Склад декоративної косметики


Представниці прекрасної статі щодня стикаються з декоративною косметикою. Багато з них навіть і не замислюються про її складі. Тому ми вирішили розповісти про склад декоративної косметики, якої шкоди і яку користь можуть принести її компоненти. Декоративна косметика, на противагу від засобів, які призначені для догляду за шкірою, підбирається з урахуванням деяких особливостей: насиченості і стійкості кольору, маскує ефекту, вологостійкості і т. д.

Склад губної помади

Губна помада складається з пігментів, що надають колір, і основи, а саме: суміші масел і воску, зволожувачів. Чим більше в складі помади воску і менше масел і косметичних зволожувачів, то тим твердее і більш тугоплавкої стає вона. Стійка губна помада заснована на силіконовому маслі. деякі косметичні компанії мінеральні компоненти заміщають рослинними оліями, а парафін замінюють натуральним воском. Губна помада також може містити сонцезахисні фільтри.

Як пігментів в губній помаді використовують гіпоалергенні хімічні барвники, оксиди заліза і кармін. Насиченість кольору регулюють діоксидом титану. У перламутровою помаді світловідбиваючими частинками є оксид кремнію або гліколь-дистеарат, а в деякі дорогі помади добаляют дрібний порошок штучних перлів або натуральні екстракти риб'ячої луски.

Купуючи помаду, обов'язково звертайте увагу на її етикетку, оскільки в складі помади можуть бути шкідливі речовини. Наприклад, кармін, який використовується в червоно-рожевих тонах помади, може викликати алергічну реакцію; вазелін може викликати алергію, а також сушить губи; а ланолін, призначений для зволоження, може спровокувати порушення травлення.

Склад рум'ян і пудри

Пудра і рум'яна – це суміш натуральних і штучних пігментів з тальком, діоксидом титану і світловідбиваючими частинками: слюдою і оксидом кремнію. Натуральними пігментами, що входять до складу рум'ян, є шафран, сафлор і кармін.

До складу рум'ян і пудри входить рідкий ланолін. Якщо ланолін здобутий природним способом, то він буде проявляти зволожуючий ефект. Однак деякі косметичні компанії використовують ланолін, що містить пестициди, що потім не наилуч чином позначається на шкірі.

Також в складі пудри може бути присутнім мінеральне масло, проте в ньому немає нічого мінерального і органічного. Насправді це інгредієнт, що отримується внаслідок переробки нафтопродуктів. Якщо цей продукт в невеликих кількостях, то він благотворно впливає на шкіру, однак якщо в складі кошти його багато, то це може стати причиною закупорки пір.

Тальк, який входить до складу косметики, є натуральним інгредієнтом. Єдиний його мінус – це те, що він може дратувати легені. Токоферол ацетат, який входить в великих дозах до складу пудри і рум'ян, може викликати лущення, свербіж, подразнення шкіри і алергію.

Складові туші для вій

Туш для вій являє собою суміш пігментів, що мають олійно-воскову основу (як і губна помада). Туші для вій засновані на очищеному вугільно-чорному барвнику, натуральному або штучному ультрамарин, оксиді заліза. Масляна основа туші – це суміш на основі рослинної олії, ланоліну і терпентіна. Воскова основа туші – це карнауба або парафін, бджолиний віск.

В водостійкою туші для вій використовують гідрофобні компоненти. У туші, що подовжує – мікроволокна віскози або нейлону. Також до складу туші для вій входять метил-целюлоза, камедь і віск.

До складу туші для вій входить багато шкідливих компонентів, таких як барвники, оскільки вони можуть викликати печіння і подразнення. Тому якщо при нанесенні туші буде відчуватися дискомфорт, то тоді краще всього відмовитися від неї. Завжди при покупці туші дивіться на її термін придатності, тому що з часом компоненти туші можуть почати розкладатися і в результаті утворюється формальдегід.

Пам'ятайте, що будь-яка декоративна косметика містить в своєму складі хімічні сполуки. Тому перед сном обов'язково її змивайте.

А для того щоб зменшити ризик негативних наслідків, не купуйте «з рук». Найкраще придбайте сертифіковану декоративну косметику в спеціалізованих магазинах, таких як КОСМОХІТ.

Дивитися всі статті
ТОП товарів по макіяжу
  • Оригінальна
    продукція

    Ми продаємо тільки оригінальну продукцію від офіційних дистриб'юторів.

    Ви можете перевірити товар при отриманні, під час доставки.

  • Безкоштовна
    доставка по
    Україні від 1500 грн

    Безкоштовно на склад Нової Пошти при замовленні від 1500 грн.

  • Професійна
    консультація
    менеджера

    Наші менеджери професійно проконсультують вас з будь-якого товару, допоможуть підібрати доглядають кошти.

    Вони мають багаторічний досвід роботи в beauty-сфері та регулярно проходять навчання.

  • Накопичувальна
    дисконтна
    система

    Знижка 3% за реєстрацію на сайті.

    Знижки в залежності від суми замовлення:
    5% на замовлення від 5000 грн
    7% на замовлення від 7000 грн

    Також діє накопичувальна система знижок для постійних покупців.

ruua