Аромат еліти


На сьогоднішній день дуже часто зустрічається термін « елітна парфумерія». Що ж він означає і чим елітна парфумерія відрізняється від неелітної? Ще зовсім недавно існував розподіл парфумерії тільки на масові і елітні марки. Тепер же парфумерію прийнято диференціювати на: орієнтовані на масовий попит, мас-маркет, мідл-маркет — парфумерна продукція середнього класу, мідл-ап — високий середній клас, люкс (де люкс) — селективні або елітні марки.

Основні ознаки за якими можна відрізнити елітну парфумерію від неелітної:

Перша і головна відмінність елітної парфумерії - це, звичайно ж, аромат. Це найголовніша і дорога частина будь-яких парфумів. Провідні Будинку моди витрачають колосальні гроші, щоб оволодіти новою формулу і унікальну рецептуру. Для створення елітної парфумерії використовуються зазвичай найдорожчі інгредієнти, які здатні підкреслити елегантність аромату і додати цікаві нотки основному аромату. До селективним брендам відносяться: Estee Lauder, Chanel, Yves Saint Laurent, Christian Dior, Giorgio Armani, Lancome та інші. Аромат такими брендам часто створюється на протязі декількох років, і плодом цих зусиль публіці представляються запам'ятовуються і рідкісні духи.

До мідл-ап - високому середнього класу – відносяться, наприклад, такі марки: Salvador Dali, MEXX, Naomi Campbell, Marina De Bourbone. Якраз ця група постачає постійно на ринок нові парфумерні аромати, обігруючи грамотно поєднання різних нот. Саме цю групу часто ототожнюють з елітної парфумерією. Мідл-маркет і мас-маркет — це порівняно недорога парфумерна продукція, яка орієнтована на значні обсяги продажів. Тут найсерйознішу увагу приділяють створенню неповторного аромату, а маркетинговій політиці.

Друга відмінність елітної парфумерії - це бренд, який перевірений часом і є гарантією якості. Зверніть увагу, що до елітної парфумерії відносяться лише тільки марки, які існують на ринку вже багато років.

Третя відмінність елітної парфумерії – це дуже велика увага до дизайну флакона. Хоча зараз все більше прекрасних дизайнерських ідей виникають і на масовому ринку.

Четверте відміну елітної парфумерії – це якість сировини, яка використовується при створенні духів. Тільки лише великі Будинки можуть собі дозволити купувати натуральні компоненти, які дорожче штучних в десятки разів. Але власне ці компоненти надають елітної парфумерії то чарівність і шарм, які рідко зустрічаються у представників мас-маркету. Також при виробництві елітної парфумерії використовуються якісне обладнання, новітні технології, залучаються наукові інститути. Кожен аромат тестується на ефективність і безпеку, причому провідні виробники (наприклад, Darphin, Clarins, Estee Lauder) свою кінцеву продукцію ніколи не тестують на тваринах.

Парфуми різних класів також і рекламується по-різному. Парфумерна продукція широкого вжитку більш активно рекламується, переважно на телебаченні. Елітні бренди воліють іміджеву і адресну рекламу в дорогих глянцевих журналах.

Вся парфумерія, яка в світі виробляється, в залежності від застосовуваного сировини і технологій діляться на 4 класи:

1. Клас ЛЮКС — це духи, у виробництві яких використовуються тільки натуральні компоненти. Використовуючи таку сировину можна створити парфумерний шедевр. Аромати класу ЛЮКС є найбільш якісними, але, тим не менш, поряд з позитивними сторонами є й інші, а саме їх недосяжність широкому колу споживачів через неймовірну вартості. Якщо говорити про цифри, то в основному ціна таких парфумів може доходити до декількох тисяч доларів. Ці духи робляться тільки на замовлення і в досить невеликих примірниках. Безперечно, цей клас парфумерії може бути доступний тільки надзвичайно багатим людям.

2. Клас А — для створення парфумерії цього класу, використовуються також натуральні компоненти, за винятком тих, використання яких недозволене по ряду причин. Це найчастіше сировина тваринного походження - закріплювачі. Сировина, яку використовують для парфумерії цього класу дуже високої якості, воно в себе включає до 10% синтезованих і синтетичних інгредієнтів, крім того воно складається на 90% з натуральних і високоякісних компонентів. Аромати з цього сировини більш доступні широкому загалу споживачів через застосування в основі духів менш дорогих синтезованих закріплювачів. Парфумерію цього класу створюють такі прославлені виробники як: Y.S.Laurent, Christian Dior, Shiseido, Dolce & Gabbana, Calvin Klein.

3. Клас В — це ліцензійні парфуми, які створюються з синтетичного і напівсинтетичного сировини. Парфуми цього класу проводиться в Швейцарії, Туреччини, Арабських Еміратах, Голландії, Канаді, Австрії, Сирії, Греції та інших країнах. Якість і ціна парфумів цього класу, якщо зіставляти з натуральної парфумерією, буде істотно нижче. Аромат цих парфумів в основний домінуючою ноті ні чим не відрізняється від оригінального, і при розкритті усієї палітри композиції, тут немає того багатства, яке " звучить " в оригіналі. Також концентрати серья цього класу можуть бути також використані для створення всієї парфумерної лінії: кремів, гелів, дезодорантів, тальков.

4. Клас С — для створення парфумів цього класу використовують найдешевші екстракти, які можуть застосовувати для добавок і в мило, порошки, і також їх можуть використовувати для виробництва підроблених парфумів. Оскільки рівень летючості синтетичних ефірних масел не помітна, то відповідно в синтетичних духів-підробки відсутній підрозділи на ноти.

Дивитися всі статті
  • Оригінальна
    продукція

    Ми продаємо тільки оригінальну продукцію від офіційних дистриб'юторів.

    Ви можете перевірити товар при отриманні, під час доставки.

  • Безкоштовна
    доставка по
    Україні від 1500 грн

    Безкоштовно на склад Нової Пошти при замовленні від 1500 грн.

  • Професійна
    консультація
    менеджера

    Наші менеджери професійно проконсультують вас з будь-якого товару, допоможуть підібрати доглядають кошти.

    Вони мають багаторічний досвід роботи в beauty-сфері та регулярно проходять навчання.

  • Накопичувальна
    дисконтна
    система

    Знижка 3% за реєстрацію на сайті.

    Знижки в залежності від суми замовлення:
    5% на замовлення від 5000 грн
    7% на замовлення від 7000 грн

    Також діє накопичувальна система знижок для постійних покупців.

ruua