Використання страз в манікюрі


Нібито крихітні діаманти, переливаються і виблискують всіма барвами веселки чудові стрази в святковому манікюрі. Хоч стрази мають штучне походження, вони все одно завойовують увагу величезної кількості прихильниць і відкривають безліч нових можливостей для майстра нігтьового дизайну.

Ще в середньовіччя були відомі імітації скляних кристалів. У той період стрази виглядали, як оброблені частинки гірського кришталю. Однак в XVIII столітті австрійський ювелір Georg Strass (Георг Штрасс) створив скло з високим вмістом свинцю, в результаті чого вийшли кращі й міцніші стрази. Так ці «дорогоцінні» камінчики стали відрізнятися від своїх попередників як хімічним складом, так і неймовірним сяйвом. Власне, за рахунок кольоровий гри світла на всіх гранях стрази почали використовувати при створенні біжутерії, яка імітує діаманти.

Кмітливий ювелір спочатку не розповідав про походження своїх унікальних творів і досить тривалий період зберігав все в найсуворішому секреті, продовжуючи видавати свої винайдені коштовності за справжні. Якраз тому стрази стали називати фальшивими діамантами.

В XIX столітті австрієць Daniel Swarovski (Даніель Сваровскі) винайшов перший у всьому світі шліфувальний електричний верстат для більш чіткої огранки дорогоцінних каменів і гірського кришталю. Такий винахід дало йому можливість поставити на потік виробничий процес створення прославлених страз і інших ювелірних виробів. Чуття і смак Сваровські дозволило імітації стати на один рівень з оригіналами, а його ім'я перетворилося в відомий світовий бренд.

На сьогоднішній день популярність страз стала зростати у зв'язку зі стрімким розвитком даної індустрії. У різних країнах виробники досягли великих успіхів, намагаючись розширити свій асортимент продукції. Для того щоб зберегти прозорість кристалів, тепер використовуються спеціальні технології. Також існують непрозорі стрази, які мають ефект металу і незвичайні світлові відблиски. А стрази зі особливим покриттям забезпечують багатобарвні відблиски на гранях. Для створення продукції з недорогоцінних матеріалів застосовують різноманітні сплави металів, різні сорти кольорового та прозорого скла, кераміки, пластмаси, дерева та ін.

Оригінальну біжутерію , яку створюють популярні компанії, знамениті діячі мистецтва і кутюр'є іноді цінуються набагато дорожче, ніж вироби, створені з дорогоцінних металів і каменів. А носити біжутерію, яка створена майстром спеціально за ексклюзивним замовленням, навіть стало хорошим тоном.

Як і інші декоративні прикраси, стрази досить широко використовуються в нігтьовому дизайні. Вражають і заворожують забарвлення і форми стразів: плоскі, конусні, ромби, зірочки, кола, півмісяці, сердечка ... Сьогодні дуже рідко обходиться манікюр. Блискучі кристали здатні зробити манікюр більш елегантним і вишуканим.

Проте є невеличкий технологічний секрет використання страз в нейл-дизайні. Пластикові стрази слід прикріплювати на краплю прозорого лаку, скляні – на спеціальний клей. Щоб перенести блискучі кристали на ніготь необхідно використовувати вологу маникюрную паличку або пінцет.

Для інкрустації стразами штучній поверхні нігтя, майстра з манікюру використовують кристали конусоподібної форми. Їх слід прикріплювати за допомогою електромашинки і спеціальних фрез, якими висвердлюється поглиблення в нігті з урахуванням розміру страз, а потім туди ставиться крапелька клею і притискається страза.

При покритті готового манікюру закрепителем лаку стрази можуть втратити частину світловідбиваючої здатності, саме тому кристали рекомендується інкрустувати вже в самому кінці.

Безперечно, різноманітність і кількість забарвлень і форм блискучих страз надихнуть Вас на створення власних шедеврів, а наші приклади дизайнів допоможуть Вам у цьому.

Дивитися всі статті
ТОП товарів по манікюру та педикюру
  • Оригінальна
    продукція

    Ми продаємо тільки оригінальну продукцію від офіційних дистриб'юторів.

    Ви можете перевірити товар при отриманні, під час доставки.

  • Безкоштовна
    доставка по
    Україні від 1500 грн

    Безкоштовно на склад Нової Пошти при замовленні від 1500 грн.

  • Професійна
    консультація
    менеджера

    Наші менеджери професійно проконсультують вас з будь-якого товару, допоможуть підібрати доглядають кошти.

    Вони мають багаторічний досвід роботи в beauty-сфері та регулярно проходять навчання.

  • Накопичувальна
    дисконтна
    система

    Знижка 3% за реєстрацію на сайті.

    Знижки в залежності від суми замовлення:
    5% на замовлення від 5000 грн
    7% на замовлення від 7000 грн

    Також діє накопичувальна система знижок для постійних покупців.

ruua