Догляд за шкірою рук навесні

У всі часи жінки прагнули і прагнуть виглядати красиво і неперевершено. Вони годинами стоять біля дзеркала, створюючи карколомні зачіски і приховуючи свій вік за допомогою косметики, при цьому геть забуваючи про руки, які завжди на виду. А адже саме шкіра рук здатна видати справжній вік представниці прекрасної статі. У міжсезоння руки потребують особливого догляду, оскільки через постійний перепад температури, вітер, мороз, погану воду шкіра рук пересихає і блякне, з'являються почервоніння і роздратування, а ще й весняна нестача вітамінів погіршує ситуацію. Тому навесні дуже важливо правильно харчуватися і дотримуватися правил догляду за шкірою рук.

Очищення

Догляд за руками, як і за обличчям, потрібно починати з очищення. Так клітини шкіри будуть більш сприйнятливими до подальшого впливу зволожуючих, живильних і захисних компонентів.

Очищати шкіру рук рекомендується за допомогою живильного мила. Багатьом може здатися це вельми дивним, оскільки саме мило пересушує руки і вимиває корисні бактерії, в результаті чого шкіра стає вразливою до впливу хвороботворних мікробів. Щоб цього не сталося необхідно звертати увагу на склад. Фахівці рекомендують мити руки милом на основі поживних та захисних компонентів, вітамінів, маточного молочка та гліцерину. Мити руки слід теплою або прохолодною водою. Від холодної або гарячої води краще відмовитися, особливо в тому випадку, якщо незабаром планується вихід на вулицю.

Після миття рук з милом рекомендується гарненько промокнути залишки води серветкою або рушником, оскільки якщо залишиться волога, то вона почне випаровуватися і буде додатково пересушувати шкіру. Після кожного миття рук слід наносити живильний, зволожуючий або захисний крем. Поставте крем поруч з милом, а також подбайте, щоб він завжди був в сумочці, щоб можна було скористатися поза домом. В даному випадку кращими помічниками будуть міні-тюбики, дорожні ємності або пробники, які вміщують невелику кількість крему, що надзвичайно зручно для використання напротязі всього дня.

Більш глибоко очистити шкіру рук і провести детоксикацію допоможе парова лазня, вплив якої схожий з сауною. Для проведення даної процедури необхідно налити гарячу воду в невелику ємність, додати відвар або настій трав (ромашки, м'яти, календули, зеленого чаю, меліси), а потім потримати над сумішью руки близько 15-30 хвилин, накривши його рушником. По закінченню часу руки слід сполоснути теплою водою і нанести живильний крем. Після парової лазні шкіра рук стає еластичною, м'якою і краще вбирає корисні компоненти крему.

Скрабування

Догляд за шкірою рук навесні неможливо навіть уявити без скрабів. Вітер і постійні перепади температур висушують шкіру, що в результаті призводить до лущення. Щоб шкіра рук виглядала доглянутою дуже важливо вчасно видаляти омертвілі клітини. Тільки так косметика для догляду зможе краще проникнути в шкіру.

Процедуру ексфоліації шкіри рук допоможе зробити крем-пілінг Dermo Peel від Depileve (Іспанія), який м'яко відлущить ороговілі клітини шкіри, видалить різноманітні забруднення, при цьому відновить і підтримає здоров'я шкіри.

Також прекрасно відлущить шкіру рук скраб на основі АНА-кислот Manicure / Pedicure Chamomile Mint Scrub від OPI (США), який чудово видалить ороговілий шар шкіри, пом'якшить її, наповнить енергією, зробить неймовірно шовковистою.

Пілінг шкіри рук рекомендується робити два рази на тиждень і обов'язково після процедури наносити живильний крем.

Живлення

Навесні через сезонний авітаміноз втомлена і пересушена шкіра рук потребує підвищенного живлення. Кращими помічниками стануть олії, маски і креми для рук.

Багато представниць прекрасної статі для догляду за шкірою рук в весняний період вибирають живильну олію для волосся, тіла та обличчя Authentic Nourishing Oil від Davines (Італія). Цей концентрат 100% натуральних рослинних олій чудово пом'якшує волосся, ефективно живить і зволожує шкіру, надаючи потужну антиоксидантну та омолоджуючу дію. В результаті шкіра рук і обличчя стає м'якою, бархатистою і захищеною від передчасного старіння.

