Як правильно вибрати тональний крем?


Ще зовсім недавно відрізнятися тональний крем міг тільки за відтінками. Був певний крем для смаглявої, нормальної і світлої шкіри. Вважалося, що досить цього, щоб кожна жінка виглядала свіжо і доглянуто. Проте, виявилося, що тональний крем на шкіру обличчя лягає щільною маскою. Тональний крем допомагає приховати прищики, пігментні плями або дрібні зморшки, але зате відтінок його контрастує з природним кольором шкіри, як би не намагалися Ви підібрати колір.

На сьогоднішній день асортимент тональних кремів істотно ширше. По-перше, є крему, які створені спеціально для різних типів шкіри. Як показують дослідження, декоративна косметика, якої щодня ми користуємося, на стан шкіри благотворно впливає, якщо їй підходить. Тому рекомендується для сухої шкіри купувати тональний крем, який би зволожує її додатково, а для жирної – той тональний крем, який буде шкіру наносити матове покриття і запобігати появі жирного неприємного блиску протягом дня.

Сучасні виробники також запропонували жінкам такий тональний крем, який би за шкірою не просто доглядав, але і її омолоджував. Таємниця такого крему в тому, що в його склад входять частинки силікону, які заповнюють зморшки і візуально роблять обличчя молодшим.

Також тональний крем може мати в своєму складі світловідбиваючі частинки, які особа буквально змусять сяяти. Також в даний час можна легко підібрати крем, який підходить до певного сезону – жирніший і щільний для зими, а для літа більш легкий.

Надзвичайно часто почути можна, що тональний крем пори забиває, шкіру псує, і їм користуватися не бажано щодня. Проте, ця думка вважати вже можна не актуальним. Нинішній тональний крем не тільки шкірі не шкодить, але і на неї може мати позитивну дію.

Цьому сприяють різноманітні добавки корисні для шкіри: зволожуючі інгредієнти, бактерицидні засоби, вітаміни, сонцезахисні фільтри, рослинні витяжки, що захищають і розгладжують шкіру.

Тональний крем і тип шкіри

Відповідь на питання про те, як вибрати правильно тональний крем, залежить безпосередньо від типу Вашої шкіри. Якщо Ви володієте сухою шкірою, то віддавайте перевагу тонального крему, в складі якого є зволожуючі компоненти.

Жирна шкіра блищить весь час, а зайве шкірне сало застосування якого-небудь косметичного засобу робить проблематичним. Тому є кошти, спеціально створені для жирної шкіри. Сам тональний крем для жирної шкіри в своєму складі не має ніяких масел, а його частинки поглинають зайве шкірне сало. Такий крем має більш щільну текстуру, він не настільки тонко лягає, як тональний крем для сухої шкіри. Якщо тональний крем якісний, то жирна шкіра трошки підсушується і пропадає жирний неприємний блиск.

Шкіра змішаного типу: жирна шкіра на Т-подібній зоні і суха на лобі і щоках. В цьому випадку необхідно буде трошки постаратися, щоб правильно навчитися застосовувати тональний крем. Його найкраще застосовувати для маскування вад шкіри. Покривати кремом все обличчя – нераціонально. Це створить неприродно плоский і неживий тон. Щоб не сталося цього, придбаєте 2 тональні креми: один - в точності такий, як Ваша шкіра, а інший темніший. Ніс і вилиці покривайте другим, а на нього зверху наносите шар тонального крему, який по кольором збігається з Вашою шкірою.

Які бувають тональні креми

Є кілька видів тональних кремів. Найщільніший по консистенції – це тональна база, її використовувати можна тільки лише для вечірнього і денного макіяжу. Вона виглядає добре при штучному освітленні.

Рідкий тон використовувати бажано тим жінкам, які мають хорошу шкіру. Рідкий тон не приховує значних недоліків шкіри, але зате її колір вирівняє.

Для власниць жирної шкіри відмінно підходить крем-пудра. Вона допомагає усунути небажаний блиск.

Вибираємо відтінок тонального крему

Вибір відтінку – найважливіше питання. Щоб підібрати бездоганний колір тонального крему не потрібно його пробувати на зап'ясті. Справа в тому, що на руці шкіра відрізняється від шкіри обличчя. Найкращим варіантом буде придбати 2-3 пробника і вже вдома нанести акуратно крем. Нанести тональний крем потрібно тонким шаром; потім на себе подивитися – якщо вийшла штучна смуглость або хвороблива блідість, то такий тональний крем не підходить. Також значення має освітлення, тому тональний крем пробувати намагайтеся при природному денному освітленні.

Якщо Ви придбали крем, а він виявився надто темним або світлим, то придбаєте інший тональний крем цього ж бренду, але іншого (більш світлого або темного) відтінку. У такому випадку, Ви зможете змішувати тональні креми в різній пропорції і досягнете з легкістю ідеального кольору обличчя. При змішуванні різних кремів, темніший відтінок отримати складніше, ніж більш світлий.

Отримати світлий відтінок можна, якщо перемішати тональний крем з денним кремом.

Дивитися всі статті
ТОП товарів по макіяжу
  • Оригінальна
    продукція

    Ми продаємо тільки оригінальну продукцію від офіційних дистриб'юторів.

    Ви можете перевірити товар при отриманні, під час доставки.

  • Безкоштовна
    доставка по
    Україні від 2500 грн

    Безкоштовно на склад Нової Пошти при замовленні від 2500 грн.

  • Професійна
    консультація
    менеджера

    Наші менеджери професійно проконсультують вас з будь-якого товару, допоможуть підібрати доглядають кошти.

    Вони мають багаторічний досвід роботи в beauty-сфері та регулярно проходять навчання.

  • Накопичувальна
    дисконтна
    система

    Знижка 3% за реєстрацію на сайті.

    Знижки в залежності від суми замовлення:
    5% на замовлення від 5000 грн
    7% на замовлення від 7000 грн

    Також діє накопичувальна система знижок для постійних покупців.

ruua