Органічна і натуральна косметика: основні відмінності


За останній час «органіка» і все, що якимось чином відноситься до природи, знайшло величезну популярність. Більшість компаній-виробників прагнуть привернути увагу споживачів до свого товару, завдаючи на упаковку слова «біо» або «натуральний». Але в чому ж різниця між «натуральної» і «органічної» косметикою? Про це ми і розповімо в даній статті.

Натуральна косметика – це за великим рахунком вся косметика, оскільки будь-який косметичний засіб в своєму складі має крім синтетичних компонентів компоненти натурального походження: рослинні, морські або тварини. А ось наскільки ці натуральні компоненти корисні для здоров'я – залишається великим питанням.

Виробництво та склад натуральних косметичних засобів не контролюється організаціями, і саме тому будь-яка компанія-виробник може вказати на своїй продукції, що вона «натуральна», при цьому не порушуючи закон.

А ось органічна косметика представляє собою косметику, при виробництві якої використовуються компоненти, вирощені і зібрані з екологічно чистих полів. Органічні косметичні засоби упаковуються в баночки, які максимально нешкідливі для здоров'я людини і навколишнього середовища.

Поля, на який вирощуються рослини для органічної косметики не удобрюються хімічними речовинами впродовж декількох років і розташовані виключно в екологічно чистих районах, часто в місцях природного зростання або ж на спеціальних плантаціях, які створені за принципом органічного землеробства без застосування пестицидів, нітратів, синтетичних добрив і продуктів генної інженерії .

На таких екологічних плантаціях рослини вирощуються маленькими партіями, обов'язково збираються вручну, а потім переробляються щадним способом для максимального збереження активних молекул кожної рослини.

Саме виробництво сировини для органічної косметики жорстко регламентується і контролюється – на виробництві суворо забороняється використовувати хлоросодержащие миючі засоби, а екстракти з рослин видобуваються щадним способом без використання хімічного синтезу і розчинників. При створення органічної косметики заборонено тестування на тваринах, для випробувань використовується штучно синтезований аналог шкіри людини.

Косметика з написом «organic», на відміну від всієї іншої косметики, не містить в своєму складі синтетичних продуктів нафтопереробки і штучних компонентів – парабенів, консервантів, ароматизаторів, силіконів і барвників. В якості консервантів для органічної косметики використовуються натуральні рослинні інгредієнти – сорбінова, саліцилова і бензойна кислоти, вітамін Е і ефірні масла.

До того ж органічні косметичні засоби містять не менше 95% компонентів природного рослинного походження, а також не менше 10% компонентів органічного походження, і максимум 5% компонентів можуть бути синтетичними, проте вони повинні входити в список, дозволений біо-стандартом.

Всі упаковки для органічної косметики виробляються з біо-розкладаються екологічно чистих матеріалів, які не вступають у взаємодію зі складом готового продукту і не змінюють його хімічний склад.

Компанія може назвати свою продукцію органічної, тільки після проходження спеціальної перевірки товару, після якої на косметичні засоби можна наносити спеціальний знак BIO або ECOCERT.

ECOCERT (ЕКОСЕРТ) – це незалежна організація по сертифікації і контролю екологічно чистої продукції для здорового способу життя, яка з'явилася у Франції в 1991 році. Незалежні інспекції організації ECOCERT розташовані в більш ніж в 80 світових країнах, вони здійснюють жорсткий контроль за виробництвом органічних товарів.

COSMEBIO (Космебіо) – об'єднання виробників, які разом з ECOCERT розробили і правила не тільки про натуральність продуктів, а й про їх сертифікації.

Хартія COSMEBIO створила звід надзвичайно суворих вимог, які стосуються правил вирощування рослинної сировини на екологічно чистих плантаціях, їх подальшого збору і переробки. До того ж хартія COSMEBIO регламентує формули і використання компонентів при розробці косметичних засобів і перевіряє їх відповідність стандартам BIO.

В нашому інтернет-магазині КОСМОХІТ представлена ​​органічна косметика від таких торгових марок, як Green Energy Organics (Італія), Les Terriennes (Франція), Green People (Великобританія), O'right (Тайвань), Elicey (Франція) та ін.

Дивитися всі статті
ТОП товарів по догляду за обличчям
  • Оригінальна
    продукція

    Ми продаємо тільки оригінальну продукцію від офіційних дистриб'юторів.

    Ви можете перевірити товар при отриманні, під час доставки.

  • Безкоштовна
    доставка по
    Україні від 1500 грн

    Безкоштовно на склад Нової Пошти при замовленні від 1500 грн.

  • Професійна
    консультація
    менеджера

    Наші менеджери професійно проконсультують вас з будь-якого товару, допоможуть підібрати доглядають кошти.

    Вони мають багаторічний досвід роботи в beauty-сфері та регулярно проходять навчання.

  • Накопичувальна
    дисконтна
    система

    Знижка 3% за реєстрацію на сайті.

    Знижки в залежності від суми замовлення:
    5% на замовлення від 5000 грн
    7% на замовлення від 7000 грн

    Також діє накопичувальна система знижок для постійних покупців.

ruua