Історія появи і види тіней


Тіні для повік є сучасний засіб декоративної косметики, за допомогою якого створюють макіяж очей. Використовувалися тіні для очей жінками, і не тільки жінками, ще з давніх часів. Але тільки в наш час це тінями назвати важко. Коли в Єгипті проводилися розкопки, то знайшли були перші фарби для очей. Ці фарби зроблені були з сурми й сажі. Жінки-римлянки ще в середині першого століття до нашої ери застосовували сурми так, як ми на сьогоднішній день застосовуємо тіні.

Для нас більш-менш сучасні тіні створив Макс Фактор. Найперші тіні зроблені були з хни. На сьогоднішній день до складу же вже нинішніх тіней входить багато компонентів – це віск, парфумерне масло, парафін, тальк, віск, титанові і цинкові білила, ну, звичайно ж, і різні барвники: охра, сажа лампова, ультрамарин, лак червоний, мумія, милори, пігмент жовтий та інші речовини.

Якщо задуматися, то тіні для повік є самим щільним косметичним засобом, оскільки в нанесенні тіней багатошаровість не тільки не забороняється, але і вітається навіть! Візажисти стверджують, що застосування тіней може особа перетворити до невпізнання і створити абсолютно незвичайний, новий образ. Якраз макіяж очей і визначає загальний стиль макіяжу.

Також тіні для повік не тільки лише збільшують візуально очі, роблять загадково-захопливою або відкритим погляд, але і їх колір підкреслюють. Проте, не дивлячись на численні переваги тіней, трохи жінок їх застосовують в повсякденному макіяжі, оскільки особливого уміння вимагає нанесення тіней. Потрібен час для того, щоб досягти майстерності в проведенні рівної лінії аплікатором і осягнути тонкощі малопомітних переходів між різноманітними відтінками.

У наш час тіні мають тривалий термін зберігання – приблизно 3,5 року, якщо не роздруковані ще тіні, і приблизно 1 рік, якщо вже тіні відкриті. Сучасна індустрія косметики сьогодні нам надає величезний вибір тіней.

Види тіней для повік

1. Сухі тіні – це компактні тіні для повік, у вигляді пудри. Такі тіні створюються на порошкоподібної сухої основі. Сухі тіні отримують методом пресування. такий вид тіней на сьогоднішній день найпопулярніший. Склад сухих тіней аналогічний складу пудри: гідроксид хрому, тальк, двоокис титану, окис цинку, каолін, стеарати магнію і цинку, перламутрові і фарбують пігменти та інші компоненти. Наносити сухі тіні можна спеціальним пензликом, пальцем або аплікатором пінопластовим, а також іншими пензликами, створеними для нанесення тіней. Використовуючи сухі тіні, Ви будете мати природний вигляд. Але застосування сухих тіней незручно для людей, які носять контактні лінзи, оскільки, якщо тіні потрапляють на рогівку ока, то можуть викликати роздратування.

2.Кремоподібні тіні або ще як їх називають «рідкі» - це тіні, які створені на жировій основі. Кремоподібні тіні потрібно наносити спеціальним пінопластовим аплікатором, пальцем або пензликом, краще синтетичної, оскільки синтетичний матеріал вбирає тіні менше, ніж натуральний. У більшості кремоподібні тіні водостійкі. Але у таких тіней є кілька недоліків – вони висихають швидко, розтікаються, а також накопичуються в складках шкіри.

3. Тіні для повік у вигляді олівців (pencil eye-shadow; eyelid stick; eye-shadow; stick eye-shadow pencil) – ці тіні підходять ідеально для швидкого макіяжу. Такі тіні творця в формі традиційного олівця або олівця в пластиковому корпусі, який має висувний грифель. Товщина цього олівця приблизно 8 - 15 мм. У складі тіней для повік у вигляді олівців є безводні суміші жирових речовин і воску: віск свічкового дерева і восконосной пальми, бджолиний віск, стеаринова кислота, суміш церезину і парафіну, жироподібні речовини, завдяки яким домагається належна консистенція і знижується твердість олівця.

Дивитися всі статті
ТОП товарів по макіяжу
  • Оригінальна
    продукція

    Ми продаємо тільки оригінальну продукцію від офіційних дистриб'юторів.

    Ви можете перевірити товар при отриманні, під час доставки.

  • Безкоштовна
    доставка по
    Україні від 1500 грн

    Безкоштовно на склад Нової Пошти при замовленні від 1500 грн.

  • Професійна
    консультація
    менеджера

    Наші менеджери професійно проконсультують вас з будь-якого товару, допоможуть підібрати доглядають кошти.

    Вони мають багаторічний досвід роботи в beauty-сфері та регулярно проходять навчання.

  • Накопичувальна
    дисконтна
    система

    Знижка 3% за реєстрацію на сайті.

    Знижки в залежності від суми замовлення:
    5% на замовлення від 5000 грн
    7% на замовлення від 7000 грн

    Також діє накопичувальна система знижок для постійних покупців.

ruua