Також прекрасно зарекомендувала себе живильна олія для тіла і волосся The Des Vignes Oil від Caudalie (Франція). Приємна консистенція олії миттєво всмоктується, не залишаючи жирних слідів і дискомфорту. Олія чудово живить, пом'якшує, зволожує, відновлює, зміцнює і розгладжує шкіру, збільшує її еластичність і пружність, а волосся стає неймовірно гладким, шовковистим і блискучим. Крім цього, олія проявляє антиоксидантний ефект, захищаючи волосся і шкіру від несприятливого впливу зовнішніх факторів.

Для повноцінного догляду за шкірою рук навесні необхідно 1-2 рази в тиждень використовувати живильні маски. Сьогодні величезною популярністю користуються маски-рукавички. Однією з таких є лавандова маска для рук Aromatherapy Lavender Hand Mask від Royal Skin (Корея), яка глибоко живить, пом'якшує і розгладжує шкіру рук, насичуючи її корисними поживними компонентами і живильною вологою. Також маска-рукавички надає відновлюючу, антисептичну, протизапальну, заспокійливу і розслаблюючу дію, усуває лущення, стянутість, сухість, запалення і подразнення. Після використання цієї маски шкіра рук стає неймовірно гладкою, ніжною, м'якою і зволоженою.

Що стосується кремів для рук, то косметологи рекомендують навесні перейти на живильний крем для рук, мінімізувавши використання зволожуючих косметичних засобів. До складу живильного крему повинні входити натуральні олії, різноманітні рослинні екстракти, вітаміни А, С і Е, а також екстракти морських водоростей.

Багато косметологів рекомендують використовувати регенеруючий живильний крем для втомленої і сухої шкіри рук Regenerating Hand Cream від Juvena (Швейцарія). Цей унікальний крем активізує власні стовбурові клітини, в результаті чого відновлюється і омолоджується шкіра рук. До того ж крем чудово живить і зволожує шкіру, вирівнює її колір і усуває пігментні плями.

Крім живлення шкіри рук обов'язково потрібно дбати і про живлення нігтів і кутикул. У цьому допоможе живильний крем для рук, який крім шкірних покривів потрібно наносити щільним шаром навколо нігтя і дочекатися його повного всмоктування. Наприклад, косметична компанія Sea of ​​SPA (Ізраїль) розробила спеціальний перловий живильний крем для рук і нігтів Black Pearl Nourishing Hand And Nail Cream, який відмінно живить суху шкіру рук, захищає від впливу навколишнього середовища, бореться з передчасним старінням, а також ефективно зміцнює структуру нігтів.

До того ж для нігтів потрібно використовувати готові спеціальні живильні склади на основі вітамінів і мінералів. Багато представниць прекрасної статі по достоїнству оцінили засіб для тонких і м'яких нігтів Soft & Thin Nail Envy від OPI (США), який за два тижні регулярного використання забезпечує тверді, міцні і довгі нігті, завдяки ексклюзивній формулі з кальцієм і морськими мінералами.

Позитивно вплинуть на стан нігтів і кутикул ванночки з трав'яними відварами, морською сіллю і йодом. Вони прекрасно зміцнять нігтики, якщо їх робити два рази на тиждень.

В весняний період потрібно попіклуватися і про прийом полівітамінів, оскільки тільки комплексний вплив на шкіру рук, як зсередини, так і зовні, посприяє її швидкому відновленню.

Захист

Від сезонного обвітрювания і перепадів температур ніжну шкіру рук допоможуть захистити тонкі тканинні або оксамитові рукавички, які допоможуть запобігти пересиханню, почервонінню і лущенню шкірних покривів.

Перед виходом на вулицю шкіру рук слід покрити захисним кремом. Увагу потрібно звернути на косметичні засоби на основі ретинолу, гіалуронової кислоти, колагену, антиоксидантів, плаценти, вітамінів і мінералів.

Прекрасно впорається з таким завданням захисний крем для рук Illustrious Hand Cream SPF 15 від Christina (Ізраїль), до складу якого входять корисні поживні речовини і вітаміни, які інтенсивно живлять, зволожують, пом'якшують, розгладжують шкіру, відбілюють пігментні плями і запобігають їх повторній появі, освітлюють і вирівнюють колір шкірних покривів, а сонцезахисний фільтр захищає вразливу шкіру рук від згубного впливу сонячних променів, чим запобігає її сухості, гіперпігментації, зневодненню і передчасному старінню.

