можете ставити один до одного впритул точки.
4. Поверхня губ необхідно зафарбовувати не самою помадою, а спеціальної пензликом для губ. Фарбу на пензлик потрібно брати невеликими дозами і розподіляти рівномірно до куточків від середини губ.
5. Щоб прибрати зайву помаду, яка в іншому випадку на зубах виявиться, необхідно промокнути про паперову серветку губи. Якщо після цього шар губної помади Вам здасться надто слабким, то губи можна підфарбувати ще раз. Подвійне нанесення губної помади робить стійкіше і інтенсивніше колір губ.

Чому так значущий контурний олівець?

В першу черга тому, що контурний олівець губам надає форму і помаді не дозволяє по краях розповзатися.

Якщо навколо рота шкіра не зовсім гладка, то контури необхідно промальовувати з особливою скрупульозністю, незалежно від того, чим потім будете Ви зафарбовувати губи — блиском, помадою або всього-на-всього кремом. А для того, щоб контури не виглядали грубої лінією, її ватною паличкою розтирають всередину.

За допомогою контурного олівця, якщо Вам хочеться, можна трохи відкоригувати форму Ваших губ. Контурний олівець зобов'язаний бути того ж кольору, що і помада, або трошки потаємні.

помада губній помаді ворожнечу

• До складу губної помади водять масла (наприклад, касторове або масло авокадо), мастики (ланолін) і барвники (в основному, синтетичні барвники). Пропорції цих складових визначають властивості помади.

• матові кремоподібні губні помади мають найвищим відсотком барвників (приблизно 10%), тому вони прекрасно тримаються і відмінно покривають губи.

• У блиску для губ частина барвників на 5-8 відсотків нижче, а відповідно частина масел вище. Тому він прозорий і блискучий.

• Помади з перламутром мають в своєму складі багато ланоліну і синтетичну слюду.

Варіанти класичної помади — губна пудра і крем-блиск.
Крем-блиск губам надає глянець. Цей глянець забезпечує, перш за все, ланолін, якого міститься там приблизно 45%. Блиск може бути як кольоровим, так і безбарвним. Їм користуватися можна одним або поверх нафарбованих губ наносити його. З баночки блиск беруть і наносять пальцем, з патрона блиск — аплікатором.

Рекомендації професіоналів зі створення ідеального макіяжу губ

1. Щоб зробити нафарбовані губи благородно-матовими, то на зімкнуті губи необхідно наклеїти в один шар паперову серветку і щедро припудрити поверх неї. Серветка працює як сито: вона пропускає пудри рівно стільки, скільки необхідно для того, щоб зафіксувати помаду і зробити її матовою.

2. Хто не бажає, щоб губна помада сліди залишала (не тільки на щоках чоловіків, але і на серветках, чашках і склянках), повинен губи фарбувати губної пудрою, контурним олівцем або знежиреного помадою, яка зверху ще й припудрюється.

3. Якщо Ви володієте круглим обличчям, то Вам краще зігнуті контури губ не промальовувати, Вам необхідно перевагу ясні, прямі лінії. Худа і вузьке обличчя, навпаки, виглядає більш жіночою, якщо Ваші губи блищать і добре фарбують.

4. Губна пудра схожі на тіні для повік, і вони наноситься поролоновим аплікатором, так само, як і тіні. Губна пудра практично не містить жиру, тому достатньо довго тримається на губах, але вона не така гарна як гігієнічного засобу. При надзвичайно сухих губах найкраще відмовитися від пудри губної або використовувати перед її нанесенням пом'якшувальний бальзам.

5. А ось контурний олівець - це спресована в стрижень губна помада зі значним вмістом барвника. Контурний олівець приблизно такий же жорсткості, як і для кайала олівець, і його заточувати можна.

6. При виробництві помади змішують розтоплену мастику, порошкоподібні барвники та масла, заливають у форму і вставляють в гільзи після охолодження. Всі складові інгредієнти губної помади підкоряються інструкціям косметичних законів, за якими застосовуватися можуть лише ті субстанції, які пройшли випробування. Наприклад, барвник еозин, який раніше застосовувався в губній помаді, на сьогоднішній день заборонений через наявність важких отруйних металів.

в'язкі речовини і масла, які застосовуються у виробництві помади, є натуральна сировина без застосування хімічних речовин. Як правило, помада важить, 5 грамів. Ті, хто фарбує губи три рази в день, щодня «з'їдає» приблизно 16 мг губної помади. Ця доза на думку дослідників, здоров'ю не може заподіяти якого-небудь помітної шкоди.

Татуювання губ — чи є сенс?

При татуюванні губ вводяться в шкіру рослинні пігменти. Татуювання губ виправдана в основному в тих випадках, коли губи «разлохмачени», не мають чіткого контуру. Але ця процедура не дешева і хвороблива. Щоб татуювання губ завершилася успіхом, то найкраще звернутися до експерта. Колір татуйованої контуру і губ повинні так один з одним гармоніювати, щоб виглядали натурально і ненафарбовані губи.

Дивитися всі статті
ТОП товарів по макіяжу
  • Оригінальна
    продукція

    Ми продаємо тільки оригінальну продукцію від офіційних дистриб'юторів.

    Ви можете перевірити товар при отриманні, під час доставки.

  • Безкоштовна
    доставка по
    Україні від 1500 грн

    Безкоштовно на склад Нової Пошти при замовленні від 1500 грн.

  • Професійна
    консультація
    менеджера

    Наші менеджери професійно проконсультують вас з будь-якого товару, допоможуть підібрати доглядають кошти.

    Вони мають багаторічний досвід роботи в beauty-сфері та регулярно проходять навчання.

  • Накопичувальна
    дисконтна
    система

    Знижка 3% за реєстрацію на сайті.

    Знижки в залежності від суми замовлення:
    5% на замовлення від 5000 грн
    7% на замовлення від 7000 грн

    Також діє накопичувальна система знижок для постійних покупців.

ruua