Зволоження

Навесні шкіра рук потребує і додаткового зволоження за допомогою сироваток. Так розкішний догляд і зволоження шкіри рук подарує захисна сироватка Pro Spa Protective Hand Serum від OPI (США). Приємна ніжна консистенція сироватки швидко вбирається, наповнюючи шкіру оліями, корисними поживними компонентами і необхідною вологою. Цей унікальний засіб зволожує, живить, омолоджує, освітлює і пом'якшує шкіру, роблячи її бархатистою і сяючою. Також сироватка захищає шкіру рук від згубного впливу вільних радикалів і агресивних чинників навколишнього середовища, чим запобігає її зневодненню, сухості і передчасному старінню.

Обов'язково після використання сироватки потрібно використовувати захисний або живильний крем.

На стан шкіри рук великий вплив має водний баланс організму. Для його підтримки необхідно пити воду протягом усього дня.

Додаткові процедури для догляду за шкірою рук

Ефект від основних етапів догляду за шкірою рук можна підсилити за допомогою додаткових процедур, таких як масаж, обгортання, парафінотерапія, дарсонвалізація. Розглянемо більш детально кожну з них.

Масаж рук сприяє розслабленню м'язових і нервових затискачів, покращує мікроциркуляцію і тонізує. Масаж рук рекомендується робити протягом 15 хвилин щодня. Опрацьовувати необхідно зони зап'ясть, зовнішню і внутрішню частину долоні, кінчики і фаланги пальців. Також слід пам'ятати і про масаж нігтів - для цього потрібно злегка здавлювати нігтьові пластини, як горизонтально, так і вертикально. Такий масаж підсилить приплив крові. При виконанні масажу рук для поліпшення ковзання потрібно використовувати масла і поживний крем.

Обгортання - СПА-процедура, яку можна робити як в салоні краси, так і в домашніх умовах. Обгортання сприятливо впливає на втомлену і пересушену шкіру рук, особливо у весняний період. У домашніх умовах обгортання можна робити за допомогою поліетилену або силіконових рукавичок. Для проведення даної процедури на руки потрібно нанести сироватку або живильний крем, далі обмотати руки поліетиленом або надіти силіконові рукавички, а потім зверху необхідно одягнути теплі рукавички. Обгортання рекомендується робити на всю ніч, а якщо в денний час, то слід почекати мінімум годину. Після процедури обгортання шкіра рук перетворюється до невпізнання.

Парафінотерапія - салонна процедура догляду за шкірою рук, яку можна робити і в домашніх умовах один раз на тиждень при наявності ванночки для парафінотерапії та парафіну. Парафінотерапія - це глибокий тепловий вплив на шкіру рук і суглоби разом з косметикою для догляду. Дана процедура дає надзвичайно швидкий ефект зволоження і тонізації, а також виводить токсини. Парафінотерапія може стати паличкою-виручалочкою перед важливими заходами, оскільки дає дуже швидкий візуальний ефект, роблячи шкіру рук неймовірно доглянутою.

Дарсонвалізація - це процедура впливу на шкіру змінним електричним струмом малої сили за допомогою спеціального приладу Дарсонваль. Після дарсонвалізації істотно поліпшується кровообіг, розслабляються утиски і спазми, зникають запалення і сліди алергічних реакцій, клітинки шкіри насичуються киснем, вони починають краще вбирати живильні компоненти косметичних засобів, шкіра рук стає еластичною і пружною. Обов'язково після процедури потрібно скористатися живильний крем. Дарсонвалізацію можна зробити в салоні краси, а також в домашніх умовах за наявності приладу (він досить компактний).

Ефективний догляд за ніжною шкірою рук в весняний період повинен бути комплексним і складатися з усіх перерахованих вище етапів догляду, які потрібно підсилювати додатковими процедурами на вибір.

Дивитися всі статті
ТОП товарів по догляду за тілом
  • Оригінальна
    продукція

    Ми продаємо тільки оригінальну продукцію від офіційних дистриб'юторів.

    Ви можете перевірити товар при отриманні, під час доставки.

  • Безкоштовна
    доставка по
    Україні від 1500 грн

    Безкоштовно на склад Нової Пошти при замовленні від 1500 грн.

  • Професійна
    консультація
    менеджера

    Наші менеджери професійно проконсультують вас з будь-якого товару, допоможуть підібрати доглядають кошти.

    Вони мають багаторічний досвід роботи в beauty-сфері та регулярно проходять навчання.

  • Накопичувальна
    дисконтна
    система

    Знижка 3% за реєстрацію на сайті.

    Знижки в залежності від суми замовлення:
    5% на замовлення від 5000 грн
    7% на замовлення від 7000 грн

    Також діє накопичувальна система знижок для постійних покупців.

ruua